Εκκλησιαστικά νέα 31/3

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο 31/3 το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς και θα τελέσει εις πρεσβύτερον χειροτονία .
Την Κυριακή 1/4 -Ε΄των Νηστειών- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς και το απόγευμα θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού που θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 6:30 το απόγευμα . Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα κηρύξει το θείο λόγο.
Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.



Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου με την ευκαιρία της ελεύσεως στο Ναό ακριβούς αντιγράφου της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας από το προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος της Αγίας Γεθσημανή.  Σήμερα Σάββατο 31/3 στις 6:45 το απόγευμα θα μιλήσει ο π. Ανανίας Κουστένης με θέμα « Ἡ Υπέρμαχος Στρατηγός».
Την Κυριακή 1/4 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια , θα γίνει σύναξη νέων στο Αρχονταρίκι του Ναού με προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο.


Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στο νησί της Καλύμνου. Οι Ιερές Ακολουθίες-οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας-θα τελεσθούν στον ιερό Ναό Αγίου Σάββα της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου με το ακόλουθο πρόγεραμμα:
Σήμερα Σάββατο 31/3 στις 7:00μμ θα ψαλεί Μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Θα ακολουθήσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ. Παισού. Το πρωί της Κυριακής 1/4 θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου. Στις 5:30μμ θα ψαλεί ο Κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωσήφ.



Στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ῥόδον το Αμάραντον» Χατζηκυριακείου σήμερα Σάββατο 31/3 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.
Στον Ιερό Ναό μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δήμο Μεταμορφώσεως Αττικής, θα τεθούν σε προσκύνηση τα Άχραντα Πάθη μέχρι τις 2/4 το πρωί . Στο Ναό καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Σήμερα Σάββατο 31/3 στις 6:30μμ θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.


Συναυλία θρησκευτικής μουσικής διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά  σήμερα Σάββατο 31/3 στις 8:00μμ στον πολιτιστικό πολυχώρο Καμινίων ‘Κωσταράκος’’. Συμμετέχουν η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.


Πασχαλινή εκδήλωση για παιδιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 31/3 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ακρίτας στη Στοά του Βιβλίου-Πεσμαζόγλου 5 στην Αθήνα. Θα παρουσιασθεί το βιβλίο της Νικολέττας Σκάλκου «Ἠ Κοκό σε πόλη και χωριό» .


Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν σήμερα Σάββατο 31/3 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:
-Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 9:30μμ
-Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων 9:30μμ-12:00πμ.



«Ὁ χριστιανισμός απέναντι στον πλούτο. Μπορεί ένας χριστιανός να είναι πλούσιος;» είναι το θέμα της ομιλίας που θα παρουσιάσει ο θεολόγος Γιώργος Μπάρλας σήμερα Σάββατο 31/3 στις 5:00μμ στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Στη σύναξη νέων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 31/3 στις 7:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα μιλήσει ο Διευθυντής προγράμματος της « Πειραϊκής Εκκλησίας» Λυκούργος Μαρκούδης με θέμα «Γνωριμία με τους Αγίους Τόπους».


Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω μέχρι τις 2/4


Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πειραιώς σήμερα Σάββατο 31/3 στις 6:30μμ.


Επετειακή Συναυλία Βυζαντινής και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής με τίτλο «Αγγέλων ήχοι-Ανθρώπων στίχοι» θα δοθεί σήμερα Σάββατο 31/3 στις 8:30μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών . Θα παρουσιασθεί επίσης ο νέος ψηφιακός δίσκος της ορθόδοξης Εκκλησιαστικής βυζαντινής Χορωδίας. Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις.


Ομιλία και στη συνέχεια συναυλία βυζαντινής Μουσικής με ύμνους της Μ. Εβδομάδας θα γίνουν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς σήμερα Σάββατο 31/3 στις 6:00μμ.
Πανηγυρίζει την Κυριακή 1/4 ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου των Όπλων Κάτω Πατησίων επί τη αναμνήσει θαύματος του Αγίου Δημητρίου κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Σήμερα Σάββατο 31/3 στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας εσπερινός και την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ιερά λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης θα τεθούν σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι σήμερα Σάββατο 31/3 και την Κυριακή 1/4 . Η υποδοχή των λειψάνων θα γίνει σήμερα Σάββατο 31/3 στις 6:30μμ και στη συνέχεια θα ψαλούν Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία. Στις 10:00μμ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.


Σήμερα Σάββατο 31/3 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος θα μιλήσει για τον οπλαρχηγό Ηλία Τσαλαφατίνο και τη δράση του στον αγώνα της εθνεγερσίας του 1821, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου στις 12:00 το μεσημέρι.
-«Η συνάντηση του Ιησού με τη Σαμαρείτισσα. Σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση» είναι το θέμα της ομιλίας που θα αναπτύξει ο
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Ιωαννίδης, σήμερα Σάββατο 31/3 στις 11:30πμ στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων-Χαλκοκονδύλη 37 στην Αθήνα, στο πλαίσιο Σεμιναρίου για θεολόγους.
-Το θέμα «Στήριξη των παιδιών και των εφήβων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα» θα παρουσιάσουν η διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής Πέλη Γαλίτη και ο Λυκειάρχης Ιωάννης Μαρκότσης, στις 6:30μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου.
-Με θέμα « Ανάλυση του ύμνου της Κασσιανής» θα μιλήσει ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας στις 7:00μμ στο Σύλλογο «Ἑπάλξεις»-Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια.



Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Προστάτου των καρκινοπαθών, τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων μέχρι τις 2/4. Στο Ναό καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: