Οι κατασκευασμένες κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες

http://kyprianoscy.blogspot.ca/

Διαβάσαμε πώς απάντησαν οι τέσσερις μητροπολίτες Θράκης, σε όσους τους κατηγόρησαν για "τουρκοποίηση" της Θράκης μετά την κοινή τους απόφαση να ταχθούν υπέρ της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσ/νίκη. Σημειώσαμε τα κατωτέρω :

"Σε όσους αμφισβητούν τη φιλοπατρία και την ορθή πίστη των Μητροπολιτών της Θράκης ένα μόνο έχουμε να πούμε: «έχουσι γνώσιν οι φύλακες»"
 

Και σχολιάζουμε :
Και ποία η γνώση των φυλάκων, θα ρωτούσε ο αφελής. Την απάντηση, έμμεσα και όχι άμεσα, μας την δίνουν οι τέσσερις «μηδέν από του χρέους μη κινούντες» μητροπολίτες. Διαβάστε τι γράφουν : "
 έχουμε πλήρη συναίσθηση των ποιμαντικών μας ευθυνών καθώς και της κρισίμου ιστορικής συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε". Τι θέλουν να πουν ; Ότι οι ποιμαντικές τους ευθύνες τους υποχρεώνουν να προσαρμοστούν στις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες στις οποίες βρισκόμαστε.



Μάλιστα, βρισκόμαστε σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες. Αν κλείσουμε το μάτι στη Ρωσία, έτοιμοι να ορμήξουν είναι οι Αλβανοί, Σκοπιανοί, κάτι από Βούλγαρους και τέλος οι ΝΑΤΟ-ικοί σύμμαχοι Τούρκοι. Η Θράκη θα ανακηρυχθεί "γκρίζα ζώνη", αφού οι άλλοι, οι γνωστοί άλλοι εταίροι (Ίμια),
  δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Οι δικαιοφανείς αυτοί κύριοι είναι όπως ο κ. Βενιζέλος, ειδικός στις διασταλτικές ερμηνείες του Συντάγματος. Έτσι κάνουν κι αυτοί, όπου θέλουν διαστέλλουν το Διεθνές Δίκαιο, όπου θέλουν το συστέλλουν.

Αν σκύψουμε ξανά το κεφάλι, οι προστάτες του
Free World (αμερικανο-βρετανικός άξονας) θα κυττάξουν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως πάντα, σε μια "χαμένη από χέρι" υπόθεση. Γι΄ αυτούς η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη. Μόνο που αυτό δεν το ξέρουν οι τέσσερις μητροπολίτες. Τίποτα δεν τους δίδαξαν κάποιες άλλες "κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες", όπως η τραγωδία της Σμύρνης, η αλληλοσφαγή  
μετά το ΄40, η Κύπρος, η εκκολαπτόμενη Ματσεντόνια, και η σημερινή οικονομική μας κατάρρευση.

Αν οι ποιμένες αυτοί είχαν ορθή πίστη, διέθεταν ίχνη φιλοπατρίας, είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για το λογικό τους ποίμνιο, και δεν ενδιαφέρονταν να "βόσκουσι εαυτούς", ώφειλαν να καταγγείλουν αυτές τις φτιαχτές και κατασκευασμένες κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες εκ μέρους των εταίρων και συμμάχων. Έπρεπε αυτοί να πουν και να γράψουν αυτά τα πράγματα - ελπίζουμε κοινό νου διαθέτουν - και όχι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: