Ιερώνυμος: Μεγάλη η ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας




14/10/2012

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Σερρών κ. Θεολόγος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεημων και Θερμών κ. Δημήτριος. 



H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα 100 χρόνια Ελευθερίας, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Εκκλησία και τόνισε πως "η Εκκλησία πάντα στεκόταν πλάι στον λαό. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, η Εκκλησία στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όχι μόνο με το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά με την προσπάθεια να ενδυναμώσει την ψυχή τους".
 

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα της εποχής, την φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια και επισήμανε πως "σήμερα που τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, είναι μεγάλη η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου "Εκκλησία - Μακεδονία - Ελλάδα: τρεις ταυτόσημες αξίες και οντότητες. 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό Ζυγό" στην αίθουσα τελετών της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
 

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευλογία του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, την συμβολή Μητροπόλεων της Μακεδονίας και την συνεργασία του Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" Αθηνών.
 


http://www.ecclesia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: