ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ»


Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε : 
«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής»
 
Κοίταξα γύρω γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδης στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 

Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μου είπε :
 
«Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν»
 
Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
 

Τέλος, στην άκρη ενός μακριού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.
 
«Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος.
 
«Πως γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.
 
«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια»
 
«Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι.
 
«Πολύ απλά» απάντησε «Χρειάζεται μόνο να πεις: Ευχαριστώ Θεέ μου!»
 
«Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»
 
«Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς; είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.
Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ’ ένα πιατάκι; είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.
 
Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια; είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.
 
Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας; είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.
 
Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς το φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης; θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
 
Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι; είσαι σπάνιος.
 
Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς; δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.
 
Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ’ αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν».
 

«Κατάλαβα».

Χριστός Ανέστη- PASCHA - the Sunday of the Resurrection - Hymns


π. Θ. Ζήσης - Περί Παραδείσου κατά Άγ. Νικόδημο

Simeron Wordpress

Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς)Το Άγιον Πνεύμα ως «Πνεύμα της Αληθείας» και «Πνεύμα αποκαλύψεως» εισάγει εις κάθε αλήθειαν του θεανθρωπίνου Προσώπου του Χριστού και της θεανθρωπίνης Οικονομίας Του, και μας διδάσκει παν ό,τι είναι του Χριστού (Ιω. 16, 13. 14, 26. Α’ Κορ. 2, 6-16).Αυτός είναι ο λόγος δια τον οποίον ολόκληρον το Ευαγγέλιον του Χριστού, με όλας τας Θεανθρωπίνας του πραγματικότητας, ονομάζεται α π ο κ ά λ υ ψ ι ς . Τούτο επίσης είναι η αιτία δια την οποίαν κάθε ιερά πράξις, έργον, ακολουθία, τελετή εν τη Εκκλησία τελείται δια της επικλήσεως και επιφοιτήσεως της χάριτος και ενεργείας του Αγίου Πνεύματος. Με μίαν λέξιν, ολόκληρος η ζωή της Εκκλησίας εις όλας τας αναριθμήτους θεανθρωπίνας της πραγματικότητας και ορατούς και αοράτους εκδηλώσεις ενεργείται και καθοδηγείται υπό του Αγίου Πνεύματος, το οποίον είναι πάντοτε το Πνεύμα του Θεανθρώπου Χριστού ως ομοούσιον Αυτού. Δια τούτο ελέχθη:«Ει δε τις Πνεύμα Χριστού ουκ έχει, ούτος ουκ έστιν αυτού» (Ρωμ. 8, 9). Δια τούτο και ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας, όλος ζων το Μυστήριον της Εκκλησίας, λέγει την αυτήν αλήθειαν: «Το Πνεύμα το Άγιον αρχιτεκτονεί Εκκλησίαν Θεού» (Μεγάλου Βασιλείου, εις Ησ. 3, PG 30 c. 289D).

Δεν μας φθάνουν οι προδότες της Ορθοδοξίας, έχουμε και της Πατρίδας μας! Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής Υπέρ Σκοπίων ο Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε.

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πρασίνων, ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της κομισιόν, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα. Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου.

Τελικά το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ, εγκρίθηκε  με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά. «Λευκό» ψήφισαν επίσης,  οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η κυρία Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).

«Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, δίνοντας ώθηση σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και σε καλύτερες σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του ψηφίσματος. 
Στην παρέμβασή της, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου επέκρινε έντονα την ηγεσία των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη στάση της να συνηθίσει τους νέους της χώρας σε καταστάσεις και πεποιθήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 


Η ίδια, κάλεσε την προεδρία του συμβουλίου και τον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση Στ. Φούλε να καταδικάσουν την τάση «αρχαιοποίησης» της σημερινής πολιτικής από την πλευρά της ΠΓΔΜ και την εμμονή της σε μύθους και κατασκευάσματα. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την έκθεση   Χιούιτ, γιατί «δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τη μη ουσιαστική πρόοδο στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος του ονόματος».

Ένα βήμα ακόμη και θα ίδητε τι θα γίνει....

1969 Eπιφάνιος Θεοδωρόπουλος : 

Αν τελικώς προχωρήσητε ακόμη, αν προβήτε εις «ενώσεις», τότε θα ίδητε ποίαν στάσιν θα τηρήση έναντι Υμών η Εκκλησία της Ελλάδος.


2013 Ορθόδοξος Τύπος αρ. φ. 1976 24 Μαϊου σελ. 7η : 

Οἱ Οἰκουμενιστὲς ἀνεπισήμως ἔχουν κάνει τὴν περιβόητη ἕνωσι, ψευδοένωσι, μὲ τοὺς αἱρετικούς, καὶ μάλιστα τοὺς Παπικούς. Τὸ ἀποδεικνύουνὄχι ἁπλῶςφιλαιρετικὲς δηλώσεις τουςἀλλὰ καὶ πράξεις τους, συμπροσευχὲς καὶ συλλείτουργα μὲ τοὺς αἱρετικούς. 


(σ.σ. την Συμφωνία του Μπαλαμάντ -Λιβάνου "ξεχάσατε"....)

Eπιφάνιος Θεοδωρόπουλος : Αν τελικώς προχωρήσητε ακόμη, αν προβήτε εις «ενώσεις», τότε θα ίδητε ποίαν στάσιν θα τηρήση έναντι Υμών η Εκκλησία της Ελλάδος.


Παναγιώτατε,

από πολλού απεδείξατε Υμάς αυτόν ως οπαδόν του πλέον απαισίου συγκρητισμού. Έχετε άρά γε αντιληφθή τι σημαίνει κατά βάθος ο επάρατος Οικουμενισμός; Έχετε εμβαθύνει εις το πνεύμα αυτού του κατασκευάσματος; Υπό τον επάρατον Οικουμενισμόν δεν κρύπτεται απλώς μία αίρεσις. Κρύπτεται αυτή αύτη η άρνησις του αποκαλυπτικού χαρακτήρος της χριστιανικής Πίστεως. Κατά τούτο ο Οικουμενισμός είνε χείρων πάσης αιρέσεως. Η αίρεσις του Αρείου, η εις τάξιν κτίσματος καταβιβάζουσα τον ομοούσιον Λόγον,καθώς και πάσαι αι άλλαι αιρέσεις, ωχριώσιν ενώπιον του τέρατος του Οικουμενισμού. Διότι πάσαι αι χριστιανικαί αιρέσεις, και αι πλέον βλάσφημοι,ουδέ διενοούντο καν να αμφισβητήσωσι την μοναδικότητα και αποκλειστικότητα του Χριστιανισμού ως αληθείας εξ αποκαλύψεως. Δια πάσας τας αιρέσεις ο Χριστιανισμός ήτο το μονοπώλιον της αληθείας και της σωτηρίας. Ενώ δια τον Οικουμενισμόν πάσαι αι Θρησκείαι έχουσι στοιχεία αληθείας και στοιχεία πλάνης, ο δε Χριστιανισμός δεν αποτελεί ειμή μίαν Θρησκείαν μεταξύ των λοιπών, ίσως την ευγενεστέραν, αλλά πάντως όχι την μοναδικώς αληθινήν.(σελ. 27).

Παναγιώτατε, είνε ανάγκη να αφυπνισθήτε!... Το πλήρωμα της Εκκλησίας, το ουσία και ουχί τύποις θρησκεύον, μόλις και μετά βίας ανέχεται Υμών έως σήμερον. Μη αυταπατάσθε, μη καταλαμβάνεσθε υπό παραισθήσεων. Ούτε το πλήρωμα ούτε οι Ποιμένες της Εκκλησίας συμφωνούσιν Υμίν. Δεν γνωρίζω τι γίνεται εις τας άλλας τοπικάς Εκκλησίας, αλλά περί της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου του λόγου, δύναμαι να είπω ότι αμφιβάλλω αν εν αυτή υπάρχουσι πλείονες των 6-7 Επισκόπων συνεπόμενοι Υμίν. Οι λοιποί μετά δυσφορίας βλέπουσι τας ενεργείας Υμών, αλλά δεν εκδηλούνται,τουλάχιστον δημοσία, ανεχόμενοι «άχρι καιρού». Οι Επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας, Παναγιώτατε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σιωπώσι και ανέχονται τας εν τη Ορθοδόξω Πίστει ακροβασίας και μειοδοσίας Υμών, ουχί ένεκα ημβλυμμένης Ορθοδόξου συνειδήσεως, ουδ΄ ένεκα αποδοχής του συνθήματος «Αγάπη άνευ όρων και ορίων», αλλά μόνον διότι κήδονται της ειρήνης της Εκκλησίας και σκέπτονται μετά τρόμου τας εξελίξεις και τας καταλήξεις των σχισμάτων. Αν τελικώς προχωρήσητε ακόμη, αν προβήτε εις «ενώσεις», τότε θα ίδητε ποίαν στάσιν θα τηρήση έναντι Υμών η Εκκλησία της Ελλάδος.(σελ 28).

Ένα χρόνο μετά την κοίμησή του(1990), το Οικ. Πατριαρχείο υπογράφει την συμφωνία του Σαμπεζύ :Οι Μονοφυσίτες είναι Ορθόδοξοι!!! Οι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας και οι δειλοκάρδιοι Αγιορείτες …ανεχόμενοι «άχρι καιρού»…

Τέσσερα χρόνια μετά την κοίμησή του(1993), ο συνεχιστής του Αθηναγόρα Βαρθολομαίος, στο Μπελαμάντ του Λιβάνου, αναγνωρίζει την παπική παρασυναγωγή ως αδελφή Εκκλησία με ιερωσύνη, Μυστήρια, και Αποστολική Διαδοχή!!! Οι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας και οι δειλοκάρδιοι Αγιορείτες…ανεχόμενοι «άχρι καιρού»…

Δέκα επτά χρόνια μετά την κοίμησή του (2006), ο λατινόφρων προδότης της Ορθοδοξίας συλλειτουργεί με τον εχθρό της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της, αντίχριστο Πάπα στο σβηστό Φανάρι!!! Οι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας, και οι δειλοκάρδιοι Αγιορείτες …ανεχόμενοι«άχρι καιρού»….