Πρόσκληση Πάπα προς Βαρθολομαίο για συμμετοχή στην προσευχή με Πέρες – Αμπάς

Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να πάρει μέρος στην προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή μαζί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Παλαιστίνιο  πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Βατικανό στις 8 Ιουνίου όπου απήυθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
 «Ο Ποντίφικας επιθυμεί να είναι κοντά του κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η άριστη, αδελφική σχέση τους, άλλωστε, είναι γνωστή σε όλους», έλεγαν οι ίδιες πηγές της Αγίας Έδρας.
Οι λεπτομέρειες της συνάντησης προσευχής θα γίνουν γνωστές τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Πάντως, από το Βατικανό υπογραμμίζεται ήδη ότι «η όλη πρωτοβουλία, ασφαλώς, δεν θα έχει κανέναν απολύτως πολιτικό χαρακτήρα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε αυτή την πρόσκληση στους δύο ηγέτες την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στους Αγίους Τόπους.
Η ημέρα της προσευχής, επιλέχθηκε προσεκτικά καθώς δεν θα μπορούσε να είναι Παρασκευή, ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους, ούτε Σάββατο, ιερή ημέρα για τους Εβραίους, ενώ για τους χριστιανούς, η Κυριακή 8 Ιουνίου είναι παραμονή της Πεντηκοστής, της τρίτης σε σημασία θρησκευτικής γιορτής μετά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

http://www.naftemporiki.gr/story/816359/prosklisi-papa-pros-bartholomaio-gia-summetoxi-stin-proseuxi-me-peres--ampas

Δεν υπάρχουν σχόλια: