π. Θεόδωρος Ζήσης - περί αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού (2011).


Uploaded by on Dec 4, 2011

Οι θείοι και Ιεροί Κανόνες είναι θεόπνευστοι ως η Αγία Γραφή.

 Εν αυτοίς υπάρχει η Αποστολική Παράδοσις, ήτις ομού μετά της Αγίας Γραφής αποτελεί την πηγήν της θείας Αποκαλύψεως. Η τήρησις και ο σεβασμός των Ιερών Κανόνων, ως και της Αγίας Γραφής, είναι καθήκον πάντων των Χριστιανών, ως έκφρασις του θείου θελήματος, διότι «εξ ενός άπαντες και του αυτού πνεύματος αυγασθέντες (οι συντάκται αυτών) ώρισαν τα συμφέροντα».
(Κανών α της Ζ Οικουμενικής Συνόδου).

H Νέα Γενοκτονία

Aπό 1 Ιανουαρίου 1970 έως 30 Ιανουαρίου 2010

14 εκατομμύρια 860 χιλιάδες Ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις.

"και έκραξαν φωνή μεγάλη λέγοντες· έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών εκ των κατοικούντων επί της Ελληνίδος γης;"

Από το 1980 έντεχνα για να αλλοιώσουν την ομοιογένεια των Ελλήνων έφεραν 2.500. 000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι εξ αυτών Μουσουλμάνοι.

Ω φτώχεια που είσαι πηγή πλούτου!

Βλέπω ταυτόχρονα έναν μαραγκό και μια φάτνη και ένα Βρέφος και σπάργανα και λεχώνα Παρθένο που στερείται τα πλέον απαραίτητα, βλέπω τα πάντα να είναι φτωχικά, τα πάντα πλημμυρίζουν από ανέχεια. Είδες πλούτος που υπάρχει μέσα σε τόσο μεγάλη φτώχεια; Είδες πως, ενώ ο Χριστός ήταν πλούσιος, φτώχευσε για χάρη μας;Δεν είχε ούτε κρεβάτι ούτε στρώμα και γι’ αυτό τοποθετήθηκε σε μια ξερή φάτνη.
Ω φτώχεια που είσαι πηγή πλούτου! Ω πλούτε αμέτρητε που κρύβεσαι από τη φτώχεια! Είναι ξαπλωμένος μες στη φάτνη και συνταράσσει την οικουμένη. Τυλίγεται με σπάργανα και διασπά τα δεσμά της αμαρτίας. Ακόμη δεν μίλησε και δίδαξε τους μάγους και τους παρακίνησε σε μετάνοια και μεταστροφή. Τι να πω και σε τι να αναφερθώ; Να, ένα Βρέφος σπαργανώνεται και τοποθετείται στη φάτνη. Κοντά του είναι η Μαρία που είναι Παρθένος και μητέρα μαζί.

H συνέχεια, "κλικ" πιο κάτω στο :  Read more