Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη
Το σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τίμησε σήμερα η ελληνική Πολιτεία με εκδηλώσεις μνήμης στην Κάρπαθο, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατό του. 

Ήταν 23 Μαΐου του 2006, όταν ο σμηναγός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως. 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος, ο πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι τού Κοινοβουλίου 
και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης καθώς και συγγενείς και φίλοι του σμηναγού. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του, στην Κάρπαθο. 

«Τιμούμε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Ηλιάκη και το σημειώνουμε ως οδηγό συμπεριφοράς για μας και τις επόμενες γενιές», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Μας ενθαρρύνεις αυτές τις δύσκολες ώρες με την ενότητα, τη διάθεση θυσίας και αυτοθυσίας που μας διακατέχει όλους για να σταθούμε αντάξιοι της θυσίας σου και της θυσίας όλων όσοι έχουν τάξει σωστές προτεραιότητες: 
H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more
Πρώτα η Ελλάδα, με τις αξίες της και ό,τι δίδαξε στην Οικουμένη και στο τέλος η ανθρώπινη ζωή. 

«Το άξιο τέκνο της Κρήτης έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επαναλαμβάνοντας ότι οι όποιες οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπει σε κανέναν από εμάς να έχουμε οποιαδήποτε σκέψη για διολίσθηση σε 
θέματα εθνικής κυριαρχίας, και πάνω απ' όλα της αξιοπρέπειάς μας. Αποτίουμε φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Ηλιάκη με μεγάλο σεβασμό σε  αυτό το οποίο έπραξε και που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους υπηρετούντες και τους επερχόμενους 
στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέληξε ο κ. Φράγκος. 

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας,  για τα έξι χρόνια 
από την θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ημέρα τιμής και μνήμης η επέτειος σήμερα της θυσίας του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, έξι χρόνια μετά τον ηρωικό  θάνατό του, κατά την άσκηση της αποστολής του. 

 Η ηρωική πράξη του έστειλε ένα μήνυμα γενναιότητας, αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, απέναντι σε κάθε  απειλή ή επιβουλή  της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. 

Στεκόμαστε όλοι, σήμερα, με σεβασμό στη μνήμη του. Και, επικαιροποιώντας το βαθύτερο νόημα της θυσίας του, διαβεβαιώνουμε ότι, σε πείσμα της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, δεν θα υποστείλουμε 
την σημαία του καθήκοντος, της εθνικής αξιοπρέπειας και του χρέους προς την Πατρίδα. 

 Εγγυητές αυτής της εθνικής αποστολής, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα άξια στελέχη τους, που, σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής, κρατούν υψηλά το αξιόμαχο, το φρόνημα και την ετοιμότητά τους.   

 Και κοντά τους, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, που τις αγκαλιάζει με εμπιστοσύνη, υπερηφάνεια και αγάπη». 

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει «υιοθετήσει» τα παιδιά του Κ. Ηλιάκη, όπως άλλωστε και όλα τα παιδιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση τού καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: