Ο Ανδρέας που κηρύττει τον λόγο του Μωάμεθ (με Μέσι και Ρονάλντο!)

 
«“Aνδρέα, ο Θεός είναι μέσα σου” μου έλεγε ο πατέρας μου»... Στα επτά του χρόνια, ο Ανδρέας Τζώρτζης, Χαμζά Ανδρέας Τζώρτζης σήμερα, άκουγε, όπως λέει σε άπταιστα ελληνικά, με ενδιαφέρον τον πατέρα του. Ο πατέρας Τζώρτζης ήταν Ελληνας μετανάστης στο Λονδίνο, που μεγάλωσε στην Ελλάδα ως χριστιανός, για να γίνει αποδέκτης αργότερα, κατά τα λεγόμενα του γιου του, ινδουιστικών αλλά και βουδιστικών κηρυγμάτων. Σήμερα ο γιος του, στα 33 του χρόνια ένας από τους πιο γνωστούς ιεροκήρυκες, θεωρείται «βιτρίνα» των εξτρεμιστών ισλαμιστών που δρουν στη Βρετανία.
 
Στην προσωπική του ιστοσελίδα επικαλείται φράσεις του Mάλκομ Χ περί δικαιοσύνης και αλήθειας. Χαρισματικός και προσηνής, ο Τζώρτζης μαγεύει τα πλήθη και ακόμη περισσότερο τους νέους φοιτητές, οι οποίοι ως πρόβατα στη σφαγή συγκεντρώνονται για να τον ακούσουν και να αφεθούν στη «μαγεία» των κηρυγμάτων του, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Αυτή, άλλωστε, φαίνεται να είναι η τακτική των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν τους καθ' όλα ευυπόληπτους και σύγχρονους ιεροκήρυκες που πείθουν και διαδίδουν το Ισλάμ.
 
Παρακολουθώντας ένα από τα εκατοντάδες βίντεο με τις ομιλίες του σε φοιτητές, παρατηρεί κανείς πόσο καλά ξέρει ο Τζώρτζης να χρησιμοποιεί την τέχνη της πειθούς. Μιλά με όρους ποδοσφαίρου, το πιο αγαπητό άθλημα στον κόσμο, αναφέρεται στον Μέσι και τον Ρονάλντο, για να μεταπηδήσει στη θρησκεία και το Ισλάμ, τον Αλάχ και την υποχρέωση των νέων να ξεχωρίζουν. Ο Τζώρτζης είναι ο νέος της διπλανής πόρτας, με trendy τζιν, καρό πουκάμισα και μοδάτα t-shirts. Ενα παιδί που, αν δεν είχε τη χαρακτηριστική ισλαμική γενειάδα, θα μπορούσε να τα πίνει και να ξενυχτά σε κάποιο κλαμπ του Λονδίνου.
 
Ο Χαμζά Ανδρέας Τζώρτζης, που ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από περίπου 10 χρόνια, έχει κάνει τις διαλέξεις και τα debates, με θέμα το Ισλάμ, επάγγελμα. Εχει εμφανιστεί πολλές φορές σε τηλεοπτικά δίκτυα μεγάλης εμβέλειας για να εξηγήσει, όπως λέει, και να υπερασπιστεί το Ισλάμ. BBC, BBC Arabic, BBC Radio 4, Press TV, Islam Channel, Ummah TV, Iqra TV, TV3 (Malaysia) and National Public Radio of America, κάποια από τα ΜΜΕ στα οποία έχει προσκληθεί.
 
Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook περιγράφει τον εαυτό του ως έναν υπερασπιστή - ομιλητή του Ισλάμ, συγγραφέα και λέκτορα, ενώ αναφέρει ότι έχει συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες συζητήσεις και συμπόσια για τον Ισλαμισμό και τη θρησκεία. Ο ίδιος αναφέρεται στην καταγωγή του σε συνεντεύξεις που έχει δώσει και μάλιστα κάνει λόγο για το ανοιχτό μυαλό του πατέρα του, ο οποίος, όπως λέει, πίστευε στον χριστιανισμό αλλά με τη «μεσαιωνική έννοια» στην Ελλάδα του '50 και του '60. Κι όμως ο Χαμζά δεν ήταν γνωστός μέχρι πρότινος σε Κύπρο και Ελλάδα, παρά μόνο στη Βρετανία και ανάμεσα στους ισλαμιστές άλλων χωρών. Ωστόσο, το όνομά του ήρθε στο προσκήνιο όταν τα ξένα ΜΜΕ τον συνέδεσαν με την πρόσφατη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο. Ο ίδιος έγραψε στο facebook την ημέρα της δολοφονίας του στρατιώτη: «Οι άντρες που δολοφόνησαν έναν άντρα σήμερα στο Λονδίνο διέπραξαν μια εγκληματική και διαβολική πράξη. Προσεύχομαι όπως όλες οι κοινότητες να παραμείνουν ενωμένες και να μην αφήσουν αυτό το γεγονός να σπείρει μίσος και διχόνοια. Αυτός που διέπραξε αυτό το έγκλημα δεν αντιπροσωπεύει καμία κοινότητα και καμία θρησκεία». Το πιστεύει; Ο ίδιος γράφει για την Τζιχάντ: «Το Ισλάμ είναι ένας πρακτικός τρόπος ζωής που συνειδητοποιεί ότι οι άνθρωποι πολεμούν. Το Ισλάμ θέτει τους όρους του πολέμου που θα πρέπει να ακολουθηθούν εάν οι μουσουλμάνοι πάνε στο πόλεμο για δίκαιους σκοπούς».
 
 
Το αφιέρωμα στο «The Week»
 
Το περιοδικό «The Week», στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τους ριζοσπάστες ιμάμηδες, που δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, γράφει ότι ο Χαμζά Αντρέας Τζώρτζης είναι ένας «σοβαρός, πειστικός, ακραίος και ευπαρουσίαστος ριζοσπάστης», o οποίος με βάση τις έρευνες φέρεται να ενέπνευσε με τα κηρύγματά του και τον βομβιστή της Βοστόνης Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος παρακολουθούσε τις διαλέξεις του μέσω YouΤube. Αναφέρει ακόμη ότι είναι πρώην μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας Hizb ut-Tahrir και ότι στα κηρύγματά του υποστηρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι απορρίπτουν την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, αλλά και την ιδέα της ελευθερίας εν γένει.
 
 
Η φανατική οργάνωση που πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα
 
Τον περασμένο Μάρτιο σε ένα από τα αμφιθέατρα του University College London εκατοντάδες προσκεκλημένοι ενός debate με τίτλο «Ισλάμ ή αθεϊσμός» αποχώρησαν μετά τον σάλο που προκάλεσε η κίνηση των διοργανωτών να χωρίσουν το ακροατήριο σε γυναίκες και άνδρες. Το UCL, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, ζούσε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο σάλος οδήγησε τη διοίκηση του πανεπιστημίου σε αγωγή κατά των διοργανωτών, της Ακαδημίας Ερευνών Ισλαμικής Εκπαίδευσης. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Λόρενς Κράους και ο Χαμζά Αντρέας Τζόρτζης. Το περιοδικό «The Week» κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 διαλέξεις στα βρετανικά πανεπιστήμια μέσα σε ένα χρόνο από ακραίους ομιλητές οι οποίοι υποστήριζαν θέσεις όπως ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα, καλούσαν σε τζιχάντ και κάποιοι ακόμα πιο ακραίοι έλεγαν ότι η ελευθερία δεν είναι αυτοσκοπός.
 
Μέχρι και τις πρόσφατες επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών εναντίον στρατιωτών στους δρόμους του Λονδίνου, οι βρετανικές Αρχές δεν φαίνεται να ανησυχούσαν τόσο ώστε να λάβουν μέτρα. Κι ας υπήρχαν στοιχεία για τη νέα γενιά εξτρεμιστών ισλαμιστών, κηρύκων και ιμάμηδων, που δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Βρετανίας και θεωρούνται «καλλιεργητές» της κουλτούρας της τρομοκρατίας.
 
Από το 2009 το Κέντρο για την Κοινωνική Συνοχή (CSC) ανέφερε σχετικά με τις δραστηριότητες της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Hizb ut-Tahrir ότι ελέγχει ακόμα και δημόσια σχολεία με σκοπό να δημιουργήσει ένα υπερκράτος σε μουσουλμανικές χώρες, ενοποιώντας τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο ως έναν πολιτικό συνασπισμό, ή «ummah». Η οργάνωση πιστεύει ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι επικεφαλής μιας εκστρατείας κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο. Ο Τζώρτζης φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης, το ίδιο και οι ιεροκήρυκες που αλωνίζουν με άνεση, όπως αποδεικνύεται, τα βρετανικά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών το University of East London, το University of Bristol αλλά και το London School of Economics!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: