Η συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου και Ιερώνυμου για τον αντιρατσιστικό Νόμο

http://kyprianoscy.blogspot.gr/
 
Σε λίγο, ο αντιρατσιστικός νόμος που συμφωνήθηκε μεταξύ Ιερωνύμου και Βενιζέλου, θα συμπεριλάβει και αντιαιρετικήν παράγραφο. Όλοι οι κατά των αιρέσεων πολεμούντες θα θεωρούνται αυτόχρημα ρατσιστές και θα υφίστανται τις δια Νόμου κυρώσεις : Πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Αν λοιπόν πει κάποιος "Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός είναι η αιτία του κακού", θα τον κλείνουν μέσα. Πού να βρεί τα 20.000 ευρά;

Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Θα τον κλείσουν μέσα κι αυτόν ή μήπως φωνή θα ακουστεί πάλι εκ Βοσπόρου λέγουσα : Οι Πατέρες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου;

Μάλλον θα εφαρμοστεί κι εδώ ό,τι γινόταν στη σοβιετία. Οι ρατσιστές αντιαιρετικοί, που τα φορτώνουν όλα στον πάπα - δική του έμπνευση το ημερολόγιο - θα εγκλείονται σε ψυχιατρικές κλινικές προς αναμόρφωση της διαταραγμένης τους προσωπικότητας. Ειδικοί ψυχοθεολόγοι θα τους διδάσκουν την αξία της αγαπητικής σχέσης με το θεό για να κατακτήσουν την περιπόθητη "ελευθερία του προσώπου". Μόνον δι΄αυτής θα καταλάβουν ότι οι αιρέσεις είναι πλέον "θείον δώρον".

Στο τιμόνι της ορθοδοξίας δεν μπορούν πλέον να κάθονται οι ρατσιστές αντιαιρετικοί, μεταξύ δε άλλων και οι πλανεμένοι, αιρετικοί, σχισματικοί κλπ. παλαιοημερολογίτες, που μας λένε ότι για όλα φταίει η καινοτομία των νέων ημερών (ημερολόγιο). Δηλαδή ο πάπας.

Παρενθετικά, να και κάτι που μας είπε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Νόμο Περί Ρατσισμού, που επεξεργάζεται :

"Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής» και υπογράμμισε ότι αυτό όμως θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά".

Στα δύσκολα θυμούνται την αλήθεια οι ψεύτες, αυτοί που γονάτισαν το λαό του Θεού (Εκκλησία), αλλά ούτε ψίθυρος για το "ἐγὼ εἰς τοῦτο γεγέννημαι καὶ εἰς τοῦτο ἐλήλυθα εἰς τὸν κόσμον, ἵνα μαρτυρήσω τῇ ἀληθείᾳ". Ποιά μαρτυρία και τι είδους μαρτύριο έχει να μας δείξει ο διασταλτικός κύριος, των διασταλτικών ερμηνειών του Συντάγματος; Όσο για τον αρχιεπίσκοπο, μάλλον θα του ανατεθεί η διόρθωση φιλολογικών λαθών ή τινών φραστικών διατυπώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: