Εκκλησιαστικά νέα

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, σήμερα Παρασκευή (4/4) στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλλεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Στις 9:00 το βράδυ θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και στις 11:00 θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας και θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων  τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, έως τις 7 Απριλίου. Καθημερινά στο Ναό τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Έως και τις 6 Απριλίου τίθενται σε προσκύνηση Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Νικαίας τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ναό έως τις 6 Απριλίου 2014.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.Παύλος, σήμερα Παρασκευή (4/4) στις 6:30 το απόγευμα θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γλυφάδας.

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψαλλεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ανδρέου (κτήμα Συγγρού, έναντι ΚΑΤ) σήμερα Παρασκευή (4/4) στις 6:30 το απόγευμα.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης – Κερατσινίου σήμερα Παρασκευή (4/4) στις 6:30 το απόγευμα θα ψαλλεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλίας κ.Γαβριήλ.

Δύο Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου θα ψαλλούν σήμερα Παρασκευή (4/4) στους Ιερούς Ναούς:
-Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (5:00   - 7:00   - 9:00)
-Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης (7:00 και 9:15, όπου θα τελεστεί και νυκτερινή Θεία Λειτουργία)
-Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου

-Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμακίου (6:30   -   8:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: