O Γεώργιος Γιαννόπουλος : Εσείς κύριε Χριστοδουλίδη το πιστεύετε αυτό ή κρυφίως το καλύπτετε?????????

 Εάν νομίζετε κύριε Χριστοδουλίδη ότι η μασονία πήγε μόνο στους νεο-ημερολογίτες και άφησε τους παλαιο-ημερολογίτες από έξω, δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος λογικός που μπορεί να σας πιστέψει ? Εσείς κύριε Χριστοδουλίδη το πιστεύετε αυτό ή κρυφίως το καλύπτετε????????? 


Απάντηση του αδελφού Κυπριανού Χριστοδουλίδη: 

Εσείς διερωτάστε, κ. Γιαννόπουλε, αν πιστεύω ότι η μασονία πήγε μόνο στους μασόνους και άφησε έξω τους παλαιοημερολογίτες. Σας πληροφορώ ότι "πιστεύω εις ένα θεόν, πατέρα, παντοκράτορα" και τα ακολουθούντα άρθρα του καθ΄ ημάς Συμβόλου Πίστεως.

Οι μασόνοι με απέρριψαν. Όταν με πλησίασαν και μου είπαν ότι "τους κάνω", το μόνο που ζήτησαν ήταν να ορκιστώ. Είπα, αν τίθεται θέμα όρκου, μόνο στην Αγία Τριάδα ορκίζομαι. Μου απάντησαν "δεν μας κάνεις" και με άφησαν ήσυχο.

Είχα όμως και άλλο ένα περιστατικό. Σε μια από τις ελάχιστες ομιλίες μου, κάποιοι - το έμαθα αργότερα - ήταν στην Κύπρο - είπαν "μα αυτός είναι προτεστάντης, πώς τον καλέσατε, πώς τον δεχθήκατε;". Θεολόγοι σημειωτέον. Την απάντηση την έδωσε ένας άλλος, καθ΄ όλα καταξιωμένος - τα γραπτά του ουδείς αμφισβήτησε - Ορθόδοξος με πλούσιο συγγραφικό έργο. Δεν αναφέρω το όνομά του και άσχετο ότι είναι εκ του νέου ημερολογίου. Ελπίζω, παρακολουθεί αυτά που γράφω. Αυτός λοιπόν τους απάντησε : "Δεν ξέρετε τι σας γίνεται, είναι ορθοδοξότατος". Λεπτομέρειες άλλες δεν χρειάζονται.

Αν εσείς έχετε διαφορετική γνώμη, να μου υποδείξετε τα σφάλματα, τα λάθη μου, τα γραπτά ατοπήματα. Απαντήσεις άφθονες σας έχω δώσει, πολλές οι αφορμές, δώστε σεις τη συνέχεια. Για να μάθω εγώ και οι άλλοι ότι, ενδεχομένως, καλύπτω τους μασόνους.

Και κάτι που ίσως αγνοείτε. Όταν είχε εγερθεί το ζήτημα με τα κόλυβα (σαπροκόλυβα έγραφε ο άγ. Αθανάσιος ο Πάριος) η κατηγορία, μεταξύ άλλων, κατά των Κολλυβάδων ήταν, ότι είναι μασόνοι! Καλά το διαβάσατε, τους κατηγορούσαν επί μασονία.

Τέλος, ειλικρινά δεν γνωρίζω "τι καπνό φουμάρουν" - χρήσιμη κάποτε η διάλεκτος του πεζοδρομίου - όλοι οι παλαιοημερολογίτες.

2 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Οι ιεραρχες των συνοδων νεου και παλαιου ημερολογιου κυριε χριστοδουλιδη να το μαθει ολος ο κοσμος, κατοπιν εντολων της πονηρας συναγωγης του σατανα των μασονικων στοων εδωσαν εντολες σε κληρικους να κρυβουν την εκκλησιαστικη γνωση απο τους πιστους και να σαμποταρουν φανατικα την αποτειχιση, που ειναι η βαλβιδα ασφαλειας για να καθαριζουν οι Ορθοδοξοι την Εκκλησια απο τα σκουπιδια των βαλτων και των πλανεμενων.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ένα ακόμη αδημοσίευτο σχόλιο, από επιλεκτικό λογοκρίτη θρησκευτικού ιστολογίου των νέων μας χρόνων, ημερών και πίστεως. Αφορούσε στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος. (*)

Αναγνώσαμε :
"Ἄβατο εἶναι τό Ἅγιον Ὅρος στίς γυναῖκες, καί καλῶς. Ὅλα τά μοναστήρια πρέπει νά εἶναι ἄβατα, τά ἀνδρικά στίς γυναῖκες καί τά γυναικεῖα στούς ἄνδρες. Εἶναι τόπος προσευχῆς καί ἀσκήσεως, καί ὄχι τόπος προκλήσεων καί σκανδαλισμοῦ" (π. Δανιήλ Αεράκης)

και απορούμε,
Αν αυτά τα διαβάσουν μερικοί, που επείγονται να καταχωρήσουν στο Εορτολόγιο και στα Συναξάρια νεοαγίους και νεοαγιότητες, τι θα σας απαντήσουν για τον "άγιο" Σωφρόνιο του Έσσεξ και την μικτή Μονή την οποία ίδρυσε ; Και να ληφθεί υπόψη, ότι δεν είσαστε - ούτε ο π. Αεράκης - "σχισματοαιρετικοί", όπως οι παλαιοημερολογίτες.
Πείτε μας λοιπόν πώς θα σας αντιμετωπίσουν ; Έγραψε ποτέ κάτι επ΄ αυτού ο π. Αεράκης, ή τον ενδιαφέρει μόνο ο αγώνας κατά των σχισματοαιρετικών (sic) παλαιοημερολογιτών ; Η συνεισφορά του αρκούντως γνωστή.

Η αθεΐα ενδιαφέρει τον π. Αεράκη και όχι η ερωτική σχεσιολογία της Βιοηθικής. Είπαμε, η Βιοηθική θα αντικαταστήσει την Θεολογία.

Το σχόλιο δεν είναι απαραίτητο να το δημοσιεύσετε.

(*) Βλέπε http://aktines.blogspot.gr/2014/10/blog-post_736.html

εδώ σε βελτιωμένη μοεφή.