Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος :

Ο αγαπητός μας εν Χριστώ Αδελφός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος τώρα τελευταία έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, απ΄όπου ευκαίρως - ακαίρως προβάλλει τις αριστερόστροφες απόψεις του.
Τις αναπτύσσει συνήθως με ένα υπεροπτικό μάλλον ύφος,  το οποίον  βέβαια, κατά την γνώμην μας,  δεν ταιριάζει σε Ορθόδοξο Ιεράρχη. 
Ο βαθύς γνώστης της Θεολογικής γνώσεως καί λιπαρός μελετητής της Αγίας Γραφής, αδικημένος καταφώρως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις ως πρός τήν ορθότητα μερικών απόψεων του Σεβ. Σισανίου κ. Παύλου.
Με γνώμονα την αναζήτηση της αληθείας και με την ελπίδα, ότι το κριτικό κείμενο του κ. Νικ. Σωτηροπούλου μπορεί να δώσει στον μνημονευθέντα Ιεράρχη μιά ευκαιρία αναθεωρήσεως μερικών εσφαλμένων αντιλήψεών του, με προσωπική μας πρωτοβουλία, μεταφέρουμε στον ιστότοπό μας το άρθρο αυτό με πάθος για την αλήθεια!
Δεν ξεχνάμε το γεγονός, ότι ο Σεβ. Σισανίου κ. Παύλος με πολλή περιφρόνηση έχει εκφρασθή για το ταπεινό πρόσωπό μας! Ωμίλησε "για ακύρωση της πίστεώς μας"!!!!
΄Εμείς σήμερα εφαρμόζουμε το αρχαίο ρητό: "δίδου σοφώ αφορμήν και σοφώτερος έσται".
Αγαπάμε  τον λόγιο καί σεμνό Ιεράρχη, ό οποίος, μεθυσμένος από την "δόξα" των ΜΜΕ, τώρα τελευταία αστόχησε, αναπτύσσοντας τις απόψεις του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ O ΒΟΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ;

Silver είπε...

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ποιος είναι ο "ΒΟΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ";