Εκκλησιαστικές Ανακοινώσεις---1/5/2014.

Ιερά λείψανα των Αγίων Ιωακείμ και Άννης θα τεθούν σε προσκύνηση μέχρι τις 6 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα τελέσει την Κυριακή 4/5 το πρωί τα εγκαίνια του Ναού της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης    τίθεται σε προσκύνηση αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας Γερόντισσας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους έως 3/5.
Στο Ναό κάθε ημέρα τελούνται Ιερές Ακολουθίες .
Την Παρασκευή 2/5 στις 8:00 το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου.

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό   Αγίας Τριάδος Πειραιώς σήμερα Πέμπτη 1/5 στις 6:00 μ.μ. μετά την Ακολουθία του εσπερινού.

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν σήμερα Πέμπτη 1/5 το βράδυ επί τη μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Ρωσίδος της Αομμάτου στους Ιερούς Ναούς:
-     Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περιστερίου ( 8:00 μ.μ. ).
-      Κοιμήσεως   Θεοτόκου Σπάτων   (9:00 μ.μ.) και Αγίου Δημητρίου των Όπλων Κάτω Πατησίων ( 8:30 μ.μ. ) όπου θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα της Αγίας.

Η μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Ρωσίδος της Αομμάτου θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περισσού Νέας Ιωνίας. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη 1/5 στις 7:00 μ.μ. και την Παρασκευή 2/5 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της αγίας. Την Παρασκευή 2/5 το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Πανηγυρίζει την Παρασκευή 2/5 η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Πουλίτσα Κορινθίας. Σήμερα Πέμπτη 1/5 στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και την Παρασκευή το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί τριήμερο προσκύνημα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου επί τη αναμνήσει της μετακομιδής αυτού στον Ιερό Ναό . Την Παρασκευή 2/5 στις 8:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.
Το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και στις 6:00 μ.μ. ο εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου. Την Κυριακή 4/5 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση κατά τις ώρες των ιερών Ακολουθιών.

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, πανηγυρίζει το Σάββατο 3/5 ο φερώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στην Άνω Ηλιούπολη. Την Παρασκευή 2/5 στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί Αρχιερατικός εσπερινός και στις 10:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Το πρωί του Σαββάτου 3/5 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ψυρρή. Αύριο Παρασκευή 2/5 στις 6:30 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός και το Σάββατο 3/5 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Η μνήμη της Οσίας Σοφίας της εν κλεισούρας θα τιμηθεί πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δήμο Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Μεταμορφώσεως. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα ψαλεί την Παρασκευή 2/5 στις 7:00 μ.μ. και το Σάββατο 3/5 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τις Ακολουθίες θα τεθεί σε προσκύνηση ιερού λειψάνου της Οσίας.

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Παρασκευή 2/5 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:
-Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Περισσό Νέας Ιωνίας 9:30 μ.μ.
-Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδας 8:00 μ.μ.
-Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Κηπούπολη Περιστερίου 9:00 μ.μ.
-στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 9:00 μ.μ.

Επιστημονική ημερίδα με θέμα « Η συμβολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη θρησκευτική και πολιτισμική διαμόρφωση της Ευρώπης, ως παράγοντας ενότητας και συνεργασίας των λαών της» διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου το Σάββατο 3/5 στις 9:30 το πρωί στο κτήριο του  Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Παυσολύπη θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 2/5 στις 6:00 μ.μ. στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου κολοκυνθούς.

Προσκυνηματική εκδρομή στη Βουλγαρία διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ‘ Πειραϊκή Εκκλησία’ από 6-9 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας , το Ναό του Αγίου Νικολάου, την ιστορική Φιλιππούπολη και το περίφημο Μοναστήρι της Rila. Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να επικοινωνείτε στους τηλεφωνικούς αριθμούς : 210 4118602 – 210 4118640. 

Πηγή : Πειραϊκή Εκκλησία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: