Το εξοργιστικόν εφεύρημα

Του πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
(Ορθόδοξος Τύπος  8ης Αυγούστου 2014)


Είναι μερικά θέματα στο χώρο των αιρετικών τόσο παράλογα και διαστροφικά, που ένας άνθρωπος με κοινό νου δυσκολεύεται να τα δεχτεί. Και όμως γι’ αυτά επιστρατεύονται φημισμένοι θεολόγοι να αποδείξουν ότι ο λύκος είναι αρνί! Γίνονται συνέδρια, γράφονται βιβλία και συγκαλούνται σύνοδοι, για να μιλήσουν και να αποφασίσουν σχετικά ή καλύτερα να στηρίξουν με «θεολογικά» επιχειρήματα αιρετικές διδασκαλίες. Και μέσα σε αυτή την άχαρη ματαιοπονία μπαίνουν και μερικοί εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, κατά κόσμον σοφοί και κατά θεόν άσοφοι, και συνδιαλέγονται πάνω σε θέματα που καταφανώς στηρίζονται σε αιρετικά δόγματα. Ένα τέτοιο θέμα είναι και το αλάθητο του Πάπα, το οποίο κατά τον αείμνηστο Φώτη Κόντογλου πρόκειται για «μωρό και εξοργιστικό εφεύρημα, που είναι η κορωνίδα απάνω απ’ όλες τις ανοησίες που είχε την αδιαντροπιά να διακηρύξει ο Παπισμός».
Μάλιστα ο Κόντογλου παροξυνόταν, γιατί ο Πάπας θεωρεί, ας το πούμε έτσι, ως πάτρωνά του, τον απόστολο Πέτρο, ο οποίος είχε πέσει σε πολλά πάθη! Ο ίδιος όμως είναι αλάθητος! Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Κόντογλου: «Λοιπόν, αφού ο άγιος Πέτρος, τ΄ αφεντικό, ο προϊστάμενος του Πάπα, να πούμε, έκανε όλο γκάφες, πως είναι δυνατό ο παραγυιός του, ο υφιστάμενός του, να είναι αλάθευτος; Μη χειρότερα! Αυτός πια είναι που θα λέγει και θα κάνει ολοένα ασυλλόγιστα πράγματα, αφού ο Χριστός είπε: «ουκ έστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού». Όχι ν΄ ανακηρυχθεί μοναχός του κι΄ αλάθευτος! Πως έβγαλε από το στόμα του έναν τέτοιον λόγο; Αν δεν ήτανε αφιονισμένοι από το παπικό αφιόνι ( είδος ναρκωτικής ουσίας) οι γύρω του που τον προσκυνούνε σαν τον Βάαλ, θάπρεπε, μόλις ξεστόμιζε ένα τέτοιον ηλίθιο λόγο, να τον κατεβάσουνε αμέσως από τον θρόνο. «Ε, βρε ανθρωπότητα! Κάθεσαι και συζητάς για τέτοιες βλακείες. Έμ οι δικοί μας οι προκομένοι, που πάνε στον Πάπα να του προσφέρουν γην και ύδωρ!». Όλα αυτά βέβαια οι δικοί μας οικουμενιστές τα αγνοούν και μιλούν για τον πεφιλημένο αδελφό τους, του αποδίδουν σεβασμό και του υποβάλλουν αιτήματα προς ικανοποίηση, αφού ως αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων έχει την ανάλογη δύναμη! Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι αποφάσεις του Πάπα είναι αλάθητες, τότε όλοι πρέπει να γίνουμε δούλοι του! Η ιστορία αναφέρει πλήθος εγκληματικών πράξεων που διέπραξε ο αλάθητος Πάπας και για τις οποίες με τρόπο υποκριτικό και απαράδεκτο ζητάει συγγνώμη. Αλλά αφού είναι αλάθητος πως έπεσε σε τόσα λάθη, αλλά και πως μέχρι σήμερα ενεργεί ως εγκόσμιος άρχοντας, ακολουθώντας εσφαλμένες αποφάσεις; Αλλά δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τον αιρετικό Πάπα, ο οποίος ποτέ δεν θα συναισθανθεί τα φοβερά λάθη του και ποτέ δεν θα επιστρέψει στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Μάταια κοπιάζουν οι μεγαλόσχημοι του Φαναρίου και οι σιωπηλοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευτυχώς όχι όλοι!

3 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Την μεγαλυτερη ζημια στην Εκκλησια δεν την κανουν οι γνωστοι σε ολους αιρετικοι και σχισματικοι οικουμενιστες αλλα οι προβατοσχημοι λυκοι της πονηρας αγελης συναξεως κληρικων και μοναχων που στην θεωρια μιλανε για ορθοδοξια ενω στην πραξη κοινωνουνε εκκησιαστικα με ολους τους πλανεμενους, βλασφημους και διεστραμενους του κοσμου στη μασονια του σατανα μεσω των οικουμενιστων αρχιερεων.

Ανώνυμος είπε...

Πάψε Γιαννόπουλε να πετάς ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ανωνυμε 4:19 με ειπαν για σενα οτι οταν πηγες στον πνευματικο σου εκει που πηγε για να λειτουργησει λυποθυμισες δυο φορες επειδη σε πειραξε το λιβανι.