The Memory of Death


We Should Remember Death

The Christian soul that lives with a profound hope of life beyond the grave and the sweet anticipation of the most desirable Paradise, attempts to maintain a vivid memory of death. The Wisdom of Sirach says: "In all you do, remember the end of your life, and then you will never sin" (7,36).

Β' Επιστολή για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου

Μοναχού π. Θεοκλήτου Διονυσιάτου

Στο 91ο τεύχος, Σεπτεμβρίου 2003, είχαμε δημοσιεύσει την ανοικτή επιστολή του Οσιολογιωτάτου Αγιορείτου Μοναχού π. Θεοκλήτου, στην οποία εντόπιζε τα βασικά αίτια της αντιεκκλησιαστικής τακτικής της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως και του Ηγουμένου αυτής.
Η επιστολή εκείνη, απ’ ό,τι φαίνεται από τα γραφόμενα του π. Θεοκλήτου, προκάλεσε μιάν απάντηση από ορισμένους Ναυπακτίους, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Μονή.
Έτσι, ο π. Θεόκλητος αναγκάστηκε να στείλη μια δεύτερη επιστολή, την οποία επιγράφει “Απάντηση προς Ναυπακτίους επιστολογράφους”.
Την επιστολή αυτή δημοσιεύουμε εν συνεχεία.

(κλικ πιο κάτω στις Αγγλικές λέξεις : Read more

Άγιος Μάρκος ο ασκητής : ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ.

Όλοι έχουμε κάποια σχετική εμπειρία της αλήθειας αυτής,
που ο Άγιος Μάρκος ο ασκητής την περιγράφει στο έργον του
«Περί πνευματικού Νόμου» με τα εξής:

«Υπάρχει πράξις, που φαίνεται καλή, αλλά ο σκοπός εκείνου,
που την κάνει δεν είναι καλός. Υπάρχει και άλλη πράξις, που φαίνεται κακή, και ο σκοπός εκείνου, που την κάνει είναι αγαθός. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνον σε έργα, αλλά και σε λόγια. Αυτή η αντίθεση άλλοτε οφείλεται σε απειρία ή άγνοια, άλλοτε σε πονηρή πρόθεση και άλλοτε σε ασεβή σκοπόν».

Ας ζητούμε πάντοτε την φώτισιν εκ Θεού για
να μη μας εξαπατούν τα φαινόμενα.