ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΥΤΙΑ.

Αυτό μας συμβουλεύει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής λέγοντας:

«Όταν ξεριζωθή η φιλαυτία (εγωϊστική αγάπη του εαυτού μας),
που είναι αρχή και μητέρα όλων των κακών, καθώς είπα, συνήθως ξεριζώνονται μαζί και όλα όσα προέρχονται από αυτήν και όσα την ακολουθούν. Γιατί όταν δεν υπάρχει αυτή, με κανέναν τρόπον γενικώς ούτε το παραμικρόν ίχνος ή είδος κακίας δεν μπορεί να υπάρχη».

Prophet Elijah, greatest of the Prophets




Prophet Elijah ['Eliahu, "Yahveh is God"], is a great figure, a very large figure of the Old Testament.
ONE OF THE greatest of all the kings of the Ten Tribes was Jeroboam the second. Under him the kingdom of Israel grew rich and strong. He conquered nearly all Syria, and made Samaria the greatest city of all those lands.
But though Syria went down,


Ο Προφήτης Ηλίας


 


 


† Του μακαριστού πατρός ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα
(Απομαγνητοφωνημένη ομιλία)
«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.»
(Σ. Σειρ.48,11)


 

Ημών κοιμωμένων, μας έκαναν ουνίτες...

Εικόνα
Πρίν τρείς ημέρες ,όπως μας πληροφόρησαν αγανακτισμένοι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου Ιλίου που πήγαν στην ακολουθία του εσπερινού, γέμισε ο ναός τους απο Λατίνους καρδινάλιους, οι οποίοι "συμπροσευχήθηκαν" με όλους σχεδόν του Ιερείς της Μητροπόλεως Ιλίου , η παρουσία των οποίων ήταν "επιβεβλημένη" απο τον γνωστό μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα Δικαιάκο.
Σε άλλες εποχές τότε δηλαδή που ο απλός και αμόρφωτος φτωχός λαός δεν ήταν ακατήχητος και που η ενοριακή ζωή έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή του , δεν θα τολμούσε κανένας παπάς ή Δεσπότης να κουβαλήσει μέσα σε εκκλησία ούτε Λατίνους, ουτε μπουζουκτσήδες και θεατρίνες.
Αν συνέβαιναν πρίν π.χ 50 χρόνια αυτά τα οικουμενιστικά πάρτυ στον Ιερό χώρο ένός Ορθόδοξου Ναού, δεν θα έβρισκαν μέρος να κρυφτούν οι μελιστάλακτοι και αγαπολόγοι περιπατητές της Μυκόνου.
Μία μικρή ομάδα πεμπτοφαλαγγιτών της Νέας Εποχής έχει καταφέρει με την ανοχή του απλού λαού και την υποστήριξη άν όχι συνενοχή μερικών εκ της Ιεραρχίας, να επιβάλλει δια της πλαγίας οδού την μερική και άτυπη ψευδοένωση μεταξύ της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού και των Λατίνων του παπικού θρησκευτικού και αιρετικού μορφώματος.
Δεν θα σχολιάσουμε (προς το παρόν ) περαιτέρω αυτήν την ανίερη και αντικανονική πράξη του Μητροπολίτη Ιλίου και του εφημερίου του Αγίου Γεωργίου Καματερού.Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των Ορθοδόξων Ιεραρχών μας .
Αναδημοσίευση από : ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