Συνήλθε σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Απρίλιο
8.4.2014

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την σημερινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτείας – Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 μ.μ.
Την Εκκλησία θα εκπροσωπήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για την συνάντηση την οποία είχε, εκ προσώπου της Ιεράς Συνόδου, με τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα, σχετικά με την λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου για το θέμα της διενεργηθησομένης αξιολογήσεως – βαθμολογήσεως των κληρικών και ανέθεσε στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικο και Κηφισίας κ. Κύριλλο την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος.
Επίσης, εξέτασε κατόπιν προτάσεως της ίδιας Συνοδικής Επιτροπής, την δυνατότητα συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επιμόρφωση του Εφημεριακού Κλήρου, από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ενημερώθηκε από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, για την εξέλιξη των χειριζομένων δικαστικών υποθέσεων από το αρμόδιο Γραφείο Νομικών Υποθέσεων αυτής.
Κατόπιν προτάσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδος, με θέμα «Γυναίκα και εργασία : δυνατότητες και προοπτικές».
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: