ΝΕΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ

Ενώ Ελληνική Κυβέρνηση και Πολιτικοί, περί άλλων τυρβάζουν…

- Στο «στόχαστρο», με Τουρκικό «δάχτυλο», οι έρευνες για πετρέλαιο και η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στο Ιόνιο

- Παραπληροφόρηση τα περί εγκληματικότητας και διαφθοράς λέει τώρα ο Ράμα!

 • Πρώτα ήταν τα δημοσιεύματα Αλβανικών εφημερίδων, τα οποία υποστήριζαν ότι υπάρχουν και Αλβανικές περιοχές ανάμεσα σε αυτές που περιλαμβάνονται στο διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η Ελληνική Κυβέρνηση για έρευνες ανεύρεσης πετρελαίων.
Πριν λίγα 24ωρα ακολούθησε η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Τιράνων κατά των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στις συζητήσεις και στην κατάρτιση της διακρατικής συμφωνίας Αλβανίας – Ελλάδος το 2009 για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων. Το μήνυμα που στέλνεται από το Αλβανικό κατεστημένο είναι σαφές: Μην τολμήσει Αλβανός να υλοποιήσει συμφωνίες με την Ελλάδα, αν αυτές δεν εξυπηρετούν τα Αλβανικά και μόνο συμφέροντα.
Η άσκηση ποινικής δίωξης έχει ένα ακόμη βαθύτερο σκοπό: Η Αλβανική Κυβέρνηση, προετοιμάζεται από τώρα να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που λογικά θα ασκηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για οριστική διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων, προτάσσοντας ως επιχείρημα της αρνητικής στάσης την παρέμβαση της …αδέκαστης Δικαιοσύνης!


Η πραγματικότητα είναι όμως «ωμή»: Η Αλβανική Κυβέρνηση του Έντι Ράμα, με το «χαρτί» της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε., - με τις «ευλογίες» και την απόλυτη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης-  κάνει πλέον το δικό της παιχνίδι, στοχεύοντας από τη μία πλευρά στην διοικητική εξαφάνιση και αντιπροσώπευση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (μέσω της δήθεν Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και από την άλλη στην πρόκληση όσων το δυνατόν περισσότερων προσκομμάτων στη «φίλη» - κατά τα άλλα- Ελλάδα, η οποία ειρήσθω εν παρόδω από το 1990 μέχρι και σήμερα στηρίζει την οικονομία της, όσο καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης.
Σιωπούν οι Έλληνες
Αυτό όμως περνάει σε δεύτερη μοίρα για την Αλβανική Κυβέρνηση και μάλιστα του «Σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνει τον ανθελληνισμό του, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση και ιδίως από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο του «αδελφού» Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Τουναντίον μάλιστα: Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να διατηρεί, πέραν της συγγενικής πολιτικής σχέσης και προσωπική φιλία με τον Έντι Ράμα, ανταλλάσσοντας, όπως γράφτηκε, συχνά μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. Το ίδιο «φίλος» με τον Έντι Ράμα, είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές είχε προσφωνήσει τον Ράμα στην προεκλογική του συγκέντρωση στα Τίρανα, εξακολουθεί να παραμένει αμέτοχος στις ανθελληνικές πράξεις του Αλβανού Πρωθυπουργού.
Τουρκικός «δάκτυλος»
Αποτέλεσμα, ο Ράμα να «ξεσαλώνει» και να κινείται στους ρυθμούς των εθνικιστικών κύκλων και ιδιαίτερα των Τσάμηδων. Όμως δεν είναι μόνοι αυτοί: Όπως  επισημαίνουν έγκυροι αναλυτές, η Αλβανική Κυβέρνηση στην ουσία είναι «εντεταλμένο» όργανο της Τουρκικής διπλωματίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Τουρκία είναι εκείνη που πίεσε- άγνωστο με ποια ανταλλάγματα τον Έντι Ράμα, όσο εκείνος ήταν ακόμη στην Αντιπολίτευση, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την Ελληνοαλβανική συμφωνία που υπογράφτηκε επί Κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή – Σ. Μπερίσα. Οι λόγοι είναι προφανείς: Οι Τούρκοι θέλουν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των Βαλκανίων, δεν μπορούν να δεχτούν σε καμία περίπτωση να γίνουν έρευνες για πετρέλαιο απέναντι από τη ναυτική βάση που διαθέτουν στον Αυλώνα.
Δεν θέλουν προηγούμενο
Το κυριότερο όμως είναι ότι η Τουρκία επουδενί δεν θέλει να υπάρξει προηγούμενο υπογραφής συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων βάσει του Διεθνούς Δικαίου, καθώς κάτι τέτοιο μεταφέρει το πρόβλημα στα δικά της μέρη, καθώς   Ελλάδα και  Κύπρος διεκδικούν δικαιώματα για Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.  Η εξήγηση είναι απλή: με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί αναγνωρίζονταν από την Αλβανία υφαλοκρηπίδα στις Διαπόντιες Νήσους, νησιωτικό σύμπλεγμα βόρεια της Κέρκυρας, με τρία κατοικημένα νησιά και οκτώ ακατοίκητα.
Κουνά το «δάχτυλο» και στην Ε.Ε.!
Είναι προφανές ότι τα πολιτικά «παιχνίδια» που παίζει η Αλβανία είναι πολύπλοκα και στρέφονται συνεχώς κατά της Ελλάδος. Οι ορέξεις των ηγετών της, ολοένα και μεγαλώνουν, καθώς δεν βλέπουν την παραμικρή αντίδραση από την άμεσα θιγμένη Ελλάδα. Ο Έντι Ράμα, όχι μόνο προσπαθεί να υποβαθμίσει όλα αυτά, αλλά επιχειρεί να βγει και «από πάνω» στους Ευρωπαίους, στους οποίους τώρα «κουνά το δάχτυλο». Με συνέντευξή του  στην εφημερίδα «Le Temps» έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη «να μην αφήσει την Αλβανία να ξαναγυρίσει στο παρελθόν», αντιθέτως να επιτρέψει να ανοίξει ο δρόμος της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης, καθότι – όπως είπε-  δεν είναι χώρα μουσουλμανική, αλλά ευρωπαϊκή. Έφτασε μάλιστα να χαρακτηρίσει υπερβολές και παραπληροφόρηση τα όσα της προσάπτουν για διαφθορά και εγκληματικότητα! Ζητήματα που αν και αποτελούσαν προαπαιτούμενα για την εξασφάλιση του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε. πέρασε σε δεύτερο πλάνο, με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης, που «σιώπησε» για την τεράστια «εισαγόμενη» από την Αλβανία εγκληματικότητα (ναρκωτικά, εμπορία γυναικών και παιδιών, δολοφονίες, ληστείες κλπ) που πλήττει την πατρίδα μας.
Αμηχανία στην Μειονότητα
 Οι τελευταίες εξελίξεις, έχουν προκαλέσει «αμηχανία» σε πολλά στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη νέα Διοικητική διαίρεση, καθώς οι αντιδράσεις, έστω και «υπόγειες» δεν έχουν κοπάσει. Αν και οι Ελληνικής καταγωγής βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, φαίνεται να ακολουθούν πιστά τη «γραμμή» του Έντι Ράμα, όπως ο Ανδρέας Μάρτος, που είναι και πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τιράνων, εν τούτοις είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις από την Κυβέρνηση στελεχών που έχουν προταθεί από το ΚΕΑΔ. Ήδη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άλκης Πούλης, που κατάγεται από τη Δερβιτσάνη, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των Αθηνών «ΕΘΝΟΣ», έμμεσα, αλλά με σαφήνεια, άφησε να εννοηθεί ότι είναι προ των πυλών εξόδου από την Κυβέρνηση:
«Είναι περίεργη η αίσθηση και μεγάλη η ευθύνη μου απέναντι στην ομογένεια και στους Αλβανούς πολίτες, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να κρατάει για πολύ»,  δήλωσε για να συμπληρώσει ότι το μέλλον της παραμονής των ομογενών κυβερνητικών στελεχών θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η συνέλευση του ΚΕΑΔ και της Ομόνοια τον επόμενο μήνα.
Διαμαρτυρία στην Ε.Ε.
Συνέχεια στο θέμα της νέας Διοικητικής Διαίρεσης, δίνει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914», ο οποίος την περασμένη εβδομάδα οργάνωσε τη μοναδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, παραδίνοντας σχετικό ψήφισμα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Σύλλογος εκφράζει επίσης την απορία του για την αρνητική έως και εχθρική στάση που τήρησαν για συμμετοχή στη συγκέντρωση οι εκπρόσωποι των άλλων Βορειοηπειρωτικών φορέων, με το πρόσχημα ότι δεν θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων. «Τότε όλοι αυτοί οι φορείς για ποιο λόγο υπάρχουν; Η ικανότητά τους περιορίζεται μόνο στο να συγκεντρώνουν κόσμο για τα κλαρίνα και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις;» αναρωτιέται.
 Αμείλικτη η ιστορία
Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει για άλλη μια φορά, είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα Ελληνικά κόμματα, πρέπει να αντιληφθούν ότι με την τακτική του «χαϊδέματος», του «καλοπιάσματος», των δωρεών και της πρόθυμης συμπαράστασης σε ο, τι ζητείται από την Αλβανία, χωρίς τα αντίστοιχα ανταλλάγματα, η πλάστιγγα σε όλα τα ζητήματα θα γέρνει συνεχώς σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη κατά πάντων.


http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: