Κραυγή ἀγωνίας Ἁγιορειτῶν Πατέρων

Εἴμεθα μιὰ ὁμάδα ἀπὸ Ἁγιορεῖτες Πατέρες,ποὺ κατοικοῦμε ἐκτὸς Ἱερῶν Μονῶν σὲ ἐξαρτήματα, ὅπως Ἡσυχαστήρια, Κελλιά, Καλύβια καὶ Ἐρημητήρια. Τὴν ἐπιστολὴ αὐτὴ τὴν δημοσιεύουμε, ὡς διαμαρτυρία γιὰ ὅσα συμβαίνουν στὴν Πατρίδα μας καὶ στὸ Ἅγιον Ὄρος, τὸ «Περιβόλι τῆς Θεοτόκου». Ξεκαθαρίζουμε τὶς θέσεις μας ὅτι δὲν συμφωνοῦμε μὲ ὅσα γίνονται τὸν τελευταῖο καιρὸ καὶ κυρίως οἰκουμενιστικὰ καὶ νεοεποχίτικα.( σ.σ. δεν συμφωνείτε αλλά κοινωνείτε με τους μνημονευτές του ουνίτη-εξωμότη Βαρθολομαίου;;)
 Τὰ θέματα, μὲ τὰ ὁποῖα δὲν συμφωνοῦμε εἶναι τὰ κάτωθι:

• Οἰκουμενιστικὲς ὑποδοχὲς Πατριάρχου χωρὶς καμιὰ διαμαρτυρία τῶν Ἱερῶν Μονῶν, τῶν Ἱερῶν Σκητῶν καὶ ἄλλων Σεμνείων. Ὑποδοχὴ Οἰκουμενιστῶν σημαίνει καὶ ἀποδοχὴ τῶν αἱρετικῶν φρονημάτων τους. Καὶ τὸ χειρότερον, ὄχι μόνον ὑποδοχὴ ἀλλὰ καὶ συλλείτουργα μετ᾽ αὐτῶν τῶν ἐγνωσμένων Οἰκουμενιστῶν γίνονται.
• Πλήρης ἀδιαφορία τῶν Ἱερῶν Μονῶν γιὰ τὰ θέματα Πίστεως καὶ Ἱερᾶς Παραδόσεως.
• Κοσμικοποίησις, τουριστικοποίησις ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο, μαγαζιά, καφενεδάκια μὲ παραδοσιακὰ ἀλλὰ καὶ νεοεποχίτικα σκευάσματα καὶ ποτὰ μὲ καλαμάκι. Μόνο σουβλάκια δὲν ψήνουν (ἀκόμη) στὶς Καρυές.
• Πολλοὶ προσκυνητὲς ἐξαπατῶνται ἀγοράζοντας ἐργόχειρα ἀπὸ τὰ μαγαζάκια, νομίζοντας ὅτι εἶναι ἁγιορείτικα καὶ δὲν εἶναι. Τὰ περισσότερα εἶναι ἀπ᾽ ἔξω, ἀπὸ Κίνα, Ρουμανία, Ἀλβανία, ἀκόμη καὶ ἀπὸ μουσουλμάνους ὡς ἠκούσθη. (Μαγαζάκι στὶς Καρυὲς πωλοῦσε εἰκόνες τῆς Ἁγίας Οἰκογένειας, Ἰωσὴφ μνηστῆρος, Παρθένου Μαρίας καὶ τοῦ Παιδὸς Χριστοῦ, προτεσταντικοῦ τύπου).
• Ὑποδοχὴ κοσμικῶν ἀρχόντων, Πρωθυπουργῶν, βουλευτῶν, πολιτικῶν, ἐγνωσμένων γιὰ τοὺς ἀντίχριστους καὶ ἀνθελληνικοὺς νόμους, ποὺ ψηφίζουν.
• Ἀπαγγέλλουν οἱ τοιοῦτοι τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως καὶ τὴν Κυριακὴ προσευχή, μασόνοι ὄντες στὸν Ἱ. Ναὸ τοῦ Πρωτάτου στὶς Καρυές.
• Τοὺς ὑποδέχονται τὰ μοναστήρια μὲ τιμὲς καὶ δόξες, αὐτοὺς ποὺ πίνουν τὸ αἷμα τοῦ λαοῦ μὲ τὶς φορολογίες καὶ τὶς περικοπές.
• Πλήρη συμπόρευσις μὲ ὅλες τὶς ἐξουσίες ἀδιακρίτως.
• Συμπεριφορὰ ἀδιαφορίας γιὰ κάθε ἀξία, ἦθος, παράδοσι, Πατρίδα, Παιδεία καὶ τὰ λοιπά, ποὺ δηλώνει ἢ μασονικὴ συνείδησι ἢ αἰχμαλωσία στὴν Νέα Ἐποχή.
• Κονδήλια -χρῆμα- ἔργα στὸ Ἅγιον Ὄρος, τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ λαὸς ἔξω αὐτοκτονεῖ γιὰ ἕνα πιάτο φαΐ. Καὶ ἄλλοι ψάχνουν νὰ φᾶνε κάτι ἀπ᾽  τὰ σκουπίδια.
• Ἡ παναίρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ ἡ προ-  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ 6ην ΣΕΛ

Σ.σ.  δεν υπάρχει 6η σελίδα στο ιντερνέτ, άλλαξε τακτική.Τώρα πρέπει να αγοράσεις τον "Ορθόδοξο Τύπο".  Έχει ….οικονομικά προβλήματα και ο «Ορθόδοξος Τύπος». Σημεία των εσχάτων ημερών....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μεγάλο πρόβλημα φαίνεται Κωστάκη!
Ξέρεις αν έχει ή δεν έχει οικονομικά προβλήματα ο Ορθόδοξος Τύπος; Είσαι με τα καλά σου;
Γιατί ειρωνεύεσαι;

Έχεις πάρει μεγάλη κατρακύλα εδώ και μήνες!

Φίλος

Silver είπε...

Ανώνυμε «Φίλε» χαίρε εν Κυρίω!

Ευχαριστώ την αγάπη σου που με κάνεις ενήμερο για την ύπαρξη «μεγάλου προβλήματος» και για την διάγνωσή σου ότι έχω πάρει «μεγάλη κατρακύλα» εδώ και μήνες!
Πιστεύω θα προβληματίζεσαι για την ποιότητα των προσευχών σου, αφού ως φίλος μου θα προσεύχεσαι και για μένα τον ταλαίπωρο να ανανήψω από την «μεγάλη κατρακύλα», και ως φαίνεται, δεν γίνεται τίποτα για καλυτέρευσή μου...

Με ερωτάς γιατί ειρωνεύομαι. Σου απαντώ: Δεν αμφιβάλω ότι θα έχει οικονομικά προβλήματα, αφού με την εβδομαδιαία προβολή στο ιντερνέτ θα μειώθηκαν σε κάποιο ποσοστό οι πωλήσεις. Ο «Ο.Τ.», (σαν σοβαροί και μυαλωμένοι άνθρωποι που είναι), θα έπρεπε να αναμένει την υλική(χρηματική) μείωση που θα είχε, σε σχέση με την πνευματική ευλογία που θα έδινε σε πολύ μεγάλο αριθμό χριστιανών, και να αποφάσιζε την ενέργειά του, χωρίς να αναγκαστεί εκ των υστέρων να κάνει αυτό που έκανε.

Μου θύμισε αυτό που κάνουν πολλοί Μοναχοί να επαναλαμβάνουν την περίπτωση του Μοναχού που αρνήθηκε να δώσει βοήθεια σε κάποιον διότι το λάδι και το σιτάρι έφθαναν μόλις και μετά βίας για την λειτουργία της επόμενης ημέρας. Τότε επεμβαίνει ο Ηγούμενος και δίνει εντολή στον Μοναχό να δώσει και το τελευταίο λάδι και σιτάρι στον πτωχό που ζητά ελεημοσύνη. Και τελειώνει η ιστορία με την πληροφορία ότι την επομένη ημέρα το πρωί κατέφθασε κάποιος με το ζώο του φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα λαδιού και σιταριού.

Αυτή την ιστορία την λέγουν σε εμάς για να έχουμε πίστη και να ανοίγουμε τα πορτοφόλια μας. Έως εδώ σωστά. Τώρα όμως έρχεται και η δική μας σειρά να ερωτήσουμε τον Ορθόδοξο Τύπο και τους Γέροντάδες-συγγραφείς (που δεν μου επιτρέπουν να ανεβάζω τα βιβλία τους στο ιστολόγιό μου, προφανώς για να μην μειωθούν οι πωλήσεις των), που είναι η συνέπεια και η πιστότητα αυτών που λέγουν σε εμάς το απλό λαό;;;;

Κλείνω την παρούσα απάντησή μου σε σένα άγνωστε «Φίλε», με το τελευταίο που γράφεις : «Έχεις πάρει μεγάλη κατρακύλα εδώ και μήνες».
Επειδή η ζωή μου είναι η ιδία χρόνια τώρα, το μόνο που συνέβη εδώ και μήνες είναι η τελική αποχώρησής μου από την εδώ Αδελφότητα διότι δεν μπορούν –κατά την δική μου άποψη—να καταλάβουν ότι έχουν γίνει, όπως και εσύ, Ουνίτες! Έκανα λοιπόν αποτείχιση και συνεχίζω να αγωνίζομαι για την σωτηρία της ψυχής μου, όπως με καθοδηγεί να πράξω, η Αγία Γραφή και η διδασκαλία των αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας μας!

Τελειώνω με την ευχή όπως ο Κύριος διακόψει τον Βαρούχιο ύπνο σου….

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.