Εκκλησιαστικά νέα

Στο Ιερό προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου Καμαρίζης Λαυρίου Αττικής , θα τιμηθεί πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Βασιλείου της Σερβίας. Σήμερα Τρίτη 29/4 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία . Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο υφάσματος από τα ιερά άμφια του Αγίου το οποίο θα μείνει στο προσκύνημα. Θα συμμετέχουν προσκυνητές από τη Σερβία και Σέρβοι που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα Τρίτη 29/4 το βράδυ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου.

Σήμερα Τρίτη 29/4 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-Στη σχολή γονέων του ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Καστέλλας   στις 6:00 μ.μ. θα μιλήσει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος με θέμα «Βασικές αρχές που διέπουν το πρόγραμμα σπουδών στη σύγχρονη εκπαίδευση».
-Με θέμα «Ανάσταση Χριστού θεασάμενοι…» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σαρρής στις 7:00 μ.μ. στον Πειραϊκό Φάρο» Πραξιτέλους 173.
Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά-Κάνιγγος 12στις 6:00 μ.μ. θα μιλήσει η κ. Δέσποινα Αποστολίδου με θέμα «Σαν τον κισσό…».

Μουσικοθεολογική βραδιά με τίτλο «Η Αγία Τριάδα στην Παλαιά Διαθήκη και στη Λατρεία» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30/4 στις 8:00 μ.μ. στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» -Καρύτση 8 στην Αθήνα. Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ἡ Αγία Τριάδα στην Παλαιά Διαθήκη και στη Λατρεία» . Η χορωδία Εργαστήρι Ψαλτικής υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Παϊβανά θα ψάλλει Τριαδικούς ύμνους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Με θέμα « Η Ανάσταση του Χριστού και εμείς» θα μιλήσει ο ιατρός Ιωάννης Παπαθανασίου αύριο Τετάρτη 30/4 στις 6:30 μ.μ.   στην αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Εργαζομένης Νεολαίας-Γ΄Σεπτεμβρίου 11 στην Αθήνα.

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 30/4 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Άνω Κυψέλης. (8:30 μ.μ. ).

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης    τίθεται σε προσκύνηση αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας Γερόντισσας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους έως 3/5.
Την Τετάρτη 30/4 στις 7:00 μ.μ. θα μιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Καρσιώτης με θέμα «Ἡ Θεοτόκος στη ζωή της Εκκλησίας».
Στο Ναό κάθε ημέρα τελούνται Ιερές Ακολουθίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: