ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ Ι. Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΠΡΟΣ:                                                                            Εν Αγίω Όρει τη 3η/16η Οκτωβρίου 2012

-- ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
--       >>                κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
--       >>                κ. ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
--       >>                κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
--       >>                κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ      κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
          >>                κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ & ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ

Εν ονόματι της Ορθοδοξίας, της πίστεως των πατέρων ημών, αντιμετωπίζουμε αντιχριστιανικό και απάνθρωπο διωγμό. "Δεν πάσχομεν ούτε ως κλέπται, ούτε ως κακοποιοί, ούτε ως αλλοτριοεπίσκοποι, αλλά δια δικαιοσύνην", ως λέγει ο Απόστολος Παύλος. Επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την Ορθοδοξία, επειδή θέλουμε να κρατήσουμε την πίστη των πατέρων μας, στην οποία βρίσκεται η σωτηρία του Ορθοδόξου Χριστιανού. Επειδή δεν θέλουμε να προδώσουμε αυτήν την πίστη, μολύνοντες την συνείδησή μας επικοινωνούντες με τους εχθρούς του Θεού, τους Οικουμενιστές, τους παπόφιλους και όλους όσους έχουν καινοτομήσει στην πίστη των πατέρων μας, αντιμετωπίζουμε βία και διωγμό.


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more


 Ήδη επί 40 συναπτά έτη, η Ιερά ημών Μονή διώκεται με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις εκ μέρους των ηγετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου με όργανο εκτελέσεως την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία στην πλειοψηφία της δεν συνευδοκεί στον διωγμό μας, αλλά υπογράφει κατόπιν πιέσεων και εμμέσων απειλών, εγκλωβισμένοι αφενός στον φόβο και την δειλία προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου, και αφετέρου στην επιλεκτική της διάθεση εφαρμογής των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους (Κ.Χ.Α.Ο), ο οποίος ως γνωστόν, έχει Συνταγματική ισχύ. Έτσι, ανέθεσαν σε ομάδα καιροσκόπων μοναχών, την ίδρυση πλασματικής και παρανόμου αδελφότητος, την οποία βάπτισαν ελαφρά τη συνειδήσει "Ιερά Μονή Εσφιγμένου". Στη συνέχεια η αδελφότητα αυτή μυήθηκε κατάλληλα, ως προς τον ρόλο και την δράση που θα αναλάμβανε ώστε να υποκαταστήσει την Ιερά ημών Μονή Εσφιγμένου, προκειμένου να επιτευθούν τα σκοτεινά αντορθόδοξα σχέδια των Οικουμενιστών. Η εν λόγω, δυστυχής καθ΄ όλα ψευδοαδελφότητα, απέκτησε "Γεροντική Σύναξη", κατόπιν τοποθέτησης και όχι εκλογής κατά παράβαση του Κ. Χ.Α.Ο., ο δε ψευδοηγούμενος αυτής, Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από τον Κ.Χ.Α.Ο. προσόντα για την θέση αυτή, και ούτε ψηφίστηκε αλλά τοποθετήθηκε, πάλι αντιθέτως των σχετικών διατάξεων του Κ.Χ.Α.Ο. Πέραν τούτων, η ψευδοαδελφότητα είναι ανεπαρκής, καθ΄ ότι η ολιγομελής σύνθεσή της κατέλαβε τις θέσεις των προϊστάμενων, με αποτέλεσμα να στερείται του ερείσματος της αδελφότητος. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κυριότερα παράνομα διαπραχθέντα σε βάρος και ταλαιπωρίας μας, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα:
Απαγόρευσαν την είσοδό μας στο Άγιον Όρος μέσω της παρεμπόδισης επιβίβασής μας στα ακτοπλοϊκά μέσα που τελούν τα δρομολόγια εντός αυτού.
Απαγόρευσαν μέσω της Ιεράς Επιστασίας, την είσοδο παντός τροχοφόρου, μεταφέροντος τρόφιμα, καύσιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για την Μονή μας, από την Ουρανούπολη.               
Απέστειλαν έγγραφα στα λιμεναρχεία Βατοπαιδίου και Ιερισσού, με απειλές μηνύσεων για παράβαση καθήκοντος, απαιτούντες να κατασχεθούν τα σκάφη της Μονής μας και στη συνέχεια να παραδοθούν σε αυτούς. Να σημειωθεί ότι με τα σκάφη αυτά εξυπηρετείται αποκλειστικά η Μονή μας για τις προμήθειές της από θαλάσσης, σε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα αναγκαία είδη για την συντήρηση και λειτουργία της. Ήδη τα σκάφη σήμερα είναι ακινητοποιημένα με απαγόρευση του Λιμεναρχείου και επίκειται η κατάσχεσή τους, με αποτέλεσμα η Μονή μας να μην δύναται να εφοδιασθεί παντελώς.
Εκβιάζοντας με την απειλή μηνύσεων τους προϊσταμένους του ΟΤΕ και της ΔΕΗ πέτυχαν την διακοπή όλων των τηλεφώνων της Μονής ως και των εκτός Αγίου Όρους κονακίων μας, καθώς και του ηλεκτρικού ρεύματος στο αγρόκτημα στην Ιερισσό, όπου εκτρέφονται διάφορα ζώα της Μονής, επιφέροντας μεγάλη ζημιά.
Επίσης εκβιάζοντας τους προϊσταμένους των ΕΛΤΑ στις Καρυές και την Ιερισσό, σφετερίσθηκαν την αλληλογραφία και τα εμβάσματα της Μονής μας.
Κατόπιν της συμπράξεως των ψευδοεσφιγμενιτών, συνεχίζεται ακόμα πιο έντονα η από ετών απαγόρευση (αναφέρονται ενδεικτικά):
Προσέλευσης των προσκυνητών προς την Μονή μας, μέσω της μη χορήγησης Ειδικών Διαμονητηρίων,
Παροχής καυσίμων, μέσω της μη χορήγησης του δικαιώματος της φοροαπαλλαγής, λόγω Αγίου Όρους, στη Μονή μας,
Είσπραξης των Μετοχιακών μισθωμάτων που αποτελούν σοβαρό οικονομικό πόρο συντήρησης της Μονής μας. Ήδη καθώς πληροφορηθήκαμε, οι διώκτες μας εισέπραξαν τα Μετοχιακά μισθώματα που δικαιούται η Μονή μας και τα οποία ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, λόγω της καθυστέρησης εισπράξεως αυτών, λόγω δέσμευσής τους από την Ιερά Κοινότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μας μηνύουν συνεχώς για ψευδής και ανυπόστατες κατηγορίες (π.χ. ότι είμαστε καταληψίες), σε αντίποινα της βούλησής μας να έχουμε αδέσμευτη θρησκευτική συνείδηση.
Είναι πασιφανές ότι μέσω των ανωτέρω ενεργειών, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλοιό στην Μονή μας, υπ΄ όψη, ότι όλα τα ανωτέρω καθίστανται πλέον οδυνηρά, εν μέσω χειμώνος, ευελπιστούντες έτσι ότι θα εξαναγκάσουν την αδελφότητά μας να αδυνατήσει στην ομολογία, της ορθοδόξου πίστεως ή να εγκαταλείψει την Μονή. Αντιλαμβάνεστε, πόσο ενάντια είναι τα ανωτέρω στην δεοντολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκευτικής ελευθερίας αλλά κυρίως, στον Ευαγγελικό νόμο της αγάπης. Η υψηλή θέση την οποία κατέχετε ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε ένα στόχο αποσκοπεί, στην προάσπιση των δικαιωμάτων για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη μεταξύ των ελλήνων πολιτών. Ευελπιστούντες λοιπόν, όπως δείξετε συνέπεια και ευθιξία στο βάρος της αποστολής σας, παρακαλούμε όπως τείνετε ευήκοον ους, στα προβλήματα τα οποία από δεκαετιών αντιμετωπίζουμε και ενεργήσετε τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επιλύσεώς τους.
Επί δε τούτοις, διατελούμεν μετά της εν Χριστώ φιλαδελφίας και αγάπης.

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

+Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: