Γίνεσαι δύσκολος στόχος του πονηρού.

Αν έχεις πολλή ελεύθερη ώρα ταξιδεύοντας στο λεωφορείο, ή οπουδήποτε βρίσκεσαι, αντί να πιάσεις κουβέντα με τον ένα ή τον άλλο, κοίταξε το ρολόι σου, κλείσου στον εαυτό σου και λέγε την ευχή.

Με την συνήθεια, την ασταμάτητη προσοχή και την αδιάλειπτη προσευχή γίνεσαι δύσκολος στόχος του πονηρού. Μαζί με αυτά, η καλλιέργεια της αγάπης, της ευσπλαχνίας, της πίστης, της συμπόνοιας, της κατάνυξης, της αυτοκατηγορίας, της ελπίδας στον Θεό, της τακτικής εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας, αποκτάς ένα γερό οπλοστάσιο και καθιστάς τον εαυτό σου θωρακισμένο με την χάρη του Θεού και σχεδόν απρόσβλητον από τα θανατηφόρα βέλη του διαβόλου. Ο Κύριος είπε: «Άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν». Γι’ αυτό γνωρίζοντας την ασθένεια σου, ταπεινώσου, και έχε εις τον Θεό την ελπίδα σου ίνα μη καταισχυνθής και δόξαζε κατά πάντα τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι νυν και αεί και εις τους αιώνας. Αμήν.

2 σχόλια:

Ευστάθιος Μσχοβίτης είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ, Η ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΝΟΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ "ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ", ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ, ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΩΣΤΕ ΩΣ ΜΕΛΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ...

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ- ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΛΑΤΡΕΣ-ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ"...

Silver είπε...

Γνωρίζεις αδελφέ Ορθόδοξους που λατρεύουν ημερολόγια; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

Νάσαι πάντα καλά.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Διαχειριστής της ιστοσελίδας της αδελφότητος "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ"
Μόντρεαλ-Καναδά.