Το Έθνος σώζεται μέσα στην Εκκλησία-Ορθοδοξία


Η θρησκευτική και εθνική ενότητα των Ελλήνων εξασφαλίζεται με την αδιατάρακτη εκκλησιαστική συνέχεια, κυρίως σε μη ομαλές ιστορικές περιόδους του Γένους (δουλεία).  Το λεγόμενο, ότι η εκκλησιαστική κοινωνία λειτουργεί ιστορικά ως «κιβωτός» του Έθνους συνιστά ιστορική πραγματικότητα, μη επιδεχομένη αμφισβήτηση.  Το Έθνος σώζεται μέσα στην Εκκλησία-Ορθοδοξία και γι’ αυτό οι όροι «τουρκεύω»και «φραγκεύω» στις περιπτώσεις αλλαξοπιστίας δεν σημαίνουν μόνον αλλαγή θρησκευτικού, αλλά και εθνικού φρονήματος, δηλαδή αφελληνισμό.   Αυτό όμως δείχνει τη συνείδηση ταυτίσεως εθνικού και εκκλησιαστικού φρονήματος, η απώλεια δε του δευτέρου, ως θεμελιώδους ψυχογραφικού στοιχείου, επιφέρει και την απώλεια του πρώτου. Και αυτό ισχύει σε κάθε εποχή.

( π. Γεώργιος Δ.  Μεταλληνός).

Όταν o πρόεδρoς διέκoψε την έφηβη γιατί είπε την αλήθεια


Ειρηνική βία και βιαία ειρήνη(Η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων)


Μερικοί μπορεί να αποζητούν έναν ΜΕΤΑΞΑ, και άλλοι να τον οραματίζονται φτιαγμένο από μετάξι. Θέλουν, αυτοί που λένε ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", ένα φύκι- κορδέλλα από μετάξι, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ο πασιφιστικός σοσιαλισμός made in West είναι αμείλικτος, αρχαϊκός σαν τον Γιαχβέ, που εξολόθρευε "ανθρώπους και κτήνη".

Το σχέδιο του σιωνισμού πέτυχε. Μας φόρτωσαν με δάνεια, και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούμε να τα ξοφλήσουμε, μας τα ζητούν πίσω. Φρόντισαν όμως προηγουμένως να μας κατακτήσουν με ειρηνική βία. Έμπασαν μέσα ειρηνικά όλα τα λαθραία φασισταριά του Ισλάμ, για να λάβουν μέρος όταν τους δοθεί το σύνθημα.

Μας αναγκάζουν την ειρηνική βία (Ισλάμ) που μας επέβαλαν να την αντιμετωπίσουμε. Αλλά πώς; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει από την βιαία επιβολή της ειρήνης. Δηλαδή, του Συντάγματος. Ιδού η διαλεκτική πρόκληση για σύνθεση : Ειρηνική βία από τη μια, βιαία ειρήνη από την άλλη, κι εμείς καθόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Την ειρήνη που θέλουμε - την αποζητούν τα φασισταριά του αριστερού αντιναζισμού και αντιρατσισμού - μόνο με τη βία μπορούμε να την πετύχουμε,
  έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Γιατί όλοι αυτοί οι ισλαμιστές που μας προέκυψαν ειρηνικά, έχουν τη βία  στο αίμα τους. Οπότε, παρέα με τους τσιπροκουβέληδες - δυστυχώς και τους δεξιούς, αν υπάρχουν -  και τα αποκόμματα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν θα αργήσει να ανάψει το φυτίλι. Αν, τώρα, βάλουμε και τα νέα φοροληστρικά μέτρα που καταφθάνουν, τότε, θα λεγαμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια Ελληνοαραβική άνοιξη τύπου Συρίας, Αιγύπτου και Λιβύης.

