Eίναι λανθασμένες οι ενέργειες του Μητρ. Αρτεμίου;

Δι’ αὐτούς τούς λόγους, καί μέ τή σύμφωνο γνώμη τῶν ἀδελφῶν, θά διακόψωμε πρός τό παρόν τήν μεταξύ μας ἐκκλησιαστική κοινωνία, πλήν ὅμως ἡ ἀγάπη μας, ὁ σεβασμός μας πρός ὑμᾶς, καθώς καί ἡ συμπαράστασί μας εἰς τούς ἀγῶνας πού διεξάγετε ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῶν Οἰκουμενιστῶν, θά συνεχίσουν νά ὑπάρχουν, διότι γνωρίζομε τίς ἀγαθές προθέσεις σας, ἔστω καί στίς ἐκκλησιαστικές αὐτές ἐνέργειές σας, τίς ὁποῖες ἐμεῖς κρίνουμε ὅτι εἶναι λανθασμένες.
1. Ἱερομόναχος Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς
2. Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
Γιά τήν ΦΕΚΦ «ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»
3. Γρηγόρης Γρηγορίου
Γιά τόν Σύλλογο «ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ»
4. Παναγιώτης Σημάτης, θεολόγος 
***
Ο  Ανώνυμος είπε...
Κωστάκη ναι! Είναι λανθασμένες. Δεν έχει δικαίωμα να χειροτονεί.

Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας

Όταν ερμηνεύεις τους Ι. Κανόνες σύμφωνα με την δική σου λογική και όχι με την συμφωνία των Πατέρων, τότε πέφτεις από την μία πλάνη σε άλλη χειρότερη! Ο επίσκοπος Αρτέμιος αφού αναγνωρίζει την εις επίσκοπον χειροτονία του από την ήδη οικουμενιστική σερβική εκκλησία , τότε θα έπρεπε να αναγνωρίσει και την καθαίρεσή του , διότι από έναν ασθενούντα βαρέως δεν παίρνεις θεραπεία -ευλογία- αλλά μεγαλύτερο μολυσμό , και το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι ενώ δεν επικοινωνεί με την μητέρα του οικουμενιστική εκκλησία της Σερβίας , επικοινωνεί με τους έλληνες αποτειχισμένους, νεοημερολογίτες, οι οποίοι προέρχονται και είναι από την καταδικασμένη και χωρίς αποστολική διαδοχή νεο- ημερολογίτικη εκκλησία της Ελλάδος !! Αυτό παθαίνεις όταν ερμηνεύεις τους κανόνες κατά την δική σου κρίση!!  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη ναι! Είναι λανθασμένες. Δεν έχει δικαίωμα να χειροτονεί.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

όταν ερμηνεύης τους Ι.Κανόνες σύμφωνα με την δική σου λογική και όχι με την συμφωνία των Πατέρων , τότε πέφτης απο την μία πλάνη σε άλλη χειρότερη! ο επίσκοπος Αρτέμιος αφού αναγνωρίζει την εις επίσκοπον χειροτονία του απο την ίδη οικουμενιστική σερβική εκκλησία , τότε θα έπρεπε να αναγνωρίση και την καθαίρεση του , διότι απο έναν ασθενούντα βαρέως δεν πέρνης θεραπεία -ευλογία- αλλά μεγαλύτερο μολυσμό , και το ακόμα πιό παράδοξο είναι ότι ενώ δέν εποικηνωνή με την μητέρα του οικουμενιστική εκκλησία της σερβίας , εποικοινωνη με τους έλληνες αποτειχισμένους ,νεοημερολογητες, οι οποίοι προέρχονται και είναι από την καταδικασμένη και χωρίς αποστολικη διααδοχή νεο- ημερολογιτικη εκκλησία της ελλάδος !! αυτό παθααίνης όταν ερμηνεύεις τους κανόνες κατα την δική σου κριση !!ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάψε Τηλέμαχε Δουμάνη να λες τις παλαιοημερολογίτικες βλακείες και πλάνες!