Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου:

 Αυτός που δεν υπακούει στους νόμους του Θεού, μισεί την παιδεία που προέρχεται από τους λόγους του Κυρίου και φράζει τα αφτιά του, να μην ακούσει λόγο για την έσχατη ανταπόδοση των αμαρτωλών ή για το αιώνιο εκείνο πυρ ή για τις κολάσεις στον άδη κι εκείνη την αιώνια καταδίκη, από την οποία δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει αυτός που καταδικάστηκε άπαξ διά παντός. Και αυτός που δεν έχει πάντοτε, με όλη την ισχύ και δύναμη της ψυχής του, προ των οφθαλμών του τις εντολές του Θεού και δεν τις τηρεί αλλά τις καταφρονεί και προτιμά και πράττει τα αντίθετα, αυτός είναι που απορρίπτει τους λόγους Του. ΄Οταν ο μεν Θεός προστάζει και ρητώς φωνάζει: "Μετανοείτε, διότι πλησιάζει η βασιλεία των ουρανών",  και πάλι: "Φροντίστε να μπείτε απ' τη στενή πύλη",  αυτός δε που τα ακούει αυτά, όχι μόνο δεν έχει την πρόθεση να μετανοήσει και να βιάσει τον εαυτό του να εισέλθει δια της στενής πύλης, αλλά και περνά όλες τις μέρες του μετεωριζόμενος και διασκορπίζοντας την ψυχή ή και προσθέτοντας κάθε ώρα κακά στα κακά του και επιζητώντας άνεση του σώματος και φροντίδα παραπάνω από όσο χρειάζεται - το οποίο είναι μάλλον σημάδι της πλατιάς και ευρύχωρης οδού, και όχι της στενής και τεθλιμμένης που οδηγεί στην αιώνια ζωή -, αυτός λοιπόν και ο τέτοιας λογής απορρίπτει τους λόγους του Θεού και κάνει τα δικά του θελήματα μάλλον δε εκείνα του διαβόλου. Διότι λέει: " Εάν έβλεπες κλέφτη, έτρεχες μαζί του και με μοιχούς είχες δοσοληψίες' ενώ καθόσουν κατελάλεις εναντία του αδελφού σου και κατά του γιού της μάνα σου έβαζες εμπόδια' νόμισες ανόητα ότι είμαι ομοιός σου' θα σε εποπλήξω και θα βάλω μπροστά στα μάτια σου τις αμαρτίες σου' κατανοήστε αυτά όσοι λησμονήσατε τον Θεό."
Βλέπεις ότι ένας τέτοιας λογής άνθρωπος λησμόνησε τον Θεό; Εκείνος είναι που θυμάται τον Θεό, όποιος ελευθερώθηκε από τα έργα του διαβόλου, όχι όποιος ενώ είναι ακόμη δέσμιος στα έργα του διαβόλου, περιγράφει τα Θεία. Γιατί αυτός είναι άξιος για κόλαση βαρύτερη και από αυτή των αθέων, επειδή ενώ γνώρισε τον Θεό, όπως διηγείται, δεν τον δοξάζει ως Θεό, αλλά τον υβρίζει με το να πράττει τα έργα του διαβόλου. Αυτός είναι εχθρός του Θεού, κι αν ακόμη νομίζει ότι είναι ακριβής δάσκαλος των δογμάτων και της ορθόδοξης θεολογίας, αν και αυτό είναι αδύνατον. Γιατί πως είναι δυνατόν να βλέπει ορθά, νους που είναι θολωμένος από μολυσμένη συνείδηση;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη πρόσεχε! Θα κολαστείς! Δεν παίζουμε με τα σχίσματα.
Ούτε αίμα του μαρτυρίου ξεπλένει τα σχίσματα.

(άσχετο με την αναρτηση)

Silver είπε...

@Κωστάκη πρόσεχε! Θα κολαστείς! Δεν παίζουμε με τα σχίσματα.


Aδελφέ μου, γιατί δεν ανοίγεις λίγο την διάνοιά σου; Γιατί δεν μελετάς χωρίς παροπίδες; Δεν διάβασες ποτέ σου την Παπική διδασκαλία για εμάς τους Σχισματικούς; Έτσι μας ονομάζουν. Έτσι πιστεύουν με όλη την ειλικρίνειά τους ότι μετά το 1054 σχίσαμε την Εκκλησία! Αυτό σημαίνει ότι είμαστε Σχισματικοί; Εσύ το πιστεύεις; Ασφαλώς δεν το πιστεύεις, διότι γνωρίζεις ότι η Ορθοδοξία κατέχει την Αλήθεια, δεν πρόσθεσε ούτε αφαίρεσε τίποτα από την διδασκαλία της Αγίας Γραφής και από την Παράδοση.

Αδελφέ μου ποιος είναι σχισματικός; Ο μένων εν τη Αληθεία ή αυτός που την αλλάζει;

Είδες το βίντεο με την ομιλία του Αγιορείτη Ηγούμενου της Κωνσταμονίτου Γέροντα Αγάθωνα; Ομολογεί ότι ο Πάπας ίσον Διάβολος. Αυτός λοιπόν που είναι ίσος με τον Διάβολο προσκαλείται στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου και λαμβάνει μέρος στη Λειτουργία ως αδελφός Αρχιερέας της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης!!! Εσύ που γνωρίζεις την πραγματικότητα δεν εξανίστασαι; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σε εμπαίζουν οι «Ποιμένες» σου; Ο ταλαίπωρος Ηγούμενος της Κωνσταμονίτου όταν είδε το θέαμα της συλλειτουργίας είπε: Έως εδώ δεν πάει άλλο. Θα διακόψω την μνημόνευση. Πήρα τον πνευματικό μου, τον Γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη και του είπα: Γέροντα τελείωσε, θα διακόψω την μνημόνευση. Αλλά ο Γέροντας μου είπε: Μην το κάνεις διότι δεν θα σε ακολουθήσει κανείς!!!

Εγώ αδελφέ μου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αν δηλαδή με ακολουθήσουν άλλοι ή όχι. Αποφάσισα, με αυτή τη διανοητική ικανότητα που μου έδωσε ο Δημιουργός μου και την οποία αναγνωρίζει ικανή να παίρνω αποφάσεις, γι’ αυτό άλλωστε θα με κρίνει εν ημέρα Κρίσεως. Αποφάσισα, λέγω, να κάνω αυτό που διαβάζω στην Αγία Γραφή και στην εφαρμογή Της που έκαναν οι άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας γινόμενοι τοιουτοτρόπως οδοδείκτες. Τι μου λέγει ο Κύριος; «Διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε». Υπάρχουν πάρα πολλά χωρία της Αγίας Γραφής, Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων κ.λ.π. που δεν θα αναφέρω διότι πιστεύω τα γνωρίζεις όλα αυτά αλλά δεν έχεις την δύναμη να εφαρμόσεις. Φυσικά το τι κάνεις εσύ, είναι δικό σου πρόβλημα, άφησέ με όμως αδελφέ μου να κάνω και εγώ αυτό που νομίζω ότι μου επιτάσσει η Ορθόδοξη Πίστη μου.

Αυτά εν ολίγοις.

Εν Χριστώ,

Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη δεν με κατάλαβες. Εννοώ το σχίσμα του παλαιού ημερολογίου.

Έχουν αποφανθεί μεγάλοι σύγχρονοι άγιοι Γέροντες περι αυτού.

Κωστάκη την διάνοια σου ακολουθείς είπες. Η διάνοια σου είναι πολύ ανασφαλές κριτήριο και δείχνει εγωισμό μεγάλο. Τους σύγχρονους αγίους ακολουθούμε Κωστάκη. Αυτούς που έδωσε ο Θεός τα χαρίσματα. Το να ακολουθείς το φτωχό σου μυαλό και την φτωχή σου διανοητική ικανότητα είναι ανασφαλές.

Φίλος

Ανώνυμος είπε...

εσυ ανωνυμε κολυμπας μεσα στην υπερ-παν-αιρεση και στο νεο-ημερολογιτικο σχισμα των μασονων οικουμενιστων αρχιερεων του σατανα και μιλας ακομα αντι να πας να κρυφτεις? Δεν ντρεπεσε λιγο καινοτομε υποδικε αξιε διακοπης πασης εκκλησιαστικης κοινωνιας προ συνοδικης διαγνωμης απο το Ορθοδοξο Εκκλησιαστικο Πληρωμα?