Προς την Πατερική Παράδοση : Το χάος δεν γίνεται κάλλος

http://kyprianoscy.blogspot.gr/

Στο ιστολόγιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ ( http://apotixisi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_99.html ) δημοσιεύθηκε άρθρο υπέρ του πρόσφατα αφορισθέντος και καθαιρεθέντος Επισκόπου Ράσκας Αρτεμίου από την ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Σερβίας (βλέπε και http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html ). Το άρθρο είναι εκτεταμένο, δεν το συμπεριλαμβάνω, και συμβουλεύω τον αναγνώστη να το διαβάσει. Με ένα όμως ερωτηματικό, το οποίο κατέθεσα και δεν γνωρίζω αν δημοσιευθεί. Έχω χάσει πολλά σχόλια σε άλλα θρησκευτικά ή εκκλησιαστικά ιστολόγια, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτό. Το σχόλιο έχει ως εξής :

Προς την Πατερική Παράδοση

Υπάρχει πάντως ένα "αλλά", σε όλα τα καλώς ανωτέρω γραφόμενα. Είναι ένα ερώτημα σε αυτό :

Ὅ,τι κάνουν οἱ Ἐπίσκοποι τῆς νεοϊδρύτου «Ἐκκλησίας», λέγουν, τό ἔκανε καί τό ἀπεφάσισε ἡ Ἐκκλησία (σ.σ. του Καλέκα) : «εἶτα καί ἐκκλησίαν σεαυτόν –ὤ τοῦ θράσους!– χειροτονεῖς, οὐκ εἰδώς ὅτι καί Νεστόριος καί Μακεδόνιος τάχ’ ἄν τοῦτ’ ἰσχυρίσαιντο, ὅ καί αὐτός ἰσχυρίζεσαι» ... .

Πείτε μας λοιπόν, αδελφοί, τι έγινε το 1924 ; Έγινε η «Ἐκκλησία» νεοΐδρυτος το 1924 και εφεξής ή δεν έγινε ; Και τέλος πάντων ξεκαθαρίστε τα πράγματα και τη θέση σας.

Βέβαια, ένας παλαιοημερολογίτης σας θέτει το ερώτημα και κατά τα γνωστά, οι παλαιοημερολογίτες είναι σχισματικοί και αιρετικοί και ημερολάτρες. Οι του νέου, εσείς, δεν είσαστε ακόλουθοι τῆς νεοϊδρύτου «Ἐκκλησίας» (
sic). Αυτό, πώς εξηγείται ; Το χάος δεν γίνεται κάλλος αδελφοί. Μια φορά έγινε και δεν επαναλαμβάνεται, χωρίς ταπείνωση και μετάνοια.
Αναρτήθηκε από Kyprianos Christodoulides στις 10:02 π.μ. http://img1.blogblog.com/img/icon18_email.gifhttp://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif
Ετικέτες Θρησκευτικά
4 σχόλια:
  1.  
http://lh6.googleusercontent.com/-Fh8_nh8SXhM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAGuQ/JLfWqQyNzzs/s35-c/photo.jpg
Τα σχόλια που ακολουθούν από http://apotixisi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_99.html

Αντώνιος Δήμας1 Ιουνίου 2015 - 5:50 π.μ.
Αληθινό ταπεινό φρόνημα και μετάνοια έδειξαν όλοι οι άγιοι Θεοφόροι Πατέρες της Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας που απομακρύνονταν αποτειχισμένοι από τις αιρέσεις και τους αιρετικούς μαζί με τον πιστό λαό χωρίς να δημιουργούν "παράλληλες Συνόδους και νέες υποτιθέμενες εκκλησίες" έστω και αν η αίρεση ταλάνιζε την Εκκλησία, όπως της εικονομαχίας που διήρκησε σχεδόν 120 χρόνια μέχρι την "επίσημη καταδίκη της" από Οικουμενική Σύνοδο. Επιπλέον ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής δεν μνημόνευε κανέναν Επίσκοπο ούτε προσχώρησε και δεν σκέφτηκε καν ότι θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί νέα παράλληλη Σύνοδος σφετεριζόμενοι κάποιοι Δικαίωμα που έχει μόνο η Οικουμενική Σύνοδος, δηλαδή την δημιουργία νέας Τοπικής Συνόδου... Οι Παπικοί, οι προτεστάντες και άλλοι αιρετικοί έχουν καταργήσει τις Οικουμενικές Συνόδους δημιουργώντας παρασυναγωγές κατά τον ίδιο τρόπο που οι ημερολάτρες με οικουμενιστικό πνεύμα έχουν δημιουργήσει παρασυναγωγές που η κάθε μια ισχυρίζεται στην ουσία ότι μόνο αυτή είναι "η αληθινή Μια Αγία Εκκλησία του παλαιού ημερολογίου" και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…

Η Αποτείχιση απομάκρυνση από τους Αιρετικούς είναι εντολή του Κυρίου (ΚΔ, Β΄ Κορ., 6:17 ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς) την οποία τηρεί πάντα Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ για να μην προδώσουμε την Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη μας στον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό και να μην χάσουμε την αθάνατη ψυχή μας. Μόνο η διατήρηση της Αληθινής Ορθόδοξης Πίστης είναι λόγος Αποτείχισης από τους αιρετικούς οικουμενιστές και όχι τα ανθρώπινα ημερολόγια που μπορούν να αλλάζουν αν το αποφασίσει η Εκκλησία… Μόνο τα Δόγματα της Μιας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αλλάζουν ποτέ και τα ημερολόγια δεν αποτελούν Δόγματα της Εκκλησίας μας. Δεν όρισε "άγια και πάτρια ημερολόγια" η Εκκλησία μας, παρά μόνο τον "Πασχάλιο Κανόνα" η Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος, όσο και αν επιμένουν οι ημερολάτρες μόνιμα να διαστρεβλώνουν αμετανόητοι τις αποφάσεις των αγίων Οικουμενικών Συνόδων.

ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ" ΤΟΥ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.

Kyprianos Christodoulides1 Ιουνίου 2015 - 11:43 μ.μ.
Διαβάζω :
" ... οι ημερολάτρες με οικουμενιστικό πνεύμα έχουν δημιουργήσει παρασυναγωγές που η κάθε μια ισχυρίζεται στην ουσία ότι μόνο αυτή είναι "η αληθινή Μια Αγία Εκκλησία του παλαιού ημερολογίου" και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"

και σχολιάζω :
Οι νεοημερολάτρες με σιωνιστικό πνεύμα διατείνονται ότι "οι παρασυναγωγές του παλαιού ημερολογίου είναι αυτές η αληθινή μια αγία εκκλησία του, παλαιού ημερολογίου και όχι του Χριστού", όπως γράφει ο κ. Δήμας. Κατανοητό, αφού αυτός και οι ομοϊδεάτες του δεν αντιλαμβάνονται τη διαστροφή που υπέστησαν εκ του σιωνιστικού πνεύματος της καινοτόμου πλάνης.

Η Εκκλησία δεν είναι του παλαιού ημερολογίου, αλλά του Παλαιού των ημερών, Παλαιού μεν και αείποτε Καινού. Δύσκολο να καταλάβουν οι νεοημερολάτρες πώς είναι δυνατόν οι παλαιές ημέρες να είναι συνάμα νέες, φρέσκες, καινούργιες. Γι΄ αυτούς "καινή κτίσις" σημαίνει να προσθέσουν 13 ημέρες ... εκ του μη όντος ! Μπράβο τους !!

ὥστε εἴ τις ἐν Χριστῷ καινὴ κτίσις· τὰ ἀρχαῖα παρῆλθεν, ἰδοὺ γέγονε καινὰ τὰ πάντα.

Για "τὰ ἀρχαῖα" γράφει εδώ ο Απόστολος Παύλος, δεν γράφει για τα παλαιά !
  1. http://lh6.googleusercontent.com/-Fh8_nh8SXhM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAGuQ/JLfWqQyNzzs/s35-c/photo.jpg
Kyprianos Christodoulides1 Ιουνίου 2015 - 3:47 μ.μ.
Τα δεινά της νεοΐδρυτης και νεο-ημερολατρικής "Εκκλησίας", με το εκπεφρασμένο πολιτικό δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν", τώρα αρχίζουν. Να δούμε πόσο θα αντέξει άνευ επισκόπων, άνευ συνόδων και άνευ επίσημης αναγνώρισης από την προϊσταμένη σιωνιστική αρχή της.

Αντώνιος Δήμας1 Ιουνίου 2015 - 6:35 μ.μ.
Το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού είναι η Ορθόδοξη Μία Αγία Εκκλησία και ως αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε αδιάρρηκτα ενωμένοι με την διαχρονική Ορθόδοξη αληθινή Πίστη γιατί έχουμε Κεφαλή τον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό. Δεν υφίσταται σχίσμα στην Μία Αγία Εκκλησία του Χριστού γιατί καμιά δύναμη δεν μπορεί να καταλύσει την Εκκλησία ως Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού που έχει Κεφαλή τον Χριστό. Αποκομμένοι από την Μία Αγία Εκκλησία του Χριστού είναι οι αιρετικοί οικουμενιστές (Δυτικόφρονες-Παγκοσμιοποιητές) σιωνιστές του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων παρασυναγωγών.

Kyprianos Christodoulides1 Ιουνίου 2015 - 11:08 μ.μ.
Διαβάζω :
" ... ως αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε αδιάρρηκτα ενωμένοι με την διαχρονική Ορθόδοξη αληθινή Πίστη γιατί έχουμε Κεφαλή τον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό",

και σχολιάζω :
Η διαχρονική Ορθόδοξη αληθινή Πίστη μετά το 1924 έπαψε να είναι "η διαχρονική". Οι μαθηματικοί υπολογισμοί απέδειξαν ότι το "διαχρονικό" δεν ήταν αληθινό. Ήταν λάθος και έπρεπε να γίνει διόρθωση. Και το ερώτημα : Τίνος η κεφαλή απεφάνθη ότι έπρεπε να γίνει η διόρθωση ; Του "Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού" (
sic) ή του υψηλόβαθμου στελέχους της Μασονίας - και του όπισθεν κρυπτόμενου δολοπλόκου Σιωνισμού - Μελετίου Μεταξάκη μετά των συνεργών Ελλήνων πολιτικών ;

Νομίζω, δύσκολο το ερώτημα για τον κ. Δήμα. Υπολογίζω, θα παρακάμψει το "η διαχρονική" και θα αιτιολογήσει το "η ορθόδοξη αληθινή πίστη" κλπ. Ωστόσο, το ερώτημα δεν αφορά μόνο στο "διαχρονική". Αφορά και στο "ενωμένοι", ειδικά δε, στο με ποιον ή με ποιους είμαστε ενωμένοι ; Με εκείνους που μας υποχρέωσαν - αυτονόητοι οι οικονομικοί λόγοι - να κάνουμε τη διόρθωση ή με Εκείνον που καθόρισε και προσδιόρισε το εκκλησιαστικό Εορτολόγιο και δη και τον Πασχάλιον Κανόνα ;
  1. http://lh6.googleusercontent.com/-Fh8_nh8SXhM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAGuQ/JLfWqQyNzzs/s35-c/photo.jpg
Αντώνιος Δήμας 2 Ιουνίου 2015 - 8:23 μ.μ.
Οι αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί είναι αποτειχισμένοι από την παναίρεση, πανθρησκεία του Οικουμενισμού και τις αμέτρητες παρασυναγωγές του νέου και παλαιού ημερολογίου γιατί η Ορθόδοξη Πίστη στην αληθινή Ορθόδοξη Μια Αγία Εκκλησία του Χριστού σώζει την αθάνατη ψυχή μας και ΟΧΙ το ημερολόγιο, ούτε η αντίχριστη παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού... Δυστυχώς ο στρουθοκαμηλισμός δεν επιτρέπει ακόμα και τα κεφαλαία να δει και να κατανοήσει όποιος ρωτάει συνεχώς τα ίδια χωρίς να βλέπει ανωτέρω την απάντηση του Χριστού και των αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας... Γιατί "ο Παλαιός των ημερών" είναι Άναρχος, Άχρονος, Αέναος" και "το γράμμα δίχως το Πνεύμα προκαλεί πνευματικό θάνατο" καθώς μάλιστα δεν άλλαξε ακόμα ο Πασχάλιος Κανόνας όπως αναληθώς ισχυρίζεστε ενώ γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν άγια και πάτρια ημερολόγια αλλά ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ...

