Εκκλησιαστικά νέα

Η χορωδία του ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο του Λαζάρου ( 12/4) στις 7:00 μ.μ. πολυφωνικό πανόραμα ύμνων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέλη για τετράφωνη μικτή χορωδία από τη ρωσική και ελληνική ορθόδοξη Παράδοση. Η εκδήλωση θα γίνει εντός του Ναού και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σήμερα Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Επάλξεις» (Ζήνωνος 3, Πλ. Ομονοίας) θα πραγματοποιηθεί βραδινό προετοιμασίας για τα πάθη του Κυρίου με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος και ομιλία από τον Θεολόγο – Κοινωνιολόγο Βασίλειο Τσούπρα.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά αύριο Κυριακή 13/4 το πρωί θα τελεσθούν δύο Θείες Λειτουργίες, στις 7:00 και στις 10:30 το πρωί.
Επίσης, δύο Ακολουθίες του Νυμφίου θα τελούνται στο Ναό έως την Μ. Τετάρτη . Η πρώτη θα αρχίζει στις 7:00 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9:15 το βράδυ .

Στη σύναξη νέων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12/4 στις 7:00 μ.μ. στο παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα μιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος με θέμα «Επίκαιρα πασχαλινά» .

Επί τη εορτή του Αγίου Λαζάρου, πανηγυρίζει σήμερα Σάββατο 12/4 ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος.
Σήμερα Σάββατο 12/4 το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ.Δανιήλ.

Η μνήμη του Αγίου Αντίπα, Επισκόπου Περγάμου θα εορτασθεί στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται έναντι του Νοσοκομείου Παίδων στο Γουδί. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα ψαλεί σήμερα Σάββατο 12/4 στις 7:00 μ.μ. και την Κυριακή 13/4 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2013, πενήντα πέντε χρόνων συνεχούς κυκλοφορίας της εφημερίδας «Μικρασιατική Ηχώ», η Ένωση Σμυρναίων, σε συνεργασία με την ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, διοργανώνουν έκθεση για τον ελληνικό τύπο της Σμύρνης από το 1831 έως το 1922.Η έκθεση λειτουργεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και θα είναι ανοικτή έως τις 12 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική.
Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αυτήν την Κυριακή 13/4 –των Βαΐων-το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου. Στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Νυμφίου που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: