ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΩΥΣΗΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

   Πηγή : http://webcache.googleusercontent.com/

Δ.Τ – Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας μετά θλίψεως βαθυτάτης ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 1 Ιουνίου 2014 και ώρα 04.14 π.μ.
Ο Γέροντας Μωυσής κατόπιν δικής του επιθυμίας εφιλοξενήθη το τελευταίο εξάμηνο στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς, περιβαλλόμενος μετά πολλής υιικής στοργής, αγάπης και σεβασμού υπό του υποτακτικού του π. Χρυσοστόμου και των πατέρων του Επισκοπείου.
Το τέλος της ζωής του ήταν ειρηνικό, ανεπαίσχυντο και οσιακό.
Η τιμία σωρός του θα τεθεί σε προσκύνηση στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, όπου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στους χώρους του Επισκοπείου.
Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 η τιμία σωρός του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως θα μεταφερθεί στο Άγιον Όρος, προκειμένου να ψαλλεί στις 1.00 μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος και ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο της Σκήτης.
Να είναι αιωνία αυτού η μνήμη και ας μας συνοδεύουν οι άγιες ευχές του.

σ.σ. εκοιμήθη μνημονεύοντας τον εχθρό της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της λατινόφρονα Βαρθολομαίο....



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη σύνελθε! Μετανόησε! Δεν πας καλά!
Μοναχός είναι ο άνθρωπος ! Δεν είναι ιερέας για να μνημονεύει!

Κωστάκη δεν πας καλά!

Silver είπε...

Mακάρι να μη πηγαίνω εγώ καλά και να πηγαίνεις εσύ και οι πολλοί "Ορθόδοξοι" σαν και εσένα!

Δεν πρέπει να χαίρομαι που θα σωθούν οι πολλοί, και ας πάω εγώ κάτω;;

Ματθαίο 7:14 - Τι στενή είναι η πύλη, και θλιμμένη η οδός που οδηγεί στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν...

Οι 26 Ζωγραφίτες Οσιομάρτυρες που κάηκαν ζωντανοί από τους λατινόφρονες γιατί δεν μνημόνευαν τον τότε Βαρθολομαίο (Βέκκο),εκτός του Ηγούμενου, οι υπόλοιποι ήσαν ιερείς;;;

Ταλαίπωρε, πως σας εξαπατούν οι "Γεροντάδες" σας. Ο Ηγούμενος ή ο Ιερέας ή ο Επίσκοπος που μνημονεύει τον λατινόφρονα και οι άλλοι Μοναχοί ή λαϊκοί που κοινωνούν με αυτόν τον ένα που μνημονεύει, έχουν την ιδία ευθύνη ως κοινωνούντες με τον κοινωνούντα!!

Τι άραγε "Ορθόδοξα" βιβλία διαβάζεις;; Είθε να βρεις τον Ορθόδοξο δρόμο κάποια μέρα και να σωθείς ταλαίπωρε Ανώνυμε αδελφέ!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Silver είπε...

«Τὸ θέμα τῆς κοινωνίας μὲ τοὺς αἱρετικούς, ὡς καὶ τῆς ἐν συνεχείᾳ κοινωνίας μὲ τοὺς κοινωνοῦντες οἱ ὁποῖοι μὲ τὴν πράξη τους αὐτὴ ἀποβαίνουν ακοινώνητοι, εἶναι τὸ μεῖζον καὶ ἐπεῖγον θέμα στὴν σημερινὴ ἐκκλησιαστικὴ ζωή. Τὸ ἐκκλησιαστικὸ σῶμα νοσεῖ ἐπικίνδυνα• ὑπεύθυνοι γι αυτὴν την νόσο εἴμαστε ὅλοι, ὄχι μόνον οἱ κοινωνοῦντες μὲ τοὺς ἑτεροδόξους, ἀλλὰ καὶ ὅσοι κοινωνοῦμε μὲ τοὺς κοινωνοῦντες• ἡ ἐκτροπὴ καὶ ἡ παράβαση μοιάζει μὲ τὰ συγκοινωνοῦντα δοχεῖα…»


(“Μαρτυρία ἢ ἀποστασία; Σκέψεις καὶ ἐκτιμήσεις μετὰ τὴ Ραβέννα”. Ὀρθόδοξος Τύπος, φ. 1466, 12.7.2002).