Kyprianos Christodoulides : Βαπτισμένοι είμαστε οι Χριστιανοί, όμως το Άγιον Πνεύμα έπαψε να αρδεύει άπασαν την κτίση προς ζωογονίαν.

….Κι εγώ δεν διαφωνώ με την κατάσταση, από άποψη ενδυμασίας, που επικρατεί. Ήταν, βλέπεις, και ο Χριστόδουλος με εκείνο το "σας πάμε και με τα σκουλαρίκια". Άλλοι, βέβαια, είτε με το νέο είτε με το παλαιό, μπορεί να μη φοράνε σκουλαρίκια, αλλά βλέπεις τα κρανία τους να είναι ξυρισμένα, να λάμπουν, χωρίς να βρίσκεται ένας ιερέας να τους πει τί τους περιμένει με αυτή τη νέα μόδα, που περιφέρουν ακόμη και μέσα στους ιερούς Ναούς :

"καὶ περιζώσονται σάκκους, καὶ καλύψει αὐτοὺς θάμβος, καὶ ἐπὶ πᾶν πρόσωπον αἰσχύνη ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ ἐπὶ πᾶσαν κεφαλὴν φαλάκρωμα." (Ιζ. Ζ,18)

"ἀντὶ τοῦ κόσμου τῆς κεφαλῆς τοῦ χρυσίου φαλάκρωμα ἕξεις διὰ τὰ ἔργα σου καὶ ἀντὶ τοῦ χιτῶνος τοῦ μεσοπορφύρου περιζώσῃ σάκκον." (Ησ. Γ,24)

Τι λένε αυτά ; Οι άνθρωποι υπό το βάρος της φοβεράς θλίψεως θα περιζωσθούν σάκκους, θα τους κυριεύση φρίκη. Εις τα πρόσωπα όλων θα απλωθή η καταισχύνη και κάθε κεφαλή θα γίνη φαλακρά. (Ιεζεκιήλ).

Αντί των χρυσών στολισμάτων της κεφαλής σου θα απόκτησης φαλάκραν εξ αιτίας των πονηρών έργων σου. Αντί του πολυτελούς χιτώνος του υφασμένου με πορφύραν θα ζωσθής χονδρόν τρίχινον σάκκον. (Ησαΐας)

Δυστυχώς, αφού η αίρεση κυριαρχεί παγκόσμια, ζούμε χρόνους παλαιοδιαθηκικούς και όχι την εν Χριστώ Καινή Κτίση. Βαπτισμένοι είμαστε οι Χριστιανοί, όμως το Άγιον Πνεύμα έπαψε να αρδεύει άπασαν την κτίση προς ζωογονίαν. Η λεγόμενη "βαπτισματική θεολογία", επικυρωμένη εξ ορθοδόξων του "ένας θεός για όλους" - σιωνιστικής προέλευσης - κυριαρχεί, όπως δείχνουν, εκτός άλλων, οι ξυρισμένες κεφαλές. Όχι όμως τόσο, όσο τα ακάλυπτα χέρια ή πόδια. Δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: