Εκκλησιαστικά νέα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων  τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, έως τις 7 Απριλίου.

Έως και τις 6 Απριλίου θα τίθενται σε προσκύνηση Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Νικαίας τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ναό έως τις 6 Απριλίου 2014

Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2013, πενήντα πέντε χρόνων συνεχούς κυκλοφορίας της εφημερίδας «Μικρασιατική Ηχώ», η Ένωση Σμυρναίων, σε συνεργασία με την ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, διοργανώνουν έκθεση για τον ελληνικό τύπο της Σμύρνης από το 1831 έως το 1922.Η έκθεση λειτουργεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και θα είναι ανοικτή έως τις 12 Απριλίου.

Έκθεση χριστιανικού βιβλίου λειτουργεί στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Νικαίας έως την Κυριακή του Θωμά.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς σήμερα Σάββατο (5/4)στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλλεί η Ακολουθία του Εσπερινού και στις 6:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Νεκτάριο Βιτάλη.

Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεστεί σήμερα Σάββατο (5/4) στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου.

Σήμερα Σάββατο (5/4) στις 7:00το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση έν όψει της εορτής του Πάσχα. Στην εκδήλωση θα ψάλλει γυναικεια χορωδία, ενώ τη θεολογική ανάλυση των ύμνων θα κάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Στη σύναξη νέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς σήμερα Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει ο πρωτ. Ιωάννης Σαρρής με θέμα «η αγωνιστική καθαρότητα στοιχείο καλής σχέσης».

Σήμερα Σάββατο (5/4) θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:
-στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής, στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού ο Πρωτ. Λάμπρος Φωτόπουλος, Θεολόγος – Νομικός, με θέμα «Το Άγιον Όρος της Βιθυνίας».
- «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία» είναι το θέμα της ομιλίας που θα γίνει στις 6:45 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής
-Στην αίθουσα Επάλξεις (Ζήνωνος 3, Αθήνα) στις 7:15 το απόγευμα θα μιλήσει ο Θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος με θέμα «Αμαρτία, Μετάνοια, Σωτηρία».

Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο (5/4) στις 7:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου. Θα συμμετάσχουν η Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Χορωδία υπό τη Διεύθυνση του Μιχαήλ Μακρή και ο Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης υπό τη Διεύθυνση του Παναγιώτη Κούτρα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.Θεόκτιστος θα Ιερουργήσει αυτή την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Αύριο Κυριακή 6/4 θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες
-Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, στις 10:30 το πρωί θα μιλήσει ο Καθηγητής Σωτήρης Δεσπότης με θέμα «το μήνυμα του Παύλου στο σύγχρονο κόσμο. Η γένεση της Καινής Διαθήκης».
-Στο Ενοριακό Κέντρο της Αγίας Παρασκευής, (Αποστόλου Παύλου 10), την Κυριακή (6/4) στις 11:30 το πρωί θα μιλήσει ὁ καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλαος Μπρατσιώτης, με θέμα: «Η εξαήμερος δημιουργία».
-Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Κοινός Σταυρός, κοινή άγάπη» στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα Βαπτιστής στο Μπραχάμι, στις 7:00 μ.μ. αίθουσα Βαπτιστής (Χριστοκοπίδου 12, Μοναστηράκι). Την Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα, με το ίδιο θέμα, στην αίθουσα επί της οδού Ελευθερίας 1 στο Πέραμα και στις 7:15 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου Θησείου αύριο Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο του Αγίου Λαζάρου με κείμενα, ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής Περιστερίου και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, διοργανώνουν αύριο Κυριακή (6/4) στις 6:30 το απόγευμα συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Κατανυκτικοί εσπερινοί θα τελεσθούν αυτή την Κυριακή Ε΄ Νηστειών στους Ιερούς Ναούς:
-Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία Κηφισιάς στις 4:30 μ.μ.
-Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κηπούπολη Περιστερίου στις 6:00 μ.μ.
-Αγ. Αρτεμίου Παγκρατίου «Το παράλογο της εν Χριστώ ζωής»
-Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου και ομιλία με θέμα: «Μετάνοια ψυχής ιατρείον και φάρμακο».
-Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω, θα τεθούν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα των Αγ. Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης .
-Αγ. Παρασκευής Ηλιουπόλεως και θέμα «Χριστός : Η οδός και το τέρμα».
-Αγ. Ιωάννου Μαρκοπούλου, όπου θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Λυκούργο Μαρκούδη , με θέμα: «Πάσχα στην Αγία Γή»
-Αγ. Δημητρίου Δήμου Αγ. Δημητρίου, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, με θέμα «Χαίρε , στοργή πάντα πόθον, νικώσα»
-Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμακίου, όπου θα ακολουθήσει προβολή ταινίας με τίτλο «τρεις μέρες στην έρημο του Αγίου Όρους».
-Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, όπου στο τέλος θα ψαλλεί η Παράκληση του Αγίου Ραφαήλ και θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Λειψάνου του.
-Αγ. Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ηγούμενο της Ι. Μ. Οσίου Δαυίδ Γέροντος, π. Γαβριήλ.

-Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης , όπου θα μιλήσει ο πρωτ. Σταύρος Κοφινάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: