Εκκλησιαστικά νέα

Στον Ιερό Ναό Παναγίας ‘ Ρόδον το Αμάραντον’ Χατζηκυριακείου τίθεται σε προσκύνηση τμήμα ιερού λειψάνου, Τιμίας κάρας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άκοβας Γορτυνίας. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την 1η Ιουνίου και κάθε ημέρα θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς την Κυριακή 1η Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 μ.μ.


Ημερίδα με θέμα « Ὀ Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτου» διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή 30/5 στις 5:00 μ.μ. στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής Αθηνών στην οδό Σταδίου.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο καθηγητής Νεωτέρας Ιστορίας και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννης Καποδίστρια Ανδρέας Κούκος, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης και οι διδάκτορες Δημήτριος Μεταλληνός και Χαράλαμπος Μηνάογλου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας τίθεται σε προσκύνηση Τίμιο λείψανο της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας, εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Ματρώνας της Ύδρας. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την 1η Ιουνίου και κάθε ημέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί απόψε Πέμπτη 29/5 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου.(10:00 μ.μ. ).

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό   Τριών Ιεραρχών Καισαριανής μέχρι την 1η Ιουνίου.

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (Καρύτση 8 στην Αθήνα) διοργανώνει εκδήλωση για την επέτειο της 29ης Μαΐου 1453 σήμερα Πέμπτη 29/5 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσά του. Θα μιλήσει ο καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Κωνσταντίνος Νιάρχος με θέμα «Η φιλοσοφία και η άρρηκτος συνέχεια της κλασικής παραδόσεως στο Βυζάντιο».


Στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου καθ΄ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων ,  μέχρι τις 12 Ιουνίου, κάθε ημέρα θα τελείται Θεία Λειτουργία.

I. M.Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: