Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός

Ένα επίκαιρο ερώτημα είναι: Η μέλλουσα να συνέλθει πανορθόδοξος Σύνοδος τι θα κάνει; Ετοιμάζεται αυτή η Σύνοδος, για να μας οδηγήσει, όπως διαβάζουμε και όπως βλέπουμε, στην αποδοχή του παπισμού και του Προτεσταντισμού ως αυθεντικών χριστιανισμών. Αυτό είναι το τραγικό. Εύχομαι να μη γίνει ποτέ. Αλλά εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Εάν, λοιπόν, συνέλθει η Πανορθόδοξος Σύνοδος, που θα έχει τον χαρακτήρα για μας Οικουμενικής Συνόδου, εάν συνέλθει και δεν δεχθεί μεταξύ των Οικουμενικών Συνόδων την 8η και την 9η, θα είναι ψευδοσύνοδος. Όπως η Σύνοδος Φεράρας-Φλωρεντίας. Και τότε επεβλήθη από κάποιους δεσποτάδες Ανατολικούς και Δυτικούς, επεβλήθη η Σύνοδος Φεράρας-Φλωρεντίας, αλλά ήταν αρκετή η αντίσταση εν Αγίω Πνεύματι κάποιων κορυφών της παραδόσεώς μας, όπως ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ώστε τελικά να χαρακτηριστεί ψευδοσύνοδος. Αιρετική Σύνοδος, αποτυχημένη Σύνοδος, η Σύνοδος Φεράρας-Φλωρεντίας. Η μέλλουσα να συνέλθει, λοιπόν, Πανορθόδοξος Σύνοδος θα κριθεί σ’ αυτό το σημείο. Εάν παρακάμψει αυτές τις δύο Συνόδους που τοποθετούν την Ορθοδοξία απέναντι στον Δυτικό χριστιανισμό. Εκεί είναι το κρίσιμο ερώτημα. Αυτοί θέλουν να παρουσιάσουν την ενότητα, ότι ο Δυτικός Χριστιανισμός είναι παράλληλη μορφή της Ορθοδοξίας των Αγίων Πατέρων. Εκεί κάποιοι εργάζονται, προς τα εκεί κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν. Ο Θεός όμως είναι πάνω από όλους μας.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὁ Γέροντας Φιλόθεος, παρόλο ποὺ ἐπιθυμοῦσε καὶ δίδασκε ὅτι πρέπει νὰ ἐπιστρέψουμε στὸ Παλαιὸ Ἡμερολόγιο, ὁ ἴδιος δὲν διέκοψε τὴν κοινωνία μὲ τοὺς νεοημερολογῖτες, γιατί δὲν θεωροῦσε ὡς δόγμα τὸ Ἡμερολόγιο, γι’ αὐτὸ καὶ γράφει: Μὲ τὴν ἐπαναφορὰ τοῦ Παλαιοῦ Ἡμερολογίου «θὰ παύσῃ καὶ ἡ διαίρεσις τῶν παλαιοημερολογιτῶν, διότι καὶ αὐτοὶ εἶναι διηρημένοι, θὰ παύσῃ καὶ ὁ φανατισμὸς ἐνίων παλαιοημερολογιτῶν, οἵτινες φρονοῦν ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία καὶ ὅλος ὁ νόμος καὶ οἱ Προφῆται κρέμονται εἰς τὸ Ἡμερολόγιον».
http://apotixisi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_91.html

Silver είπε...

@ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ



Aδελφέ Βασίλειε, δεν γνωρίζω αν οι αδελφοί του Πάτριου θα θελήσουν να χάσουν τον χρόνο τους απαντώντας σε ένα "Ορθόδοξο" Ουνίτη, αλλά ειλικρινά λυπάμαι για τις θέσεις σου έναντι του Πάτριου. Είσαι θεολόγος και δεν γνωρίζεις ότι ο ευλογημένος λαός του Κυρίου το 1924 δεν έκανε αγώνα για 13 ημέρες, αλλά για τις 13 ημέρες του πρώτου όρου της επαίσχυντης Πατριαρχικής Εγκυκλίου του 1920, η οποία εγκύκλιος καταργούσε το άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως της Εκκλησίας μας, ως Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής, αναγνωρίζοντας την Παπική παρασυναγωγή και τις Προτεσταντικές αιρέσεις ως Εκκλησίες!

Γράφεις για τις διάφορες "εκκλησίες" του Πάτριου. Στα βιαστικά σου απαντώ : Ας κοπεί η κρατική μισθοδοσία στο νέο, και θα γίνουμε περισσότερα κομμάτια από αυτούς....

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
(σε αποτείχιση από τους ουνίτες του νέου).

Ανώνυμος είπε...

SILVER
Ο Βασίλειος Χαραλάμπους είναι αυτός που έγραψε το άρθρο. Όχι ο ανώνυμος που σου το έδειξε με το σχόλιο του στις 4 Αυγούστου 2014 - 2:37 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Για τις 13 ημέρες έγινε το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών SILVER.
Ξεστραβώσου και διάβασα τον Θεολόγο Π. Σημάτη ή τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά αν δεν θέλεις να διαβάσεις τίποτα άλλο.
Και μην βρίζεις σαν ουνίτες όσους δεν ακολουθούν τα σχίσματα.

Θυμήσου ότι ούτε αίμα μαρτυρίου δεν ξεπλένει το σχίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Γέροντα Φιλόθεο τι έχεις να πεις;
Είναι και αυτός Ουνίτης;
Ταλαίπωρε πλανεμένε SILVER!
Σε σέρνουν από τη μύτη οι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες!

Silver είπε...

@ SILVER
Ο Βασίλειος Χαραλάμπους είναι αυτός που έγραψε το άρθρο. Όχι ο ανώνυμος που σου το έδειξε με το σχόλιο του στις 4 Αυγούστου 2014 - 2:37 μ.μ.


Ναι το γνωρίζω, όπως γνωρίζω, ότι ο ανώνυμος μπορεί να είναι ο Βασίλειος Χαραλάμπους, διότι ο αδελφός Βασίλειος είναι επισκέπτης της "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΩΝΗΣ". Επίσης η "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ" έχει δημοσιεύσει άρθρα του. Έτσι, λοιπόν, έδωσα μια πρόχειρη απάντηση, χωρίς να έχω χρόνο να παρουσιάσω μια σφαιρική ανάλυση αυτού του ζητήματος. Άλλωστε θεωρώ ότι υπάρχουν αδελφοί καλύτεροι και πολύ ικανοί από μένα, να δώσουν τέτοιες αναλύσεις και από το νέο, και από το Πάτριο.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος.

Silver είπε...

@ Ξεστραβώσου και διάβασα τον Θεολόγο Π. Σημάτη ή τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά αν δεν θέλεις να διαβάσεις τίποτα άλλο.
Και μην βρίζεις σαν ουνίτες όσους δεν ακολουθούν τα σχίσματα.



Έχεις να μου δείξεις έστω ένα Πατέρα της Εκκλησίας να γράφει στον αδελφό του όπως γράφεις εσύ; "Ξεστραβώσου"...

Μετά, επειδή φαίνεται να υπάρχει κάποιο πνεύμα που δεν σε αφήνει σε ηρεμία (ξέρεις ποιο πνεύμα κάνει αυτές τις δουλειές...), γράφεις : διάβασα τον Θεολόγο Π. Σημάτη ή τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά ...
Ήθελες να γράψεις: διάβασαι τον ...

Λοιπόν εγώ διάβασα τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και γράφει : Μην έχειτε κοινωνία με τους παναιρετικούς Οικουμενιστές. Τον διάβασα τον άκουσα και έκανα την ευλογημένη αποτείχιση.

Εσύ, ταλαίπωρε, διάβασες τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά; Και αν τον διάβασες, του έκανες υπακοή; Ασφαλώς δεν του έκανες υπακοή!...

Τι να σου πω;....

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος.

Silver είπε...

Μια παρατήρηση:
Οι γραμματικές μου γνώσεις είναι χαμηλού επιπέδου, γι' αυτό ζητώ την κατανόησή σας στα γραπτά μου.

Παράδειγμα: Γράφω "διάβασαι"

Νομίζω αυτό πρέπει να είναι προστακτική, οπότε θα γράφεται--αν δεν κάνω λάθος με "ε" = διάβασε

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος.

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη μην είσαι σαν τους Φαρισαίους να διυλίζεις τον κώνωπα και να καταπίνεις την κάμηλο.
Μην σκαλώνεις στο "ξεστραβώσου" που είναι και των Πατέρων όταν πρέπει, αλλά να κυττάξεις την κάμηλο που είναι το να σιγοντάρεις τα σχίσματα του Παλαιοημερολογιτισμού.

Θυμήσου ότι ούτε αίμα μαρτυρίου δεν ξεπλένει το σχίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ευθύμιος έχει και σωστές και λάθος απόψεις.
Αυτά που λέει για τους σχισματικούς παλιοημερολογιτες είναι σωστά.

δάσκαλος είπε...

Παρατήρηση για το άρθρο του κ. Χαραλάμπους που έκοψε ο κ. Τελεβάντος (από τον οποίο ακόμη περιμένουμε απάντηση εδώ: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html ):
κ. Χαραλάμπους, το Copy paste αναιρεθέντων, εδώ και πολλά έτη, επιχειρημάτων, σας καιθιστά δυστυχώς αξιολύπητο. Σε ποια Εκκλησία μας καλείτε να επιστρέψουμε; Στην Εκκλησία του Βαρθολομαίου, του Ζηζιούλ,α του γαλλίας Εμμανουήλ και του Γερμανίας Αυγουστίνου; Αν μας αποδείξετε ότι οι παραπάνω κύριοι και οι φίλοι τους είναι ορθόδοξοι τότε θα επιστρέψουμε.
Καλή μετάνοια

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Τα τρια ακρα μαλωνουν μεταξυ τους :
Οι αιρετικο-σχισματικοι οικουμενιστες μαλωνουν με τους μονο σχισματικους οικουμενιστες και ολοι μαζι μαλωνουν με την παρασυναγωγη των παραταξιακων και το παρτυ καλα κρατει. Οι μασονοι στους καναπεδες κλαινε απο τα γελια και οι οπαδοι των τριων ακρων μαχονται στο ρινγκ. Και η λυση διπλα τους φωναζει γυριστε στην ταξη που ειχε η Εκκλησια. πριν απο το 1900 και ολα θεραπευονται, και οι μασονοι θα χασουν τη γη κατω απο τα ποδια τους.
Τι το βασανιζετε το θεμα και το ζαλιζετε. Η θα καθαρισετε με τις τρεις πλανες η θα σας καθαρισουν οι τρεις πλανες, αποφασιστε πριν πεσει η αυλαια.