Ιδού ο πεμπτοφαλαγγίτης Ουνίτης "Μητροπολίτης" Σύρου Δωρόθεος!!!



Ο πεμπτοφαλαγγίτης Δωρόθεος προσφωνεί τον νέο  Ουνίτη επίσκοπο Σύρου:

Σεβασμιώτατε ἀδελφέ,
Ἡ ἐπιλογή σας ὡς νέου Ἐπισκόπου, ὁ ὁποῖος κατάγεται ἀπό τήν  Σύρον, ἐν συνδυασμῷ μέ τό δεδομένον ὅτι γνωρίζομεν ὁ ἕνας τόν ἄλλον καί τήν Ἐκκλησίαν του, άποτελεῖ ἐγγύησιν ὅτι θά συνεχίσετε τό ἔργον, τό ὁποῖον ὁ κατά πάντα ἄξιος Προκάτοχός σας ἐπετέλεσεν, διά χειρῶν τοῦ ὁποίουσᾶς προσφέρομεν την  Ἀρχιερατικήν ταύτην Μίτραν, ἐπαφιέμενοι εἰς τήν κρίσιν καί τήν βούλησιν αὐτοῦ νά περικοσμήσει, μετ’ οὐ πολύ, δι’ αὐτῆς τήν κεφαλήν σας, μέ τήν ὁλόθερμον καί ὁλοκάρδιον εὐχήν νά μήν εἶναι  ποτέ ἀκάνθινος στέφανος, ἀλλά πάντοτε κορυφαῖον σημεῖον  ποιμαντικῆς διακονίας, λαμπρυνομένης δι’ ἔργων ἀγάπης καί κοινωνικῆς εὐποιῒας.

ΑΞΙΟΣ!»

σ.σ. που είναι ένας  "ανώνυμος" που με "βομβαρδίζει" συχνά να μετανοήσω για την αποτείχισή μου. Θέλει να επιστρέψω να κοινωνώ με τον εχθρό της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της πεμπτοφαλαγγίτη Δωρόθεο! 

 ωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη κανείς δεν σου είπε να κοινωνείς από αυτόν. Εσύ είσαι μακρυά και δεν έχεις σχέση με αυτούς στην Ελλάδα.

Silver είπε...

Εδώ στον Καναδά έχουμε τον Σωτήριο που είναι τα ίδια με τον Σύρου Δωρόθεο.
Αλλά το θέμα που δεν αντιλαμβάνεσαι είναι η δογματική διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας την οποία φαίνεται δεν γνωρίζεις. Ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης το επαναλαμβάνει συνεχώς. Είμαστε σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν ο Επίσκοπος κηρύττει αίρεση γυμνή τη κεφαλή, και το εκκλησιαστικό Σώμα αδιαφορεί και κοινωνεί με τον αιρετικό Επίσκοπο τότε όλο το Σώμα μολύνεται! Η αίρεση του Σύρου Δωρόθεου φθάνει και στο Μόντρεαλ στον Κωστάκη! Γι' αυτό ο Κωστάκης αν και φοβερά αμαρτωλός, κάνει υπακοή στην διδασκαλία της Αγίας Γραφής και στη διαχρονική διδασκαλία των Πατέρων και έκανε την ευλογημένη αποτείχιση!

Ανώνυμε Ουνίτη καλή μετάνοια, αν δεν θέλεις να ψήνεσαι μαζί μου κάτω εκεί....

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ουνίτης Κωστάκη μου.
Δεν είμαι ουνίτης, ορθόδοξος είμαι.
Λαϊκός είμαι.

Κωστάκη η αίρεση μολύνει όποιον την δέχεται όποιον δεν την δέχεται, δεν τον μολύνει.

Αν ήταν έτσι, αν ισχύει ότι ο π. Ζήσης λέει ότι μολύνεται ο πιστός από το ένα άκρο της γης διότι ο άλλος κληρικός στο άλλο άκρο της γης έχει αιρεσεις, τότε γιατί δεν αποτειχίζεται ο ίδιος;

Δεν ισχύει αυτό.

Ο καθένας μολύνεται από τις δικές του αιρέσεις και κατά πόσο δέχεται αιρέσεις.
Την Αγία Γραφή μην την πιάνεις στο στόμα σου. Ούτε τους Πατέρες.
Δεν λένε αυτά που λέει ο Κωστάκης.

Περικλής