Άλλη μια φορά λοιπόν "με κεφαλαία" επισημαίνω ότι δεν θες να δεις κύριε Χριστοδουλίδη και να απαντήσεις και απλώς προκαλείς επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδιες άσχετες ημερολογιακές σοφιστείες διαδικτυακά… ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ" ΤΟΥ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.
  1. http://lh6.googleusercontent.com/-Fh8_nh8SXhM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAGuQ/JLfWqQyNzzs/s35-c/photo.jpg

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, για τον γράφοντα, να επισημαίνει με Κεφαλαία τα επιχειρήματά του, ούτε και να επανέλθει, εφόσον ασυνείδητα (ανεπίγνωστα) παραμένετε πιστός ακόλουθος των Σιωνιστών και όσα αυτοί σας επέβαλαν το 1924 με τους εδώ μισθωτούς υπάλληλους-εκτελεστές των εντολών τους.

Σας έδωσαν τις 13 ημέρες του "άναρχου, άχρονου, αέναου Παλαιού των ημερών" (
sic) και τις πήρατε. Αλλά δεν πήρατε Εκείνον που είπε "ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα·" κι έτσι στερηθήκατε του Παρακλήτου. Αποτέλεσμα να μην ακούτε όσα διαμηνύει ανά τους αιώνες το Πανάγιον Πνεύμα, πάλι κατά τον ειπόντα :

"25 Ταῦτα λελάληκα ὑμῖν παρ' ὑμῖν μένων· 26 ὁ δὲ παράκλητος, τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα καὶ ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν. ... 15 οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν. (...) 26 ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ· (...) συμφέρει ὑμῖν ἵνα ἐγὼ ἀπέλθω. ἐὰν γὰρ ἐγὼ μὴ ἀπέλθω, ὁ παράκλητος οὐκ ἐλεύσεται πρὸς ὑμᾶς· ἐὰν δὲ πορευθῶ, πέμψω αὐτὸν πρὸς ὑμᾶς· (...) Ετι πολλὰ ἔχω λέγειν ὑμῖν, ἀλλ' οὐ δύνασθε βαστάζειν ἄρτι. 13 ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν· οὐ γὰρ λαλήσει ἀφ' ἑαυτοῦ, ἀλλ' ὅσα ἂν ἀκούσῃ λαλήσει, καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν.

Όσα ο Κύριος ήκουσε παρά του πατρός μας εφανέρωσε και όσα το Πνεύμα της αληθείας ακούει παρά του πατρός, αυτά μας φανερώνει. Εσείς όμως προτιμάτε τις 13 ημέρες του "άναρχου, άχρονου, αέναου" (
sic
) Παλαιού των ημερών. Άναρχες, άχρονες, αέναες είναι κι αυτές. Κρατήστε τις για λογαριασμό σας, κρατήστε και το πνεύμα τους το σιωνιστικό, το στερημένο Πνεύματος Αγίου, που οδηγεί αναπόδραστα σε πνευματικό θάνατο.

Ο Πασχάλιος Κανόνας, τέλος, άλλαξε. Όταν κάνετε Πάσχα στις 8 Μαΐου - 22 Μαρτίου μέχρι και 25 Απριλίου είναι ο Κανόνας για το Ορθόδοξο - τί κάνετε τότε ; Κάνετε ή δεν κάνετε αλλαγή ; Ασφαλώς ναι, ώστε να είσαστε εκκλησιαστικά συνεπείς - όταν κάνετε δυο φορές Δεκαπενταύγουστο δεν είσαστε - παραλείπω άλλα - και στα Αστροφυσικά ακριβείς. Με λίγα λόγια, είσαστε αλάνθαστοι σε αντίθεση με εμάς, που επιμένουμε να είμαστε ασυνεπείς στα Αστρονομικά, θέτοντας την εαρινή ισημερία στις 21 Μαρτίου (παρένθεση, με το Πασχάλιον, που καθιέρωσε η Α' Οικουμενική Σύνοδος, η Ισημερία προσδιορίστηκε ημερολογιακά και όχι αστρονομικά) και όχι όπως το θέλει η τάξη των ουρανίων σωμάτων. Κάνουμε λάθος, το γνωρίζουμε, αλάθητοι και αλάνθαστοι δεν είμαστε, όπως εσείς και ο πάπας. Την έχετε σίγουρη τη σωτηρία σας, αλλά δεν είσαστε αληθινοί. Την Ορθόδοξη Πίστη τη χαλάσατε και επιμένετε, να θέλετε να "δικαιωθῇτε ἐν τοῖς λόγοις σας, καὶ νικήσετε ἐν τῷ κρίνεσθαι" τον άγιο Θεό.

Με προκαλέσατε και σας απάντησα. Περισσότερο δεν θα ασχοληθώ μαζί σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: