Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Αφιέρωμα στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό (video 2014)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάθατε γιατί ο π.Άγγελος έδωσε εξηγήσεις για όσα έγραψε στον Μεσσηνίας; Μάθατε τίποτα εσείς;

Silver είπε...

Όχι αδελφέ μου, ουδείς γνωρίζει προς το παρόν. Μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά των "αντιοικουμενιστών". Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα χθες ένα σχόλιο στο ιστολόγιο του πατέρα Νικολάου Μανώλη, το οποίο τώρα σου μεταφέρω εδώ:

Silver23 Ιανουαρίου 2014 - 9:50 μ.μ.

@Ἐκφράζουμε τήν λύπη μας γιά ἐκφράσεις καί ὀξεῖς χαρακτηρισμούς, πού ἐμπεριέχονται στό κείμενό μας καί ἀφοροῦν τό πρόσωπο τοῦ Σεβασμιωτάτου.


π. Θεόδωρος Ζήσης: πάει να κυριαρχίσει μία αίρεση η οποία λέγεται «ονοματοκρυπτισμός», να κρύψουμε τα ονόματα, να μην πούμε τα ονόματα.

Πατέρα Άγγελε, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος είναι λατινόφρονας οικουμενιστής, ήτοι εχθρός της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της.

(Οι λατινόφρονες με τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννην Βέκκον ήλθον εις το Άγιον Όρος μετά στρατιωτικής δυνάμεως, και αφού έπραξαν εκείνα τα οποία έπραξαν εις τας άλλας Μονάς, ήλθον τελευταίον και εις την Ιεράν Μονήν του Ζωγράφου, πυρ και μανίαν πνέοντες κατά των οικούντων αυτήν Μοναχών. Κατ’ εκείνον δε τον φρικτόν και φοβερόν δια το Άγιον Όρος καιρόν, πλησίον της Μονής Ζωγράφου ηγωνίζετο κατά μόνας εις Μοναχός, έχων συνήθειαν ιεράν να αναγινώσκη πολλάκις καθ΄ εκάστην τον Ακάθιστον Ύμνον της Θεοτόκου ενώπιον της θείας Εικόνος Αυτής. Εν μια λοιπόν των ημερών, ότε εις τα χείλη του Γέροντος αντηχούσεν ο Αρχαγγελικός ασπασμός της Υπεραγίας Παρθένου Μαρίας, το «Χαίρε», ακούει αίφνης ο Γέρων εκ της αγίας Αυτής Εικόνος τους εξής λόγους: «Χαίρε και συ, Γέρων του Θεού!», ο δε Γέρων εγένετο έντρομος. «Μη φοβού», εξηκολούθησεν ησύχως η εκ της Εικόνος θεομητορική φωνή, «αλλ’ απελθών ταχέως εις την Μονήν, ανάγγειλον εις τους αδελφούς και εις τον Καθηγούμενον ότι οι εχθροί εμού τε και του Υιού μου επλησίασαν. Όστις λοιπόν υπάρχει ασθενής τω πνεύματι, εν υπομονή ας κρυφθή, έως ότου παρέλθη ο πειρασμός, οι δε επιθυμούντες μαρτυρικούς στεφάνους ας παραμείνωσιν εν τη Μονή, άπελθε λοιπόν ταχέως»).

Αδυνατώ να φανταστώ τον Άγιο Νικόλαο να εκφράζει την λύπη του για εκφράσεις, οξείς χαρακτηρισμούς και τελικά την «σφαλιάρα» που άστραψε στον εχθρό της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της, Άρειο...

Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.