Η πλέον αρμόζουσα προσευχή μας προς τον Παράκλητον είναι ο «Οίκος» της Πεντηκοστής, τον οποίον πολλάκις επιβάλλεται να επαναλαμβάνωμεν καθ΄ ημέραν :


Ταχείαν και σταθεράν δίδου παραμυθίαν τοις δούλοις σου Ιησού, εν τω ακηδιάσαι τα πνεύματα ημών, μη χωρίζου των ψυχών ημών εν θλίψει, μη μακρύνου των φρενών ημών εν περιστάσεσιν, αλλά αεί ημάς πρόφθασον. Έγγισον ημίν, έγγισον ο πανταχού, ώσπερ και τοις Αποστόλοις σου πάντοτε συνής, ούτω και τοις Σε ποθούσιν ένωσον σαυτόν οικτίρμων ίνα συνημμένοι Σοι, υμνώμεν και δοξολογώμεν το πανάγιόν Σου Πνεύμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μπλογκ Προσκυνητης το είχατε ξαναβαλει και σας είπαμε ότι βάζει οικουμενιστικά πραγματα ή μπλογκς και το βγάλατε. Τώρα γιατί το ξαναβάλατε;

Silver είπε...

Κάνε αγάπη αδελφέ μου και μην βάζεις κακούς λογισμούς για τον αδελφό σου Κώστα. Πλησιάζω τα 70α και αρχίζω να ξεχνώ.

Ο λόγος που το έβαλα είναι ο εξής: κατά διαστήματα κάνω ένα έλεγχο να δω ποίοι αδελφοί έχουν διαγράψει το ιστολόγιο της "Ορθόδοξης Φωνής" ένεκα των αυστηρών θέσεων που κρατάει. Διαπίστωσα ότι ο "Προσκυνητής" τιμά την "Ορθόδοξη Φωνή" και σεβόμενος την αγάπη του έσπευσα να το βάλω στο ιστολόγιο της "Ορθόδοξης Φωνής" ξεχνώντας το τι είχε συμβεί στο παρελθόν.

Λοιπόν βοήθησέ με καλέ μου αδελφέ στο να μου θυμίζεις τα λάθη μου και συγχρόνως γνωστοποίησε την ύπαρξη της "Ορθόδοξης Φωνής" στους κύκλους σου και όπου αλλού νομίζεις για ωφέλεια ψυχών, αν νομίζεις ότι υπηρετούμε την Αλήθεια ήτοι την Εκκλησία του Χριστού.

Νάσαι πάντα καλά, σε ευχαριστώ για όλα, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη μας!