Εκκλησιαστικά νέα

Έκθεση χριστιανικού βιβλίου λειτουργεί στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Νικαίας  έως την Κυριακή του Θωμά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2013, πενήντα πέντε χρόνων συνεχούς  κυκλοφορίας της  εφημερίδας  «Μικρασιατική Ηχώ», η Ένωση Σμυρναίων, σε συνεργασία με την ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, διοργανώνουν έκθεση για τον ελληνικό τύπο της Σμύρνης από το 1831 έως το 1922.Η έκθεση λειτουργεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής  και θα είναι  ανοικτή έως τις 12 Απριλίου.

Οι Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για σήμερα Δευτέρα (7/4) θα λειτουργήσουν ως εξής:
-Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 6:00 το απόγευμα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Σοφία Κωνσταντινιάδου με θέμα «Πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας».
-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 7:30 το απόγευμα ο πρωτ. Δημήτριος Αρώνης θα μιλήσει για την ανατροφή των παιδιών από διδαχές Γερόντων.
-Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας, στις 6:30 το απόγευμα η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Θεοδώρα Καλογεράκου θα μιλήσει με θέμα «Διατροφή σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, η συμβολή της νηστείας στην αποκατάσταση της ισορροπίας του οργανισμού».

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς – Λένορμαν, σήμερα Δευτέρα (7/4) στις 5:30 το απόγευμα θα ψαλλεί το Μέγα Απόδειπνο και στη συνέχεια θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Συναυλία Εκκλησιαστικών Ύμνων της Άγιας και Μεγαλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (7/4) στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Θα ψάλλει η χορωδία της Σχόλης Βυζαντινής Μουσικής την Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υπό τη διεύθυνση του πρωτ. Γρηγορίου Καραλή.Τους Ύμνους θα προλογίσει ο  π.Βασιλειος Σιγαλας.

Συναυλία Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου Δημητρίου Καλομοίρη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (7/4) στις 7:30 το απόγευμα  στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Αχαρνών. Θα προηγηθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Διονύσιο Λαζαρίδη με θέμα εισοδεύοντες εις το Ιερόν κατώφλιον της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Εθελοντική αιμοδοσία θα διενεργηθεί σήμερα Δευτέρα (7/4) από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν.Αγίου Τρύφωνος Καματερού.

Σήμερα Δευτέρα 7/4 θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:
-με θέμα «Ελάτε να περπατήσουμε στα μέρη που περπάτησε ο Χριστός» θα μιλήσει στις 6:00 μ.μ. η πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Περιστερίου.
-Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βύρωνος στις 7:00 το απόγευμα ο Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς θα αναπτύξει το θέμα «Πορεία προς το Πάθος».
-Στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως θα μιλήσει στις 6:30 το απόγευμα ο Αρχιμ. Μελέτιος Βαδραχάνης με θέμα «περίλυπος εστιν η ψυχή μου έως θανάτου».
-Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου στις 6:00 το απόγευμα θα μιλήσει η Καθηγήτρια ΤΕΙ Φανή Κατσουρού με θέμα «Η χαρά του Πάθους και η Ανάσταση της χαράς».
-Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Χριστιανικής Αγάπης (Ανδρούτσου 5) θα μιλήσει η Ρίτα Χαροκόπου με θέμα «Πορεία προς το Πάσχα».
-Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αυζιώτης, καρδιολόγος με θέμα «καρδιολογικά προβλήματα».
-Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Μάκρης στις 6:00 το απόγευμα, θα μιλήσει ο Θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος με θέμα «Πανθρησκειακό όραμα Νέας Εποχής»

-Στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Ιλίου «η οδός» (Δαναών 4) θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου με θέμα «300 χρόνια πό τη γέννηση του Εθνοπατροκοσμά του Αιτωλού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: