Θέλουμε ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη ... με κλωτσιές

http://kyprianoscy.blogspot.ca/


 Όσοι αγαπούν την ειρήνη καλό είναι να αρχίσουν να εκπαιδεύονται στο kick boxing

Αν ζούσαμε τον 16ο ή τον 18ο αιώνα, σκηνές σαν αυτές με φανατικούς ισλαμιστές να κραδαίνουν κομμένα κεφάλια, θα ήταν συνηθισμένο θέαμα. Αναφέρομαι στην Ευρώπη. Τότε, οι αποκεφαλισμοί γίνονταν δημόσια και το πλήθος έτρεχε να απολαύσει live (σ.σ. ζωντανό) το θέαμα. Σήμερα αυτά δεν γίνονται στην Ευρώπη, συμβαίνουν όμως στον εικονικό κόσμο της επονομαζόμενης Έβδομη Τέχνης, στον κόσμο των σκοτεινών αιθουσών και θαλάμων, τις οποίες λούζει πλέον το φως της ψηφιακής τεχνολογίας. 

Ζούμε στον κόσμο της εικονικής - ψεύτικης δηλαδή - πραγματικότητας και πάντως, καρατομήσεις συμβαίνουν αλλού.
 



Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι δεν έχει σημασία το αληθές ή μη του πράγματος. Σημασία έχει ότι οι σκοτεινοί εγκέφαλοι των σκοτεινών αιθουσών και θαλάμων, έχουν το στόχο τους και το σκοπό τους. Στόχος είναι η κοινωνική ανησυχία, ένας αδιόρατος φόβος, που συνοδεύεται, φυσικά, από αισθήματα αγανάκτησης με σκηνές όπως αυτή της φωτογραφίας, με την αφίσα και τους μουντζουρωμένους τοίχους. Σκοπός είναι η προετοιμασία
  για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει, ύστερα από ένα εκρηκτικό, ή - μάλλον απίθανο - ειρηνικό ολοκαύτωμα. 

Ούτως ή άλλως, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα το ολοκαύτωμα θα είναι εκ προοιμίου πράξη αγιαστική, όπως τουλάχιστον μας υπόσχεται η αφίσα εγχωρίων αδελφών πάσης φυλής και χρώματος ανθρώπων. Ο εμπνευστής, καθότι θητεύσας σε σκοτεινούς θαλάμους, θέλει Αλβανούς συμμαθητές, Αφγανούς συν-αδελφούς και Πακιστανούς γείτονες. Δεν θα τους είχε, αν τα λεφτά που του δίνουν τα αφεντικά του, για να μουτζουρώνει τοίχους και να κολλά αφίσες, τα έδιναν στις χώρες προέλευσης αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων. Κάτι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν στον τόπο τους, από το να μαζεύουν σκουπίδια, να πλένουν παράθυρα αυτοκινήτων στα φανάρια, ή να προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς, όταν τους δοθεί το σύνθημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: