Ρωσία: Απαγορεύτηκε ως «εξτρεμιστική» η ταινία για τον Μωάμεθ


Ρωσία: Απαγορεύτηκε ως «εξτρεμιστική» η ταινία για τον Μωάμεθ

Δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε σήμερα την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» χαρακτηρίζοντάς την «εξτρεμιστική». Απειλές εναντίον όσων προσβάλλουν των Μωάμεθ εκτοξεύει η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more


Η ρωσική γενική εισαγγελία «ζήτησε να αναγνωριστεί ο εξτρεμιστικός χαρακτήρας της ταινίας 'Η αθωότητα των μουσουλμάνων'. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό» από το δικαστήριο του Τβερσκόι της Μόσχας, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Ο δικαστής απαγόρευσε την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας σε όλη την ρωσική επικράτεια, καθώς έκρινε πως «το περιεχόμενό της υποκινεί θρησκευτικό μίσος», σημείωσε η Μαρίνα Γκρίντνεβα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης περιέλαβε την ταινία στον κατάλογο με τα εξτρεμιστικά έργα, πρόσθεσε η ίδια.
Περισσότερα από 800 «εξτρεμιστικά» έργα απαγορεύονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται κυρίως για ισλαμιστικά, υπερεθνικιστικά, ναζιστικά ή αντισημιτικά κείμενα.
Απειλές από την ισλαμική Μπόκο Χαράμ
Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως επικεφαλής της ισλαμικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, εξαπέλυσε- με βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο YouTube- απειλές εναντίον όσων προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ.
«Κατ' αρχάς οι προσβολές εναντίον του προφήτη, οι διαβολικές συνομωσίες εναντίον του, η δημιουργία μιας βλάσφημης ταινίας εναντίον του, όλα αυτά δεν θα απειλήσουν το Ισλάμ», δήλωσε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο χθες.
«Όλοι όσοι συμμετείχαν θα πληρώσουν γι' αυτό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι σημαίνει αυτό το μήνυμα. Όλος ο κόσμος μπορεί να περιμένει και να δει τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: