“Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ”


ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ
ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
“Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ”
600 66 ΜΕΘΩΝΗ – ΠΙΕΡΙΑΣ
www.markoseugenikos.gr
e-mail : info@markoseugenikos.gr

TO BBC ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ» ΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

          Σύμφωνα με την εκπομπή PANORAMA του BBC (http://www.youtube.com/watch?v=hzWupVczfCQ) η εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ, με έδρα το Μπρούκλιν των ΗΠΑ, έχει κατάλογο με 23.720 μέλη της από τις ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, που κατηγορήθηκαν για παιδοφιλία.

H συνέχεια, “κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more



          Τις πληροφορίες αυτές τις πήρε από εσωτερική βάση δεδομένων ο πρώην Πρεσβύτερος των Μαρτύρων του Ιεχωβά Bill Bowen. Ο ανωτέρω άρχισε εκστρατεία με το όνομα «Σιωπηλοί Αμνοί» καταγγέλλοντας την πολιτική συγκάλυψης του αποτρόπαιου αυτού φαινομένου από την ηγεσία της Εταιρείας. Κατά την διάρκεια της εκστρατείας αυτής εμφανίστηκαν 5.000 θύματα που κακοποιήθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός κακοποίησης δύο ετεροθαλών αδελφών από τον πατέρα τους Paul Berry. Όταν αυτός καταγγέλθηκε από την σύζυγό του στην «εκκλησία» τους, οι «πρεσβύτεροι» εκώφευσαν και την συμβούλεψαν να προσεύχεται περισσότερο. Όταν η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό και ο σύζυγός της καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 65 χρόνων, οι «πρεσβύτεροι» αρνήθηκαν να αποδεχθούν την απόφαση του δικαστηρίου και χαρακτήρισαν τον φυλακισθέντα ως ένα «καλόν εργάτην».
          Όταν ο Bill Bowen, τον οποίον προαναφέραμε, ήταν ακόμη «πρεσβύτερος» της ΣΚΟΠΙΑΣ, εζήτησε από το νομικό γραφείο της Εταιρείας αυτής οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού ενός περιστατικού  κακοποίησης. Η απάντηση που έλαβε ήταν να ερωτήσει τον «ύποπτο» και αν ο τελευταίος αρνείτο την κατηγορία, να άφηνε την υπόθεση στα χέρια του «Ιεχωβά».
          Άλλη περίπτωση ήταν η εξής: Στην πόλη Stavensοn της Αγγλίας ο Ian Cousins κακοποιούσε τις δύο ανήλικες θυγατέρες του. Ενώ οι «πρεσβύτεροι» γνώριζαν αυτό το γεγονός, όταν έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, αρνήθηκαν να συνεργασθούν μαζί της. Το δικαστήριο τελικά κατεδίκασε τον Cousins σε πενταετή φυλάκιση. Η Αστυνομία κατηγόρησε ευθέως την Εταιρεία ότι εκάλυψε πλήρως αυτό το γεγονός και δεν το κατήγγειλε ούτε στην ίδια ούτε στις κοινωνικές υπηρεσίες ως ώφειλε. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν ο «επίσκοπός» τους Ian Briggs ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC γιατί καλύπτουν τους παιδεραστές, εκείνος αρνήθηκε ν’απαντήσει.
          Άλλο περιστατικό που αναφέρθηκε στην εκπομπή PANORAMA ήταν η περίπτωση του «πρεσβυτέρου» James Barrett από το Rugby, ο οποίος καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή επετέθη με ανήθικους σκοπούς σε δύο αγόρια. Η «εκκλησία» του τον κάλυπτε για πέντε χρόνια, ενώ γνώριζε από προηγουμένως την καταγγελία. Το BBC ζήτησε επισήμως από το αρχηγείο της Εταιρείας στη Νέα Υόρκη να του δώσει στοιχεία των παιδεραστών – οπαδών της, αυτή όμως αρνήθηκε.
          Τα γεγονότα αυτά είναι πολύ σοβαρά ώστε να προκαλέσουν και το ενδιαφέρον των ελληνικών δικαστικών αρχών, οι οποίες θα μπορούσαν να ζητήσουν κατάλογο των ελλήνων παιδεραστών από το αρχηγείο της ΣΚΟΠΙΑΣ στη Νέα Υόρκη. Ένας τέτοιος κατάλογος αποστέλλεται εκεί από τα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στην Αθήνα. Αυτού του είδους εγκλήματα δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται μέσα σ’ένα ευνομούμενο κράτος.   
18/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: