Εκκλησιαστικά νέα 21/12

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ( στην οδό Μεγ. Βασιλείου 15 -Ρουφ) θα εγκαινιάσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα   Τετάρτη 21/12 στις 5:00 το απόγευμα.
Το νέο κτήριο διαθέτει  όλες τις απαραίτητες υποδομές  ώστε να μπορεί να  φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και δράσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής και των ενοριών της καθώς και  του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης .


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου σήμερα Τετάρτη 21/12 στις 5:00μμ θα γίνει η υποδοχή ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης  από τον  του Σεβ. Μητροπ. Νικαίας κ. Αλέξιο. Τα ιερά λείψανα  θα παραμείνουν στο Ναό προς ευλογία των πιστών. 

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεσθεί   σήμερα Τετάρτη  21/12  στους Ιερούς Ναούς:
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεταμόρφωση στις 5:00μμ , όπου θα τεθεί σε προσκύνηση λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.
-Αγίας Τριάδος Χολαργού στις 5:00μμ.
-Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης  και Αγίας Τριάδος Αιγάλεω στις 6:00μμ.

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν  σήμερα Τετάρτη 21/12 το βράδυ στους  Ιερούς  Ναούς :
- Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.
-Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων 9:00μμ.
-Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου  9:00μμ.


Στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού  σήμερα Τετάρτη 21/12 στις 6:00μμ θα γίνει η υποδοχή Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά και θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

«Δεύτε ίδωμεν πιστοί… Τα Χριστούγεννα στην Ορθόδοξη εικονογραφία» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο Αγιορείτης Μοναχός π. Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης,  σήμερα Τετάρτη 21/12 στις 5:00μμ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φώκαιας Χαιδαρίου.
Στον Ιερό Ναό Αγία Παρασκευής Κορωπίου κάθε Τετάρτη στις 4:30μμ τελείται εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Άγιου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού. Θα ακολουθεί συζήτηση με υπεύθυνο τον π. Ανάργυρο Φακίνο.
Ενοριακή Σύναξη μελέτης Αγίας Γραφής πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 6:00μμ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας κάθε Τετάρτη στις 8:00μμ τελείται Ιερό Ευχέλαιο και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία.
Στο Μοναστήρι «Παναγία των Βρυούλων» Ιβήρων 6 στην Πλατεία Αμερικής κάθε Τετάρτη από τις 6:30μμ μέχρι τις 9:30μμ τελείται Θεία Λειτουργία και γίνεται προσκύνηση λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού και του Αγίου Νεκταρίου.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως κάθε Τετάρτη στις 6:00μμ ψάλλεται η Παράκληση στην Αγία Μαρίνα και στη συνέχεια τελούνται το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας.
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι κάθε Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα τελείται η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ακολουθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση με θέμα την ερμηνεία των Πράξεων των Αποστόλων. Στη συνέχεια ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, ψάλλεται η παράκληση του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου κάθε Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα.
Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καστέλλας κάθε Τετάρτη στις 8:00μμ ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Γερόντισσα και στη συνέχεια τελείται ιερά αγρυπνία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: