Λύπη και θυμός

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»
ΜΑΡΚΟΥ το ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ 1,
600-66 ΜΕΘΩΝΗ – ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΕΛΛΑΣ


Λύπη και θυμός για όσα είδαμε σήμερα, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στην τηλεόραση. Πλήρης διακωμώδησις των Ιερών Μυστηρίων της εκκλησίας μας από Βουλευτάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
          Δεν γνωρίζω αν έχουν την ευχέρεια μέλη του Κοινοβουλίου να μη πιστεύουν στα όσια και στα ιερά του Γένους μας, σίγουρα όμως δεν έχουν δικαίωμα να ευτελίζουν την εκκλησία του Χριστού και τα διαχρονικά πιστεύματα του ελληνικού λαού.
          Αυτό που συνέβη κατά την περίοδο του Δωδεκαημέρου στη Μακεδονία μας δεν ήταν ατόπημα, αλλά έγκλημα. Γιατί έγκλημα δεν είναι μόνον ό,τι αφαιρεί τη ζωή, αλλά και ό,τι εκτελεί την ψυχή και βλάπτει το λαό μας. Πέραν αυτού οι γνωστές πλέον εκδηλώσεις της Καστοριάς παραβιάζουν πασίδηλα τους Νόμους και το Σύνταγμα.
          Διερωτώμαι, πως βρέθηκαν στον αγιασμένο τόπο μας άνθρωποι, και μάλιστα Βουλευταί, οι οποίοι στην ιστορική πόλη της Καστοριάς διέπραξαν, κατά κοινήν ομολογίαν, αποκρουστικές ασχημίες, και ο βουλευτής που τις εμπνεύσθηκε και η βουλευτής που περιχαρής συμμετείχε στα βλάσφημα δρώμενα και όσοι θεατές δεν διαμαρτυρήθηκαν, έχουν προσωπική ευθύνη ενώπιον θεού και ανθρώπων.
          Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων για τα γεγονότα της Καστοριάς. Είναι ανεπίτρεπτο να αμνηστεύονται τέτοιου είδους εγκλήματα.
          Εξ άλλου είναι προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρίου Ανθίμου και άλλων Ιεραρχών, οι οποίοι αμέσως κατεδίκασαν τα βλάσφημα φαινόμενα της Καστοριάς.
          Λύσαμε, βλέπετε, τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πατρίδα μας και εκείνο που έμεινε είναι να ψυχαγωγηθεί ο λαός μας με παραστάσεις βλάσφημες, όπως αυτές που παρουσιάσθηκαν στην ακριτική πόλη της Μακεδονίας μας!
          Ικετεύουμε τον Άγιο Θεό να δώσει μετάνοια στους πρωταγωνιστές των βέβηλων εκδηλώσεων της Καστοριάς, ώστε αυτά που δημόσια έπραξαν, δημόσια και να τα αποδοκιμάσουν. Και να το γνωρίζουν. Δεν έχει ο Θεός, ως ανενδεής, ανάγκη από την ευλάβειά μας, εμείς έχουμε ανάγκη στη ζωή από την ευλογία Του και μάλιστα στα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η πατρίδα μας.

          Αιδώς, κύριοι Βουλευταί! Ας μη προκαλούμε τον Άγιο Θεό και τον ευσεβή Λαό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: