Η Ορθοδοξία του 1800 και η "Ορθοδοξία" του 2006. Χρειάζονται σχόλια ;;;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.

Παναγιώτατε, Θειότατε και προσκυνητέ μου Αυθέντα και Δέσποτα και Οικουμενικέ Παριάρχα. Ο του παρόντος διακομιστής, καταγόμενος εκ της Ουγγαρίας και βαπτισμένος, ή μάλλον ειπείν, καταβαπτισμένος ων και μεμολυσμένος τω των λατίνων μολύσματι, προσέρχεται δι΄εμού τη Παναγία Υμών Κορυφή, ζητών θερμώς, όπως βαπτισθή τω της καθ΄ ημάς Ανατολικής του Χριστού Εκλλησίας ορθοδόξω βαπτίσματι. Παρακαλούμεν ουν αυτός και εγώ την χριστομίμητον και αποστολικήν καρδίαν Υμών, ίνα δια διστίχου σας επιταγής αποστείλητε τον ρηθέντα αμόναχον και αμύητον μοναχόν, προς τον τη του Παντοκράτωρος Μονή Βλάχον Παπα-Γρηγόριον τον πνευματικόν, ίνα εκείνος ως ομογενής και ομόγλωσσος μυήση και αναγεννήση αυτόν δια του καθ' ημάς βαπτίσματος, όπως και αυτός και εγώ εκτενέστερον δεώμεθα του Θεού, ίνα μετά των άλλων σωτηριωδών καταθυμιων και πλοός αισίου απολαύση και προς το Οικουμενικόν Αυτής θρόνον κατευοδωθείη και δράση του αγαθού μιμήματα εις κοινή παντός του χριστωνύμου λαού ωφέλειαν.
Ης και τας ευχάς εξαιτούμενος, μένω κηρυττόμενος. 

Ελάχιστος υμών δούλος, 
Νικοδημος.




Έτι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου και Επισκόπου Πάπα Ρώμης Bενεδίκτου....


Ταλαίπωρη Ορθοδοξία! Σε σέρνουν και σε άγουν ως αρνίον επί σφαγήν. Στον πέλεκυ της αιρέσεως! Ζει, όμως, Κύριος….!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ZH ΚΥΡΙΟΣ ΟΝΤΩΣ.ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΕΣΩ ΕΠΙΒΟΥΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έβγαλες το μπλογκ Πατερική Παράδοση απο τα φιλικά ιστολόγια σου;
Ενοχλούνται απο τις αληθείες κατά των σχισματικών παλαιοημερολογιτών οι φίλοι σου σχισματικοί;
Βγάλε τα παλαιοημερολογίτικα μπλογκς για να μην φέρεις βαρύ κρίμα στο λαιμό σου που δεν το ξεπλένει ούτε το αίμα του μαρτυρίου.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Μπραβο Κωσταντινε ολοι οι αιρετικοι οι σχιαματικοι και οι παρασυναγωγοι να καταλαβουν την πλανη τους και να επιστρεψουν στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