Επέστη η Ώρα του «ΕΝΟΣ» ! Ενός νεωτέρου Μάρκου Ευγενικού!

Αν κάποιος καλόγηρος, ή κάποιος κληρικός (Διάκονος ή πρεσβύτερος) έκανε κάτι αντίθετον προς τας «αποφάσεις» ή την βούλησιν του οικείου Ιεράρχου (συμπροσηύχετο, αμφιοφορών, εις Λειτουργίαν … Παλαιοημερολογιτών), ασφαλώς θα αντιμετώπιζε  Επισκοπικόν Δικαστήριον, με ενδεχομένας κυρώσεις· τώρα που ένας Επίσκοπος (και ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι Επίσκοπος) παραβιάζει τους Ιερούς περί συμπροσευχής  και συλλειτουργίας με Αιρετικούς,  Κανόνας και έρχεται συνεχώς αντίθετος με την Ορθόδοξον συνείδησιν, δεν πρέπει να υποστή τας συνεπείας των ενέργειών του; Αλλά από ποίους; Αν όμως οι πολλοί σιωπούν, διότι «ηγάπησαν τον νυν αιώνα», επέστη η Ώρα του  «ΕΝΟΣ» !  Ενός νεωτέρου Μάρκου Ευγενικού! Και είμεθα βέβαιοι, ότι δεν θα αργήση!

Γράφει ο αδελφός μας Τηλέμαχος σε σχόλιο:


Το ερώτημα όμως είναι και η διαφορά ότι ο μεν άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ήταν Επίσκοπος με Αποστολική διαδοχή, σήμερα μετά από 90 χρόνια πτώσεως της ελληνικής εκκλησίας στην αίρεση, υπάρχει Επίσκοπος στην ελληνική εκκλησία με Αποστολική διαδοχή?? Διότι οι Επίσκοποι οι πριν το σχίσμα χειροτονηθέντες έχουν όλοι πεθάνει, και οι χειροτονίες που έκαναν ενώ ήταν στο σχίσμα (και φτάνουν έως τις μέρες μας) είναι άκυρες! Διότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει θεία χάρις! Η θεία χάρις από τους νεοημερολογήτας χάθηκε το 1924, διότι η εγκληματική αλλαγή του ημερολογίου και το σχίσμα που έφερε στην ελληνική εκκλησία, έχει τα αναθέματα 4ων πανορθοδόξων συνόδων ( και ας μην θέλουν να το παραδεχθούν κάποιοι), οπότε ποιός άγιος Μάρκος θα βγει και θα ομολογήσει την αλήθεια;  Αυτό χρειάζεται πολύ πίστη, μετάνοια και αναγνώριση της ακυρότητος της όποιας χειροτονίας του!! Μεγάλο βάρος για έναν εκοσμικευμένο κληρικό! Και ένα δεύτερο είναι ότι ο άγιος Μάρκος είχε μαζί του τον λαό του Θεού, ο οποίος (λαός) πήρε με τις πέτρες τους λατινόφρονες όταν γύρισαν στην Κων/πολη, σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος λαός! Ελάχιστοι ορθόδοξοι κληρικοί και ακόμα πιο ελάχιστοι πιστοί που έχουν επίγνωση της ορθοδόξου πίστεως, ο υπόλοιπος λαός άγεται και φέρεται από  θαυματοποιούς του νέου και του παλαιού! Κάποιος Επίσκοπος σήμερα που παραμένει πιστός στην εκκλησία και είναι ένας νέος,  τα όργανα του αντιχρίστου οικουμενισμού φροντίσανε να κυνηγηθεί ακόμα και από τους <>του ανθρώπους, φροντίσανε να του πάρουν ακόμα και το κελί που ζούσε. Αθόρυβα, ύπουλα, συκοφαντικά, τον πολεμούν, και φροντίζουν η φωνή του, να μην ακούεται! Ο δε λαός κοιμάται, και θα κοιμάται! Οπότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥhttp://agiooros.org/viewtopic.php?f=16&t=10146

ΤΡΙΤΗ 4, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

(ΩΡΕΣ: 16.00 - 20.00)


Εικόνα

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΣ (ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 9 - ΟΜΟΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 16.00 ΜΕ 20.00 ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (4, 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ - ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΕΩΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!


Εικόνα
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Άγιον Όρος • Σιμωνόπετρα • Ψαλμοί - Mount Athos • Chants


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Στάχυος, Απελλού, Αμπλία,
Νάρκισσου, Νικολάου.

Άνηκαν στοὺς ἑβδομήκοντα Ἀποστόλους τοῦ Κυρίου. Καὶ ὅλοι τους ὑπῆρξαν «Χριστοῦ εὐωδία τῷ Θεῷ ἐν τοὶς σωζομένοις». Δηλαδὴ εὐωδία Χριστοῦ, εὐχάριστη στὸ Θεό, καὶ εὐωδία μεταξὺ τῶν σῳζόμενων ποὺ ἄκουγαν ἀπ’ αὐτοὺς τὸ σωτήριο μήνυμα τοῦ Εὐαγγελίου.
Ὁ Στάχυς ἔγινε πρῶτος ἐπίσκοπος Βυζαντίου, καὶ ἀφοῦ διάνυσε 16 χρόνια στὸ ἀποστολικὸ κήρυγμα, εἰρηνικὰ ἀναπαύθηκε ἐν Κυρίῳ.
Ὁ Ἀπελλῆς ἔγινε ἐπίσκοπος Ἡράκλειας καὶ πολλοὺς ἔφερε στὴν χριστιανικὴ πίστη.

Ὁ Ἀμπλίας ἔγινε ἐπίσκοπος Ὀδυσουπόλεως καὶ ὁ Οὐρβανός, ἐπίσκοπος Μακεδονίας. Ἐπειδὴ καὶ οἱ δυὸ γκρέμιζαν τὰ εἴδωλα, θανατώθηκαν μαρτυρικά.
Ὁ Νάρκισσος χειροτονήθηκε ἐπίσκοπος Ἀθηνῶν. Ἡ ἀλήθεια, ὅμως, τοῦ Εὐαγγελίου, τὴν ὁποία δίδασκε μὲ ζῆλο, ἐξήγειρε τοὺς εἰδωλολάτρες, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ τὸν βασανίσουν καὶ νὰ παραδώσει τὴν ψυχή του μαρτυρικά.

π. Θεόδωρος Zήσης : Ἐκεῖνο ποὺ δὲν μπόρεσε μὲ τὴ δολιότητα νὰ πετύχει ὁ Πάπας, δηλαδὴ νὰ ὑποτάξει τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, τὸ πετυχαίνει τώρα μὲ τοὺς «ὀρθοδόξους» οἰκουμενιστές...


«Ὁ οἰκουμενισμὸς προκαλεῖ μεγάλη βλάβη στὴν ἑνότητα τῆς Ὀρθοδοξίας. Ἐκεῖνο ποὺ δὲν μπόρεσε μὲ τὴ δολιότητα νὰ πετύχει ὁ Πάπας, δηλαδὴ νὰ ὑποτάξει τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, τὸ πετυχαίνει τώρα μὲ τοὺς «ὀρθοδόξους» οἰκουμενιστές... Ὁ ἐκ τοῦ φιλοπαπισμοῦ καὶ φιλοπροτεσταντισμοῦ κίνδυνος εἶναι μεγάλος. Πρέπει νὰ προλάβουμε τὴν ἐπερχόμενη προδοσία. Χρειάζονται περισσότεροι ζηλωτές, οἱ ὁποῖοι θὰ μιλοῦν μὲ παρρησία καὶ θὰ ἀφυπνίζουν τοὺς Ἐπισκόπους  ποὺ ἀναπαύονται στοὺς θρόνους τους καὶ νωχελικὰ ἁπλώνουν τὰ χέρια τους νὰ εὐλογήσουν ἀδιακρίτως ὀρθοδόξους, παπικοὺς καὶ προτεστάντες, ἀδιαφορώντας ἂν μὲ τὴν τακτική τους αὐτὴ προδίδουν τὴν Ὀρθοδοξία»

Οικουμενισμός -- Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός


Αν δεν ευρεθή ένας νέος Μάρκος Ευγενικός, τότε σίγουρα το Έθνος μας θα οδηγηθή εις τον τάφον της Ιστορίας, διότι χωρίς την Ορθοδοξίαν δεν ημπορεί να επιβιώση!

O Oικουμενισμός, σαν πύρινη καταιγίδα της κολάσεως, απειλεί να κατακαύση τον Ορθόδοξον Ελληνισμόν! Αξίαι και ιδανικά ποδοπατούνται! Τα άγια «ρίπτονται τοις κυσίν» και  «οι μαργαρίται τίθενται ενώπιον των χοίρων». Αι Αιρέσεις μολύνουν την άχραντον Ορθοδοξίαν με  «συμπροσευχάς» και  «συλλείτουργα»  και η Ελλαδική Εκκλησία, μετά την επάρατον Ημερολογιακήν Μεταρρύθμισιν του 1924, όπου διέσπασε την Εκκλησιολογικήν ενότητα του Ελληνισμού, οδηγείται δεσμία εις την «φυλακήν» του Βατικανού δια να «δεχθή» τώρα,  μετά την επίσκεψιν του «αγίου πατερούλη» στο εκλατινισμένο Φανάρι, και το Κοινόν Πάσχα και να προκληθή έτσι ένα νέον σχίσμα. Οι πολλοί σιωπούν! Οι ολίγοι γράφουν, αλλά ποιος τους «λογαριάζει»; Το «φιλάδελφον» και το «κοινωνικόν» των Φρουρών (;;)  της Αμπέλου επιβάλλει φίμωτρον εις κάθε διαμαρτυρίαν. Οι καιροί ζητούν τον  Ένα  που θα τολμήση να καταγγείλη· να καταδικάση· να φωνάξη δυνατά  «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν»! Να διακόψη κάθε επικοινωνίαν με τους Ενόχους, «Συνετούς» και «Σιωπίους», τους εσθίοντας  «τράπεζαν Ιεζάβελ». Αν δεν ευρεθή ένας νέος Μάρκος Ευγενικός, τότε σίγουρα το Έθνος μας θα οδηγηθή εις τον τάφον της Ιστορίας, διότι χωρίς την Ορθοδοξίαν δεν ημπορεί να επιβιώση!

Πρόγραμμα Ομιλιών, εξομολόγησης και άλλων δραστηριοτήτων του π. Νικολάου Μανώλη, στον Ι.Βυζ.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσσαλονίκης


209.2014_08_05-IMG_5775Ναός του Προφήτη Ηλία.jpg
Πρόγραμμα  Ομιλιών, εξομολόγησης και άλλων δραστηριοτήτων του π. Νικολάου Μανώλη, στον Ι.Βυζ.Ν. Προφ. Ηλιού Θεσσαλονίκης
ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014
Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, είναι εφημέριος του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (γεωγραφικά ο βυζαντινός αυτός ναός είναι λίγο πιο πάνω από τον Άγιο Δημήτριο τον πολιούχο).
Είναι επίσης ο υπεύθυνος του πνευματικού, κατηχητικού και κηρυκτικού έργου της ενορίας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο κινητό τηλέφωνο 6936981200 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση adipapikos@gmail.com
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

π. Θεόδωρος Ζήσης - Η επικαιρότητα των διδαχών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (video-2014).