ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΖΡΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ


Στην Σύναξη των προϊσταμένων των κατακομβών της Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία, απαρτιζομένης από εικοσιτρία (23) μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε την 25 Ιανουαρίου 2013, Ημείς ως υπεύθυνος Μητροπολίτης και προεδρεύων, γνωστοποιήσαμε στα μέλη της Συνάξεως την υπόθεσι του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου Τρικαμηνά από την αδελφική μας Ελλάδα (περιοχή Λαρίσης) ενημέρωσα  τα μέλη για την άδικη και παράνομη παραπομπή του π. Ευθυμίου στα εκκλησιαστικά δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος και την εξίσου παράνομη ποινή που επέβαλαν στον π. Ευθύμιο, ο οποίος αντικανονικά εδιώχθη, καταδικάστηκε και τιμωρήθηκε με καθαίρεσι και υπαγωγή στην τάξη των μοναχών. Ο π. Ευθύμιος δεν ανεγνώρισε τις αποφάσεις των εκκλησιαστικών δικαστικών οργάνων και δικαίως τις εθεώρησε ως αντικανονικές και άκυρες, διότι αντίκειντο στους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Έως ότου δε εκδικασθεί η υπόθεσή του από ανώτερο δικαστήριο δεν επιτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα, ήτοι από 29/9/2008.                                                                                                    
Έκτοτε ο π. Ευθύμιος δεν επιτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα, παρά τις παρακλήσεις των πνευματικών του τέκνων να τους καλύψει τις λειτουργικές τους  ανάγκες όπως τους καθοδηγούσε στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού, του Παπισμού και της παγκοσμιοποιήσεως στη θεωρία και την πράξη, δικαιολογούμενος προς αυτούς: «Δεν μπορώ εγώ από μόνος μου να απαλλάξω τον εαυτό μου από την επιβληθείσα ποινή, έστω κι αν αυτή είναι άδικη. Αυτό μπορεί να το κάνει μία Σύνοδος ή λόγω της αιρέσεως, Σύναξη Πατέρων, αφού ενημερωθεί για τα γεγονότα και αποφασίσει ότι μπορώ να επιτελώ τα λειτουργικά μου καθήκοντα, τότε χωρίς δίλημμα θα υπακούσω.                                                                                                                                              
Δια τούτο, προσέφυγε στην ημετέρα Σύναξη, επειδή έκρινε ότι Ορθοδοξεί και διώκεται εξ αιτίας της αιρέσεως του Οικουμενισμού. Αφού ενημερώθηκε η ημετέρα Σύναξις για την υπόθεση, ότι δηλαδή ο π. Ευθύμιος είναι άδικα δικασμένος και καταδικασμένος λόγω της πιστότητός του προς την αγιοπατερική Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του αγώνος του κατά της Παναιρέσεως παντός  είδους Οικουμενισμού, ομοφώνος συνεπέρανε και αποφάσισε ότι ο π. Ευθύμιος ήτο και είναι κανονικός κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ότι μπορεί και πρέπει χωρίς ενδοιασμούς να λειτουργεί και τελεί τα ιερατικά καθήκοντά του προς δόξαν Θεού, προς οικοδομή της Αγίας Εκκλησίας (του πιστού λαού) και για την σωτηρία της ψυχής του, μνημονεύοντας στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια «υπέρ πάσης επισκοπής Ορθοδόξων».

Λιουλιάτσι  Σερβίας  9 Μαρτίου 2013

Μετά αγάπης και ευλογίας Θεού

Ο Μητροπολίτης  Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος

Στην εξορία

+Αρτέμιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: