Δεν βρέθηκε ανάδοχος για να φτιάξει το τέμενος στην πρωτεύουσα - Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός


Αγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ. Θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία του τρίτου διαγωνισμού. Εάν και αυτός χαρακτηριστεί άγονος – πιθανό ενδεχόμενο - τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει νέες αποφάσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Αραβικές χώρες, όπως και η Τουρκία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πορεία της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί δημόσια πως το έργο θα υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας παραπέμποντας τα θέμα προς συζήτηση στις 28 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: