ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΤΟ 1967!

http://krufo-sxoleio.blogspot.ca/2014/10/1967.html#comment-form

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ (ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 1967! ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΘΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ".
 

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΡΥΔΙ ΑΥΤΟ!"

"ΕΙΣΘΕ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΟ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ!"



Σχόλιο του αδελφού μας ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  22 Οκτωβρίου 2014 - 10:23 μ.μ.
Πράγματι ντοκουμέντο. Είχα ακούσει γι αυτή την παρέμβαση- ομιλία του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει το τί ακριβώς είπε. Αυτά ας τα βλέπουν και ας τα ακούουν όλοι εκείνοι , ακόμη και " Αντιοικουμενιστές " που μας κατηγορούν, ως εκτός Εκκλησίας, με ελαφρά καρδία. Επίσης χρήσιμο είναι να σκεφθούμε, πότε έγινε αυτή η παρέμβαση, την χρονική περίοδο κατά την οποία ο Αθηναγόρας βρισκόταν στο απόγειο της αποστασίας του. Τότε η επίσημη Εκκλησία κλονιζόταν συνθέμελα και εμείς αντιπροσωπεύαμε την μόνη σταθερή Ορθόδοξη βάση. Τότε μας θυμήθηκαν μετά κάποιοι μας ξαναξέχασαν για να φθάσουν ορισμένοι " Αντιοικουμενιστές " να ασεβούν αναφερόμενοι στο κίνημα του Πατρίου. Στις δύσκολες στιγμές υποχωρούν οι ανθρώπινες σκοπιμότητες ή οι ανασφάλειες κάποιων απέναντί μας, ζυγίζουν συνολικά τα πράγματα και τα γεγονότα και λέγουν αλήθειες που υπό κανονικές συνθήκες αποφεύγεται να ειπωθούν. Είπε όμως ο π. Αυγουστίνος και μία σημαντική αλήθεια ως έλεγχο για μας. Είπε ότι εάν στον αγώνα μας είχαν αποφευχθεί κάποια σφάλματα το κίνημα του Πατρίου θα είχε επικρατήσει στην Ελλάδα. Σε αυτό είχε μάλλον δίκαιο. Το παρελθόν βέβαια δεν διορθώνεται, ας προσέξουμε το παρόν και το μέλλον, την ευθύνη της δικής μας γενιάς. Το 1967 πέρασε, είμαστε στο 2014 οι κίνδυνοι για την Εκκλησία δεν είναι μικρότεροι, αλλά σαφώς μεγαλύτεροι και οι δικές μας ευθύνες πολύ μεγάλες

1 σχόλιο:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

https://www.scribd.com/fullscreen/59484605?access_key=key-15xnaec0zs6w4bzkumqp

Ο Πατερ Μαξιμος Αγιοβασειλιατης Αγιορειτης εστειλε επιστολη το 1983 στον Μητροπολιτη Φλωρινης Αυγουστινο και του ελεγε :
οτι πρεπει να αποτειχιστει απο την κοινωνια των οικουμενιστων επισκοπων, γυρνωντας στο παλαιο ημερολογιο, χωρις να παει στις παραταξεις των "Γ.Ο.Χ". μεσα στην Εκκλησια της Ελλαδος και στο Ακαινοτομητο πληρωμα της.