Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  30η  Ιουλίου  2013
ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:
«Ζούμε σε μια αποστατημένη εποχή… Δεν θα μας παρασύρουν στην κατάλυση της αργίας της Κυριακής!»
Την «αξία της χριστιανικής ζωής, την ομολογία του Χριστού, αλλά και την σταθερότητα στις Αρχές και στην Παράδοση των Πατέρων μας» τόνισε κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Παίρνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, αναφέρθηκε στην ομολογία του ονόματος του Χριστού. Αναφέρθηκε στην επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, όπου τον προτρέπει να μνημονεύει το όνομα του Ιησού Χριστού και τόνισε την ανάγκη της διαρκούς ομολογίας του Χριστού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι ανάγκη, σήμερα ιδιαιτέρως, να μνημονεύουμε, να κρατάμε στη σκέψη μας, στην καρδιά μας, στη ζωή μας τον Χριστό. Ούτε στιγμή να μην ζούμε χωρίς τη σκέψη του Χριστού. Και τίποτε να μην κάνουμε χωρίς να ζούμε με το Χριστό.
Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ρωτώντας:«Γιατί ἐπιμένει τόσο ἡ Εκκλησία μας, ἀγαπητοί; Ἀκριβῶς γιά νά μήν χάσουμε τό Χριστό….  Είδατε, αγαπητοί, τι γράφει ο Απόστολος Παύλος; «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών»! Μιλάει συγκεκριμένα! Δεν είναι ο οποιοσδήποτε ο Χριστός. Είναι ο Χριστός που σαρκώθηκε, που σταυρώθηκε, που ανέστη. Και έτσι πρέπει κι εμείς να τον δεχόμαστε, ως Θεό μέσα μας.
Ποῦ ζοῦμε ἀγαπητοί σήμερα ἐμεῖς; Αλλοιώνουν σήμερα πολλοί τον Χριστό και κινδυνεύουμε να επηρεαστούμε. …Να πω ένα παράδειγμα σύγχρονο;  Για σκεφτείτε τι νομοθέτημα εψήφησαν οι εθνοπατέρες μας!
(σ.σ. Να πω κι εγώ ένα παράδειγμα σύγχρονο Άγιε Αιτωλίας; Για σκεφτείτε τις Συνοδικές αποφάσεις: Να δεχόμεθα τον Παπισμό και τις αντίχριστες Προτεσταντικές εκκλησίες ως Εκκλησίες του Χριστού, και να είμεθα ισότιμα μέλη του Π.Σ.Ε!!! )
Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος καθιέρωσε προεδρευομένη από τον Άγιο Κωνσταντίνο και απαρτηζομένη από πατέρες του ύψους του αγίου Σπυρίδωνος, του αγίου Αθανασίου, του αγίου Αλεξάνδρου και τόσων άλλων, εψήφισαν και καθιέρωσαν την αργία της Κυριακής. Την αργία της ημέρας του Κυρίου, της ημέρας της λατρείας του Κυρίου μας. Ιδιαιτέρως της ημέρας του αγιασμού των πιστών.
Όλοι την σεβάστηκαν την αργία της Κυριακής επί αιώνες! Ακόμη και οι Τούρκοι την σεβάστηκαν.. Κατά την τουρκοκρατία! Κι έρχεται ο μεγάλος μας προστάτης Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και χύνει το αίμα του για την καθιέρωση της Κυριακής αργίας. (σ.σ. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε και άλλα πιο σπουδαία Άγιε Αιτωλίας, έλεγε τον Πάπα να καταράστε, και εσείς τον αναγνωρίζετε ως Αγιώτατον!!!! )Γιατί βλέπει στα Γιάννενα τους Εβραίους να έχουν το παζάρι την Κυριακή, και διαμαρτύρεται, φωνάζει και παρακαλεί. Τον μισούν οι Εβραίοι γι’ αυτό, πληρώνουν τους Τούρκους, χύνει το αίμα του ο άγιος Κοσμάς.  Γιατί ζητούσε Αργία να είναι η Λατρεία του Θεού την Κυριακή.
Κι έρχεται σήμερα, δυστυχώς το Ορθόδοξο, το Ελληνικό Έθνος, και καταλύει την αργία της Κυριακής!»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοσμάς, τόνισε προς τους πιστούς, πως: «Εμείς, αν είμαστε ενωμένοι με το Χριστό, δεν θα μας επηρεάσουν όλα αυτά. Ένας χριστιανός που αγαπά τον Χριστό, δεν θα καταλύσει την αργία της Κυριακής. Θα μείνει πιστός στην ορθόδοξο πίστη και θα αγωνιστεί πραγματικά για να δώσει απάντηση σε εκείνους που κάνουν τα χατήρια της Ευρώπης.
Έχεις εσύ το Χριστό στη σκέψη σου; Έχεις το Χριστό στην καρδιά σου; Προφέρεις το όνομα του Χριστού; Μην φοβάσαι τους εχθρούς. Δεν σε πλησιάζει ο διάβολος. Κι έπειτα αν σου προσφέρουν την αμαρτία, δεν θα σε παρασύρουν. Όταν οι όποιοι εχθροί προσπαθήσουν να μας απομακρύνουν, εμείς θα τους αντικρούσουμε και θα αγιαζόμαστε με τη Χάρη του Θεού».
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: