Εκκλησιαστικές Ανακοινώσεις

Η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Κολοκυνθούς θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 25/4 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς .

Σήμερα    Παρασκευή   25/4 της Διακαινησίμου, εορτάζουν οι Ιεροί Ναοί Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου, Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς και Ζωοδόχου Πηγής Καμινίων της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου, Το πρόγραμμα έχει ως εξής:    Σήμερα Παρασκευή 25/4, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα τελεσθούν ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς, σήμερα Παρασκευή 25/4 το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καμινίων, σήμερα Παρασκευή 25/4  το πρωί , θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . Στις 6:30μμ θα γίνει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας   και θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστού θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά αυτήν την Κυριακή 27/4 το πρωί.

Εορτάζει σήμερα Παρασκευή 25/4    –της Διακαινησίμου- το Ιερό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή Παναγία Τρυπητή» Αιγίου με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σήμερα Παρασκευή 25/4 το πρωί, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο . Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απευθείας από το Ραδιόφωνο της Π.Ε.

Πανηγυρίζουν, επίσης, σήμερα Παρασκευή 25/4 οι ιεροί Ναοί :
-Ζωοδόχου Πηγής   Αλίμου, όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.
-Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζης , όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος.
- Ζωοδόχου Πηγής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».
-Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων.
-Ζωοδόχου Πηγής Λυκοβρύσεως.
-Αγίων Αναργύρων και Ζωοδόχου Πηγής Αμφιάλης-Κερατσινίου.
-Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Λευκίου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.
-Ζωοδόχου Πηγής στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
- Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κηπούπολη Περιστερίου.
-το ιερό παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
-το ιερό παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής επί του Βράχου της Ακροπόλεως.
-το ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας Χελιδονούς στη Νέα Κηφισιά.

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν σήμερα Παρασκευή 25/4 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:
-Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων 8:30 μ.μ.
-Ζωοδόχου Πηγής   Αλίμου, (10:00 μ.μ. ).
-στην ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 9:00 μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου, κάθε ημέρα το πρωί μέχρι την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, τελείται Θεία Λειτουργία.


Εκδήλωση με ύμνους των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών του ενιαυτού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/4 στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: