Ο Kyprianos Christodoulides άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος: Αποστολική δια...":

 Η νεόδμητη ορθόδοξη καθολική και ουνιτική εκκλησία της σήμερον

Η νεοημερολογιτική Διοικούσα Ιεραρχία έχοντας πλέον παγιώσει - ελέω πολιτικής - τη θέση της ως επίσημη εκκλησία του κράτους, προβαίνει κατά καιρούς σε καταγγελίες κατά των σχισματικών, όπως τους αποκαλεί, παλαιοημερολογιτών. Ότι η ίδια είναι σχισματική, αφού αγνόησε αποφάσεις τοπικών Συνόδων του παρελθόντος, το αγνοεί πλήρως. Θέλει, αλλά δεν επιδιώκει, να αποφανθεί περί του Ημερολογίου Πανορθόδοξη - στην πράξη ανορθόδοξη - Σύνοδος σε μια εποχή όπου όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία έχουν καταληφθεί από συμβιβασμένους επισκόπους, μητροπολίτες, πρωτοπρεσβυτέρους ή ακόμη και απλούς πρεσβυτέρους και διακόνους.

Με αυτή και αυτές τις Διοικούσες Ιεραρχίες και τις υπ΄ αυτών ελεγχόμενες «νεόδμητες εκκλησίες», επικαλούνται οι ημέτεροι το γνωστό επιχείρημα «εκτός τῆς Εκκλησίας δεν υπάρχουν μυστήρια». Η δική τους «νεόδμητη εκκλησία» έχει μυστήρια, έχει αποστολική διαδοχή, οδηγεί τους πιστούς στην κάθαρση, στο φωτισμό, στη θέωση, στη σωτηρία. Σημειώνουμε, εκκλησία η οποία έχει εκδιώξει τη θρησκεία.

Και μετά από αυτά, ακούσαμε τον πολυγραφότατο π. Βασίλειο Παπαδάκη να μας ανακοινώνει στην πρόσφατη ημερίδα της μητροπόλεως Πειραιά ( θέμα ο ιε΄ Κανών της Πρωτοδευτέρας Συνόδου ) ότι σήμερα δεν κηρύσσεται ουδεμία αίρεση ! Ότι η παπική αίρεση μετά της αδελφής προτεσταντικής διαφεντεύει τον λεγόμενο Δυτικό κόσμο, στον οποίο ανήκουμε, δεν μας το είπε. Και πώς, άλλωστε, αφού η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία του νεοημερολογητισμού διολίσθησε εκουσίως στην ουνία; Έγινε νεόδμητη, δηλαδή, ορθόδοξη καθολική και ουνιτική εκκλησία ! Παρένθεση, το «ουνιτική» δέον να εκληφθεί ως μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων από τους γνωστούς (...) δότες.

Το να συζητάμε, λοιπόν, γράφοντας ότι «οι Κληρικοί των Παπικών και αυτός ο Πάπας, για μας τους Ορθοδόξους, δεν έχουν ιερωσύνη», είναι αφελές έως ύποπτο, για να μη γράφουμε κάτι βαρύτερο. Όπως, η καθ΄ όλα υποκριτική αθώωση πάσης αιρέσεως εκ μέρους του π. Βασιλείου Παπαδάκη. Ο οποίος, ατυχώς, δεν ρωτήθηκε αν έλαβε, και από ποιούς, υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές επί της ορθόδοξης θεολογίας στην αλλοδαπή. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, που μπορεί να απασχολήσουν ημερίδες μειζόνων θεολογικών θεμάτων, όπως, για παράδειγμα, η βάσει Κανόνων ενεργεία αποτείχιση από την επίσημη ορθόδοξη καθολική και ουνιτική εκκλησία της σήμερον.

1 σχόλιο:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ : ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΠΟ    ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΤΗΣ  ΣΥΝΑΞΗΣ   ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ   ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Προσεξτε αγαπητοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι : υπαρχει μια ομαδα στο χωρο της Εκκλησιας που λεγεται συναξη κληρικων και μοναχων κατα του οικουμενισμου. Στην ηγεσια αυτης της ομαδας βρισκεται ο μητροπολιτης πειραιως που εχει την ταμπελα του αγωνιστη. Αυτη η ομαδα εκανε ημεριδα την περασμενη πεμπτη για την αποτειχιση και την διακοπη κοινωνιας των Ορθοδοξων απο τους αιρετικους. Αυτη η ομαδα στην ημεριδα εγινε ρεζιλι και ξευτιλιστηκε μπροστα σε ολον τον κοσμο διοτι εξαφανισαν ολοκληρη την υπερ-παναιρεση των οικουμενιστων, δεν ειπαν ουτε μια κουβεντα για το νεο-ημερολογιτικο σχισμα των οικουμενιστων, αθωοσαν ολους τους οικουμενιστες επισκοπους και τον πατριαρχη βαρθολομαιο, διεστρεψαν τους Αγιους Πατερες οι οποιοι ητανε αποτειχισμενοι,  μπερδευτηκανε, λεγανε ψεματα, προσθετανε δικα τους λογια, αφαιρουσανε οτι δεν τους βολευε για να κατοχυρωσουνε τις πλανεμενες θεσεις τους, ποδοπατησαν την Αγιο-Πνευματικη-Αποτειχιση των Ορθοδοξων απο τους κακοδοξους. Οι ομιλητες π.βασιλειος παπαδακης, ο π.παυλος δημητρακοπουλος, ο π φωτοπουλος και ο επισκοπος σεραφειμ πειραιως δουλεψανε τρεις ημερες νωριτερα για να καλυψουν την οικουμενιστικη  πορνεια του βαρθολομαιου με τον παπα στο φαναρι.
Αυτη η ομαδα ειναι τα γιουσουφακια των οικουμενιστων επισκοπων. Ειναι λυκοι με ενδυμα προβατου, απλα εκμεταλευονται τους αδιαβαστους πιστους, τους αδιαφορους χριστιανους και τους ευνουχισμενους- ψευτο-ορθοδοξους. Εχουν εκκλησιαστικη κοινωνια με ολους  τους πορνοκρατορες οικουμενιστες επισκοπους του κοσμου δεν αποτειχιζονται απο αυτους και εχουν την απαιτηση, το θρασος και την αναιδεια να εμφανιζονται στον κοσμο ως ορθοδοξοι, ως ομολογητες και ως  διακριτικοι, ενω ειναι προδωτες, αιρετικοι, σχισματικοι, παρασυναγωγοι κακοδοξοι, πλανεμενοι, βλασφημοι, και διεστραμενοι οικουμενιστες. Αυτοι κανουν προσπαθειες να εχουν τον κοσμο σε κοινωνια με τον σατανα. Ειναι σε εντεταλμενη υπερεσια απο την μασονια και για να μην τους καταλαβει ο κοσμος στην θεωρια αντιδρουν κατα της μασονιας. Νομιζουν οτι ο κοσμος δεν τους εχει καταλαβει οτι κρατανε το φαναρακι στους αισχρους οικουμενιστες επισκοπους και  στρωνουν χαλι στον αντιχριστο? Αυτη η ομαδα ειναι μια αγελη προβατοσχημων λυκων, ειναι διαβολο-συναξη-οικουμενιστικη. Αυτη η ομαδα το βαζει στα ποδια  οταν βλεπει Ορθοδοξους Χριστιανους που  ειναι διαβασμενοι και γνωριζουν καλα το Κανονικο Εκκλησιαστικο Δικαιο και την Πραξη της Εκκλησιας.