Εκεί μας έπαιξαν και μας την έστησαν. Κατεβάσαμε
  "τσικό" για να παίξουμε με Αργεντινή. Με ειρηνική βία (Ισλάμ) μας κατέκτησαν και άντε τώρα να επιβάλλεις την ειρήνη με τη βία (Σύνταγμα). Η Χρυσή Αυγή δεν φτάνει από μόνη της και ο ΜΕΤΑΞΑΣ έγινε μετάξι από τη θολούρα της προοδευτικότητας και της "αριστεράντζας"

Ένθετο
Είχαμε και τη δημοσιογράφο Ελλη Στάη να ερωτά τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη, πώς γίνεται ένα θεσμικό όργανο, όπως το κόμμα του, να πρωτοστατεί σε βίαια επισόδια.με μικροπωλητές; Η νομιμότητα πώς συνδυάζεται με τη βία; διερωτήθηκε. Αλλά δεν διερωτήθηκε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η ειρηνική βία, που μας επιβλήθηκε με τα "λεφούσια" των λαθραίων ισλαμιστών. Οι οποίοι έχουν τη βία στο αίμα τους και θα την εκδηλώσουν την κατάλληλη στιγμή.

Η κατάλυση του Συντάγματος με την ειρηνική βία δεν την ενδιαφέρει. Ούτε και πώς αντιμετωπίζεται Η προστασία του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και η επιβολή της ειρηνικής βίας του Ισλάμ, που μας φόρτωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, αναχαιτίζεται
  μόνο με τη επιβολή της ειρήνης, δηλαδή του Συντάγματος και των νόμων, δια της βίας. Είναι της "βίας το σπαθί" γνώρισμα της ελευθερία ή δεν είναι; Οι πασιφιστές εκλεγμένοι 
εκπρόσωποι της νομιμότητας αχρήστεψαν το Σύνταγμα, καταξευτέλισαν την ελευθερία, έσπασαν και τα σπαθιά..


Φίδι πετάχτηκε από το πανέρι με τον άρτο σε εκκλησία στο Καινούργιο Τριχωνίδας


Πρωτοφανές συμβάν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια αρτοκλασίας στο ιερό ναό Παναγίας Χρυσοχεριάς στο Καινούργιο Τριχωνίδας. Ένα φίδι πετάχτηκε μέσα από πανέρι με λειτουργιές για να ακολουθήσουν σκηνές πανικού
Ο ιερός ναός πανηγυρίζει σήμερα και χθες το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Δεκάδες πιστοί είχαν τοποθετήσει τις λειτουργίες τους σε πανέρια στο εσωτερικό της εκκλησίας. Όταν εσπερινός τελείωσε οι πιστοί πήγαν να κόψουν τις λειτουργιές για να τις μοιράσουν στον κόσμο. Εκείνη ακριβώς την στιγμή από ένα πανέρι πετάχτηκε ένα φίδι με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές πανικού.
Όπως αναφέρουν στο agriniopress πιστοί που είδαν το περιστατικό γυναίκες άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν τρομαγμένες, άλλοι πιστοί άρχισαν να σταυροκοπιούνται. Πολλοί μιλούσαν για θαύμα αλλά δεν ήταν και λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για κακό σημάδι...
Μέσα στην φασαρία το φίδι περισσότερο τρομαγμένο από του ανθρώπους εξαφανίστηκε.


http://agriniopress.gr/koinonia/13938-fidi-artokalsia-kainourgio

Greek Orthodox father sues Ontario (Canada) school board


Christian father sues Ontario school board for 'religious accommodation'
Matthew Coutts ("CTV Toronto," September 10, 2012)
An Ontario father is taking his local school board to court, demanding the right to remove his children from courses that do not adhere to his family’s religious stance on marriage and sexuality.
Steve Tourloukis, a Hamilton dentist, says the Hamilton-Wentworth District School Board refused to give him advance warning when lessons for his two children conflict with the teachings of their religion.
“It is important for my children to be taught about these issues from a Christian perspective,” he told a news conference on Monday.
“As a Christian, I hold a sincere religious belief that I am required, by God and the Greek Orthodox Church, to raise my children according to biblical principles and the tenants of the Christian faith.”
Tourloukis is the father of a daughter in Grade 1 and a son in Grade 4, and his wife is a teacher in the same school board. Tourloukis says his traditional Greek Orthodox faith guides his family’s views on marriage, family and human sexuality.

+π.Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης : Ορθόδοξος και Βατικάνιος Συμφωνία περί Ουνίας Μπαλαμάντ Λίβανος, Ιούλιος 1993.


Το Βατικανό στην πρόσφατη Ιστορία και αλλαγή τακτικής

http://www.romanity.org/htm/im/w.gif
http://www.romanity.org/htm/im/w.gif67) Το 1912 οι σύμμαχοι της Ελλάδος υπέγραψαν εν αγνεία της μυστικήν συμφωνίαν στο Λονδίνον με την Ιταλίαν δια να πάρη αυτή τα Δωδεκάννησα από την Τουρκίαν ως αντάλλαγμα δια να πολεμήση μαζί τους κατά της Γερμανίας. Έτσι η Ιταλία απέκτησε τα Δωδεκάννησα με την Συνθήκην της Λωζάνης το 1923. Με την Συνθήκην αυτή οι Φραγκο-Λατίνοι ευγενείς της Ευρώπης επέτυχαν την εθνικήν κάθαρσιν της Τουρκίας από την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν και από την εντός αυτής Ρωμαιοσύνην και την αντικάστασιν των δύο με την σημερινήν Δυτικοποιημένην Τουρκίαν. Δηλαδή εχρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως το αφελές δόλωμα δια να επιτύχουν με ένα θανατηφόρον κτύπημα τα εξής: 1) κατήργησαν την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν, 2) κατήργησαν ολοσχερώς το Χαλιφάτο του Ισλάμ, 3) κατήργησαν την εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Ρωμαιοσύνην, 4) κατήργησαν και την Ρωμαϊκήν και την Ελληνικήν Μεγάλην Ιδέαν, 5) αποψίλωσαν το Οικουμενικόν Πατριαρχείον από το κυρίως ποίμνιόν του, 6) ίδρυσαν την Δυτικοποιημένην Τουρκίαν του Ατατούρκ και 7) χρησιμοποίησαν την Νέαν αυτήν Τουρκίαν ως σφήνα δια να αρχίσουν την Δυτικοποίησιν ολοκλήρου του Ισλάμ.

Συνεχίζεται.

O Συναξαριστής της ημέρας


Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτονόμου, Δανιήλ, Θασίου.

γιος Ατόνομος ταν πίσκοπος στν ταλία κα εχε στν πισκοπ του πλούσια χριστιανικ δράση.
ταν ρχισε διωγμς το Διοκλητιανο γκατέλειψε τν θέση του, κα πγε στος Σώρεους τς Μ. σίας. κε γκαταστάθηκε στ σπίτι νς χριστιανο, το Κορνηλίου κα συνέχιζε ν διδάσκει τ Εαγγέλιο.
Στν συνέχεια μετέβη στν Λυκαονία κα στν σαυρία γι ν συνεχίσει τ ργο του. Πρν ξεκινήσει τ ταξίδι του χειροτόνησε διάκονο τν Κορνήλιο.
στερα π καιρ ταν πέστρεψε στος Σωρεούς κα εδε τ πολ καλ ργο πο εχε κάνει ν σπαστον τν χριστιανισμ πολλο νθρωποι, τν χειροτόνησε ερέα. φο πισκέπτεται πολλς περιοχς στν Εξεινο Πόντο πιστρέφει πάλι κοντ στν Κορνήλιο κα τν χειροτονε πίσκοπο. Τ θεάρεστο ργο πο χει κάνει γιος Ατόνομος νοχλε τος εδωλολάτρες κα τν σκοτώνουν μ λιθοβολισμ τν ρα πο λειτουργοσε μέσα στ ναό.


Η προς τα επάνω όρασις δεν αποτελεί περιφρόνησιν εις ό,τι ο Θεός έκτισεν «λίαν καλά», αλλά λογικωτάτην προτίμησι.


Εάν ο χριστιανός «ουκ έχει ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητεί», είναι πρόδηλον ότι βιοί διπλήν ζωή, την επίγειον και την επουράνιον. Εις ποίαν βιοί περισσότερον, τούτο εξαρτάται: από το κατά πόσον «επιζητεί την μέλλουσαν». Η προς τα επάνω όρασις δεν αποτελεί περιφρόνησιν εις ό,τι ο Θεός έκτισεν «λίαν καλά», αλλά λογικωτάτην προτίμησι. Δεν περιφρονεί η ορθόδοξος ασκητική νοοτροπία τα εγκόσμια. Απλώς τα καταλείπει. Και ούτω διασώζει και τον πόθον της αιωνιότητος, προς «των εφετών το ακρότατον» και εις αίρεσι δεν εμπίπτει, ως μη καταφρονούσα την δημιουργία του αγαθού Θεού.

Αλλοδαπός ο δράστης της δολοφονίας του «Ιρακινού»!

Άσχημα τα νέα για το γνωστό αριστερό «σύστημα» που λυμαίνεται τη χώρα, συνεπικουρούμενο και από αρκετά ΜΜΕ. Δυστυχώς για όλους αυτούς που βιάστηκαν να αποδώσουν τη δολοφονία του άτυχου Ιρακινού σε υποτιθέμενα «φασιστοειδή» στοιχεία και νεοναζί τελικά η αλήθεια αποδείχθηκε σκληρή για αυτούς αλλά και όλους του λάτρεις των κάθε λογής αλλοδαπών.  
Έτσι πιο συγκεκριμένα ενας αλλοδαπός φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας ενός 20χρονου Μαροκινού -και όχι Ιρακινού όπως είχε αρχικά αναφερθεί- τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Αθήνας και η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, από τους γνωστούς «αλλοδαπολάτρες» εναντίον της Χρυσής Αυγής.H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

Δικαίωση για την Ελλάδα η απομόνωση των Σκοπίων


Κωνσταντίνος Χολέβας

Η γνωστή μεινότητα των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων, αν δεν υποχωρήσουμε, θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της FYROM είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν κι εκείνο απομονώνεται.


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more


Νικόλαος Σωτηρόπουλος - Θεολογική Παραφροσύνη

http://agiooros.org/


Νικόλαος Σωτηρόπουλος - Θεολογική Παραφροσύνη
Ομιλία του θεολόγου--φιλολόγου και συγγραφέως Νικολάου Σωτηρόπουλου «Θεολογική Παραφροσύνη» που δόθηκε τήν Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στήν αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Αγωνιστικός Σύλλογος «Αγ. Θεοδωρος ο Στουδίτης», και η Φιλορθόδοξος Ενωσις «Κοσμάς Φλαμιάτος».

Ιερά Μητρ. Πειραιώς Ανακοινωθέν :mitropolitis
11    /09  / 12
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ & ΑΓ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ
κ.κ.  Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ
ΣΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ  ΤΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ
Ἀγαπητά μου παιδιά,
Πάει πολὺς πλέον καιρὸς ποὺ στὸν τόπο αὐτὸ ἀκοῦμε εἰδήσεις κακές, ἐκτιμήσεις ἀπαισιόδοξες, προβλέψεις δυσοίωνες. Ἕνα κλίμα βαρὺ σκιάζει τὶς ζωὲς ὅλων μας, τὸ ὁποῖο δύσκολα κανεὶς μπορεῖ νὰ ἀντέξει. Μέσα σ’ αὐτὴ τὴ συγκυρία, ἐσεῖς οἱ νέοι ἄνθρωποι καλεῖστε νὰ ἀγωνιστεῖτε γιὰ νὰ πραγματοποιήσετε τὰ ὄνειρά σας, καλεῖστε νὰ δημιουργήσετε καὶ νὰ ἐργαστεῖτε, καλεῖστε ἐν τέλει νὰ ἐπανακτήσετε τὴν ἀξιοπρέπεια τῆς πατρίδας μας.
Ἴσως ἀναρωτιέστε τί μπορεῖτε νὰ κάνετε ἐσεῖς γιὰ ὅλες αὐτὲς τὶς συμφορὲς πού μᾶς περιτριγυρίζουν. Ἴσως εἶστε θυμωμένοι μὲ τὰ δικά μας καμώματα τῶν μεγαλυτέρων, οἱ ὁποῖοι εὐθυνόμαστε σὲ μεγάλο βαθμὸ γιὰ τὰ ὅσα συμβαίνουν. Ἴσως ἐπιθυμεῖτε νὰ ζήσετε ἀνέμελα, νὰ χαρεῖτε τὰ νιάτα σας, χωρὶς τὶς ἔννοιες καὶ τὰ προβλήματα πού σᾶς περιτριγυρίζουν.

H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) : Άνθρωπος και Θεάνθρωπος.


Εν τω Θεανθρωπίνω Προσώπω του Χριστού επραγματοποιήθη η ριζικωτάτη και λογικωτάτη και πληρεστάτη ενότης της εδώ ζωής και της επέκεινα και εν ταυτώ η ενότης της εδώ γνώσεως και της επέκεινα, και η ενότης της ανθρωπίνης αισθήσεως και της θείας. Τούτο δε σημαίνει ότι και η ζωή και η σκέψις και η αίσθησις του ανθρώπου έχουν γεφυρώσει την άβυσσον που χαίνει μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού, μεταξύ αυτού του κόσμου και εκείνου. Δια τούτο ο εν Χριστώ άνθρωπος αισθάνεται ζωηρώς την ενότητα αυτού του κόσμου με τον άλλον, του Θεού με τον άνθρωπον, του ενδοκοσμικού με το υπερβατικόν, του φυσικού με το υπερφυσικόν. Αισθάνεται εντόνως και αντιλαμβάνεται καθαρώς ότι εντός του επραγματοποιήθη η μετάβασις από του θνητού εις το αθάνατον, από του προσκαίρου εις το αιώνιον. Αυτή η αίσθησις της αιωνίου ζωής καθιστά δυνατήν και εξασφαλίζει δια τον εν Χριστώ άνθρωπον και την αιωνιότητα των σκέψεων και την αθανασίαν των αισθήσεων.                                                                                                          
Αλλά μολονότι ο εν Χριστώ άνθρωπος διευρύνεται κατ΄ αυτόν τον τρόπον, διαστέλλεται, βαθύνεται μέχρι του θείου απείρου, δεν χάνει όμως την ανθρωπίνην οντότητά του, την προσωπικότητά του, τους χαρακτήρας του, αλλά παραμένει άνθρωπος, άνθρωπος όμως τέλειος, θεανθρωποποιηθείς. Εν τω Θεανθρώπω Χριστώ δια πρώτην φοράν ο άνθρωπος ανυψώθη εις την κορυφήν της τελειότητος, εις την υπεράνω όλων των κορυφών κορυφήν. Διότι ουδείς άλλος εδόξασε τόσον την ανθρωπίνην φύσιν, τον άνθρωπον, όσον ο Θεάνθρωπος. Εν τω Θεανδρικώ Προσώπω Αυτού εδόθη εις τον άνθρωπον η μεγίστη δυνατή δικαιοσύνη. Δεν υπετιμήθη εις τίποτε ο άνθρωπος εν σχέσει προς τον Θεόν, ούτε πάλιν ο Θεός εν σχέσει προς τον άνθρωπον. Ο άνθρωπος εμεγαλύνθη και ανυψώθη και εδοξάσθη απείρως, εδοξάσθη όμως δια του Θεού.  

             Συνεχίζεται.                                             

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Η αγάπη του Θεού...


Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπ 2012 από