Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ,                              ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ Τ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ.ΕΙΡΗΝΑΙΟ

 _________Κανένα έγκλημα δεν τον βαρύνει! Όλες οι δικαστικές Αποφάσεις των Δικαστηρίων στην Ελλάδα και στο Ισραήλ είναι υπέρ Αυτού! Είναι αθώος! Και όμως είναι φυλακισμένος! Είναι σε απόλυτη απομόνωση! Έτσι θέλησαν οι εκκλησιαστικές Αρχές του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων! 'Επί έξη συναπτά έτη  δεν μπορεί να εξέλθει από το κελλί Του! 
________Το πρόβλημα το γνωρίζουν όλοι οι ανά την Ορθοδοξία εκκλησιαστικοί Ηγέτες, δηλ. Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι! Αλλά κανείς δέν δείχνει ευαισθησία! Όλοι τους, δυστυχώς, κλείνουν τά μάτια τους, επειδή εμποδίζονται από τό "φιλάδελφον" δηλ. ένα εκκλησιαστικό έθος, το οποίον ενίοτε συμπαρίσταται στον αδικούντα και όχι στον αδικούμενο! 
________Το πρόβλημα γνωρίζει και η ελληνική Πολιτεία! Αλλά τόσον οι πολιτειακοί, όσον καί οι πολιτικοί παράγοντες το παραβλέπουν! Κλείνουν τα μάτια τους στη μεγάλη, στην αφόρητη αδικία! 
________Επί τέλους όμως κάποιοι συνεκινήθησαν! Δύο Βουλευτές, οι κ.κ. Γιάννης Δημαράς καί Γαβριήλ Αβραμίδης άνοιξαν και τά μάτια τους και τό στόμα τους! Στίς 13 Δεκεμβρίου 2013 υπέβαλαν σχετική ερώτηση πρός τόν Υπουργό των Εξωτερικών. Εύγε τους! Παρακάτω θα διαβάσετε το σχετικό κείμενο.  
________Ευχόμεθα η πρωτοβουλία τους να έχει αγαθά αποτελέσματα. Αμήν
 Αίγιον, 17 Μαρτίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*****************

Ερώτηση Βουλευτών με Θέμα: «Σε απομόνωση ο Πατριάρχης Ειρηναίος»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Σε απομόνωση ο έκπτωτος Πατριάρχης Ειρηναίος»

Κύριε Υπουργέ,
             Κατά τη διάρκεια της εκκλησιαστικής κρίσης που ξέσπασε στους κόλπους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, από το Μάιο του 2005 μέχρι και τα τέλη του 2007, γίναμε μάρτυρες μιας αλλαγής Πατριάρχου σε αντίθεση με όλους τους ισχύοντες νόμους.
       Η εκθρόνιση του Πατριάρχου Ειρηναίου και η εκλογή ενός νέου σε αντικατάστασή του έγινε χωρίς να πληρούνται οι όροι των εκκλησιαστικών και πολιτειακών νόμων. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα αφού το πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά και το πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδος αθώωσε και δεν καταλόγισε καμιά παράνομη οικονομική συναλλαγή ή υπεξαίρεση χρημάτων από τον Πατριάρχη Ειρηναίο.
        Σήμερα, ο Πατριάρχης Ειρηναίος, έξι χρόνια μετά βρίσκεται ακούσια έγκλειστος - φυλακισμένος σε κελί στο Πατριαρχείο, δεν μπορεί να βγει ποτέ έξω, ενώ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τον επισκεφθεί ακόμα δε και σε γιατρούς, τους οποίους κατά καιρούς χρειάζεται. Σημειωτέον ότι η τροφή του μεταφέρεται στο κελί του με καλαθάκι.

Ερωτάστε:
  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για να άρει τις ολέθριες για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και απάνθρωπες για τον Πατριάρχη Ειρηναίο συνέπειες;
  2. Γιατί ενώ τα κατηγορητήρια κατέπεσαν και ενώ θεωρήθηκε αθώος και απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία οδηγήθηκε σε αυτή τη δυσχερή θέση;
  3. Γνωρίζετε για τις αγοραπωλησίες, στα λεγόμενα φιλέτα στην περιοχή των Παλαιστινίων, που έχουν γίνει εις βάρος του Πατριαρχείου και της χώρας μας, μετά τη διαδοχή του «έκπτωτου» Ειρηναίου;
Αθήνα,  13 - 12 - 2013Αρ. πρωτ. 4850 


ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: